Autor Tema: Golf 4 Bixenon projektori.  (Pročitano 5982 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MasterChief

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5 TDI
Golf 4 Bixenon projektori.
« poslato: Januar 02, 2013, 05:52:13 posle podne »
Da li neko ima iskustva sa Morimoto bixenon projektorima? Vidim ima ih na par mesta po povoljnoj ceni, pa me interesuju sledeće stvari:
Da li u potpunosti gubim mogućnost štelovanja visine farova, ili se i to može nekako namestiti?
Koliko sam gledao na internetu stavlja se jedan par sijalica, a kratko/dugo svetlo se reguliše preko klapne, da li mi trebaju bixenon sijalice, ili se preko klapne reguliše sočivo to jest dužina svetlosnog snopa standardne xenon sijalice?
Koliko je to sve komplikovano povezati, i da li će mi trebati pomoć auto električara?
I najvažnije da li je neko već ubacivao iste u farove od Golf 4-ke?

Atomic batteries to power! Turbines to speed!

Van mreže Nikola Calasan

• Master Member
  • Auto: Bmw e91 320d
Odg: Golf 4 Bixenon projektori.
« Odgovor #1 poslato: Januar 02, 2013, 06:20:23 posle podne »
ja sam se raspitivao za ugradnju bi xenon projektora, pa da ti prepricam to sto sa cuo :)

msm da ti stelovanje visine farova ostaje. potrebne su ti h1 sijelice i preko klapne se regulise kratko i dugo svetlo. far prvo treba otvoriti, cuo sam da je to kod cetvorke malo zeznuto, jer su stakleni farovi i potrebno je zaseci socivo, da bi projektori mogli da udju, tj da bi staklo moglo da se vrati.

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #2 poslato: Januar 02, 2013, 06:24:13 posle podne »
ja vozim od marta prošle godine, hteo sam da ih prodam pa vratim na jedan dan obične sijalice, i čim je pala noć odmah sam odustao od prodaje i vratio projektore.

Na kojem god autu da ih montiraš ne gubiš mogućnost štelovanja farova, jedino je pitanje da li mogu da stanu u određene farove zbog veličine, dužina projektora je 10,5cm plus onad deo što izlazi nazad koji se šrafi umesto sijalice, i računaj da imaš još najmanje 1cm do stakla slobodno zbog el. štelovanja farova, ja sam morao da proširim rupu u faru da bi povukao projektor unazad jer mi je udarao u staklo i plus sam morao da stavim još jednu gumu između stakla i fara da bi mogao projektor da stane. Ne znam kakav je fa kod mk4.

U  projektor idu H1 sijalice, u principu imaš samo kratko, a dugo dobijaš tako što klapna podigne snop više, ali intenzitet svetla ostaje isti, nije komplikovano povezati, možeš i sam, jedino kod tebe može biti problem kako razlepiti i ponovo spojiti far i staklo fara.

edit: što se otvaranja farova na mk4 tiče pogledaj temu od člana @guluaz on je otvarao sam na svom autu.
« Poslednja izmena: Januar 02, 2013, 06:28:37 posle podne od strane djokicsale »
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže rajkooo

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Januar 02, 2013, 07:22:34 posle podne »
KOd cetvorke je pravi sex ubaciti projektore. Prva stvar je sto se farovi tesko otvaraju, drugi problem koji se javlja je da kada se projektor pricvrsti na nacin na koji je predvidjeno nemoze da se zatvori far jer projektor udara u staklo, ovo se resava time sto se nekom alternativnom metodom pricvrscivanja ceo projektor pomera unazad i onda se javlja i treci problem a to je da sada poklopac fara ne moze da se zatvori pa opet mora da se improvizuje :)
Mnogo sam Rajkooo

Van mreže Aca Zemun

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Polo 1.9TDI 130
« Odgovor #4 poslato: Januar 02, 2013, 07:41:53 posle podne »
Ja to mogu odgovoriti samo na prvo pitanje:
Da li neko ima iskustva sa Morimoto bixenon projektorima?
Imao sam priliku da se vozim u autu(honda civic) sa Morimoto mini projektorima i mogu reći da su po meni bolji od svih projektora koje sam ikada video, bolji i od e320 cdi :)
Ona linija, cut-off je toliko jasna da noćna vožnja uopšte ne zamara...
"this car would be less annoying to eco-mentalists if its engine ran on sliced dolphin"
                                             Jeremy Clarkson

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #5 poslato: Januar 02, 2013, 09:11:46 posle podne »
evo na ovoj temi upoređenje kako svetle ti morimoto sa daleko skupljim od bmw x5.
http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=27453.60
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve