kako mislis nema sanse,,,pa eto 1.9 tdi recimo tvog 2.0 8v bi oduvao kao od sale,,,
poenta price je i bila da dizeli nisu za trke, i da je ogromno ulaganje potrebno da bi oni mogli da se porede sa benzincima, naravno,,,,sam stepen kompresije i nacin paljenja su takvi kod dizela da oni pri normalnoj voznji mogu da traju, a kad sa kompresijom od 23 bara i turbo punjacem divljas, nema materijala koji ce to da izdrzi, i u poredjenju sa benzincima kojima kompresija varira od 9-11 bari, to zaista ne moze da se poredi...
ali evo bacio sam kosku, i odmah je bila reakcija,,,,,jednostavno postoje kao sto rekose dvije grupacije, jedni vole dizela jedni benzinca, ljubitelji dizela vole ga zbog ekonomicnosti, i pouzdanosti, a ljubitelji benzinaca vole ga zbog startnosti, zbog famoznog paljenja zimi si sl,,,,e sad ljubitelji dizela nemaju sujetu da ih je oduvao neki benzinac, dok ljubitelji benzinaca bivaju jako pogodjeni kad ih opjeva tromi dizel,,,,
e sad ja sam rekao da se malo poigravam sa tim, ali i naglasio da to mnogo kosta,,,svake godine motor mora na osvjezenje, i to sve kosta, ali jebiga, ja recimo uzivam u tome i imam satisfakciju za sve ulozeno,,,,
naravno da se nikad nisu mogli porediti vrhunski sporttski automobili i motori,,,,to je jos uvijek nemoguce, ali s obzorom da je specificna energija koju daje dizel, veca od energije benzina, samo je pitanje vremena kada ce tehnologija toliko da uznapreduje da to adekvatno iskoristi
Kako samo divan i umilan zvuk ima traktorce kad se upali,,,,prosto obavija dusu toplinom,,hahaha
a evo i mali dokaz kako idu dizeli,,,,jbg ne radi mi km sat, tj preskace sajla, a nikako da ga sredim,,,,ali obrtaljka govori sama za sebe,,,,znaci dizel,,,,
http://www.youtube.com/watch?v=pqyPjKvx6kE