Dragi forumasi, prvi put radim ovako nesto ( mislim na obracanje ljudima sa foruma )
Uclanio sam se na forum radi problema koje sam imao sa mojim autom i nisam ga mogao resiti sa majstorima koji su mi odrzavali kola. Naime, moj problem jos uvek traje, evo skoro 4 meseca. sad cu da vam ispricam celu moju golgotu sa autom.
Prvo da kazem da je u autu PD motor.
Problem se prvo javljao kao trzanje u voznji, pred samo dostizanje radne temperature. To se desi jednom, onda ja pustim gas i posle nekoliko sekundi dodam gas ponovo i onda on radi normalno citav dan. Kasnije uz taj problem poceo je i da se gasi u samoj voznji. Tu sam vec poceo da se nerviram i krenuo da se raspitujem kod mojih majstora.
Prvo su mi rekli da je filter goriva prljav- uzmem i zamenim ali i dalje isto.
Sledece sto su rekli jeste eger ventil - uzmem i ocistim ali i dalje isto.
Sledece je bilo na redu senzor broja obrtaja - zamenim ali dalje isto.
Sledece - senzor temperature rashladne tecnosti u motoru - zamenim, dalje vec znate.
Sledece - pumpa u rezervaru - prvo sam video da je bilo sito zapuseno, ja ocistim sito, stavim ulozak druge pumpe, ali i dalje isto.
Sledece - grejaci - zamenim sva 4 grejaca ali ...
Samo da dodam da sam pre zamene pumpe sipao sredstvo za ciscenje dizni, koje mi je sredilo trzanje ali paljenje ne.
Od dugog prvog paljenja i verglanja su mi otisli grejaci ( 3 ), zbog toga sam ih i menjao.
Ja vise ne znam sta moze da bude, dao sam para i para na kola a problem i dalje stoji.
Auto kad radi, lepo radi i ubrzava, samo to prokleto prvo paljenje.
Zbog losih iskustava sa majstorima poceo sam sve sam da radim, jedino nisam zamenio nepovratni ventil jer ne znam gde je i da li ga uopste ima.
Izgubio sam poverenje u sve majstore, ako nesto znate ( u cemu je problem, kod kog majstora treba otici,.....) ja vas molim za pomoc jer vise nemam zivaca i para da se zajebavam sa kolima, do sad me je kostalo vise od 400 evra a problem je i dalje tu.
Stvar je hitna jer mi je potreban ispravan auto svaki dan jer imam dvoje male dece i bez kola ne mogu nigde
Hvala unapred!