Autor Tema: Golf 3 problem sa motorom  (Pročitano 2180 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zile_023

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf 3
Golf 3 problem sa motorom
« poslato: Decembar 19, 2012, 06:49:20 posle podne »
e ovako posto nisam dobro bio otvorio temu,tj naslov mi nije bio pravilan admini su mi je obrisali,postujem.Nov sam na forumu i trudicu se da sad ispostujem sve..
e ovako imam golf 3 1997 god 75ks 55 kw 1600cm3 benzinac
problem je u tome kad nevozim auto dan ili dva i kad ga upalim vuce kao luud..posle nekog vremena kad se zagreje motor u voznji auto je mrtvav,neprima gas uopste a i broj obrtaja mi je jako veliki za tu brzinu na primer 
vozim ga oko 90-100km/h (to mu je i max. brzina :) )broj obrtaja je oko 4000...imam utisak da bi me i peglica zaobisla...radio je kao traktor :) odem kod majstora kazem mu problem on mi kaze hidropodizaci,kupim nove hidropodizace u nadi da je majstor upravu...nista,samo malo ali malo bolji zvuk...promenim kablove,svecice,vodenu pupmu,servo pumpu,zupcaste,spanere ma komplet sve (neki delovi nemaju veze sa problemom ali samo da ih navedem)ulozio sam preko 500e i dalje niss mrtav auto :) takodje sam citao po forumima da je moguce i zbog katalizatora,odem kod majstora odcece ga navari drugu cev nista...
pa ako je neko imao slican problem sa ovim bio bi mu veoma zahvalan na pomoci...
hvala unapred....
pozzz :))
« Poslednja izmena: Decembar 19, 2012, 07:02:52 posle podne od strane Boban-Rus »

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Odg: Golf 3 problem sa motorom
« Odgovor #1 poslato: Decembar 19, 2012, 07:06:28 posle podne »
Izmeri kompresiju na cilindrima i proveri kvacilo (korpu i lamelu)
Boban-Rus

Van mreže bubatk

• VW Početnik
  • Auto: golf
« Odgovor #2 poslato: Decembar 19, 2012, 08:10:35 posle podne »
ovo mi nema nikako logike. Kako moze na 4000 ici 100km/h kad treba u 5oj da ide na 2200 obrtaja. Slazem se sa kolegom da provjeris korpu i lamelu. Ali ovaj drugi problem je da nece da prima gas. Ajd ovako probaj iskopcati instrument tablu tj km/h sat mozda ti on u spoju pa pravi masu na bombinu ili elektroniku pa se zbog toga obrtomijer skace na vise obrtaje. A motor ne dobija pravu struju. Prepostavljam da ti trosi previse.Ali upli auto pa onda iskopcaj da bi ti alternator poceo puniti da ti on ne crkne. Pa javi

Van mreže Zile_023

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Decembar 19, 2012, 11:39:06 posle podne »
upravo sam se sad vracao iz grada (zrenjanina) ja sam okolina zrenjanina isao sam sa devojkom na pice :)
nije kvacilo (lamela,korpa)jer sam i ja mislio da je to upitanju ali je sve oke...sutra cu ti slikati broj obrtaja i brzinu koju motor dostize,evo sada sam isao 110km/h brzina obrtaja je bila negde oko 3700-3800...
opet ponavljam kad je auto hladan ide kao zmaj....cim se ugreje nema snage,neprima gas...gusi se...
pozz
« Poslednja izmena: Decembar 20, 2012, 02:45:50 pre podne od strane Modus »

TTS

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Decembar 20, 2012, 12:03:26 pre podne »
Provjeri da ti nije crkao senzor čoka,pa ti daje više goriva kad je zagrijan i onda ga guši i neće da ide. Imao sam sličan problem neki dan na jednom Audiju.

Van mreže Zile_023

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Decembar 20, 2012, 02:40:19 pre podne »
a dobro si me podsetio to sam zaboravio da napisem potrosnja goriva je ogromna dajem primer
voznja na otvorenom izmedju 9l na 100km
a po gradu nesmem ni da spomenem 12-13l na 100km
a nepredjem 90-100km/h :) jer nemogu brze :)
probacu hvala..
« Poslednja izmena: Decembar 20, 2012, 02:47:58 pre podne od strane Modus »

Van mreže Modus

• Black shadow
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • TDI Tako Dobar Izbor
    • VW-Club
  • Auto: Volkswagen Touran
« Odgovor #6 poslato: Decembar 20, 2012, 02:49:28 pre podne »
@Zile_023
Ne citiraj poruke iznad svojih, zato sam ti postove i editovao. ;)

Van mreže bubatk

• VW Početnik
  • Auto: golf
« Odgovor #7 poslato: Decembar 20, 2012, 09:48:55 pre podne »
drize uradi kako sam ti napisao pa probaj. nista te ne kosta. A za automatski cok moze da bude ali bi obrtaji ostali na istom tj normalni. nije ti neki problem to skinuti. tu je problem ili elektronika ona mala kockica,bombina ili instrument tabla. Da pojasnim obrtaji idu preko bombine a tebi su obrtaji normalni kad je auto hladno. Znaci auto se ugrije tebi pocnu da skacu obrtaji na instrument tabli i auto vise ne ide kako treba. Znaci nesto probija na masu. pozz

Van mreže zeljko1979

• VW Početnik
  • Auto: golf 3 gti
« Odgovor #8 poslato: Decembar 27, 2012, 12:38:23 pre podne »
Mislim da najvazniju stvar nisi probao tj.senzor teneperature rashladnog sredstva,moguće da ne daje dobre parametre za smješu goriva kad se zagrije,pa zbog toga nema ni vuču a I preveliku potrosnju goriva.Druga stvar prikači auto na dijagnostiku ako nije navedeno.

Van mreže MICOB

• Hero Member
  • Auto: passat 5,5
« Odgovor #9 poslato: Decembar 27, 2012, 01:08:30 pre podne »
proveri senzor rashladne tecnosti i razvodnik paljenja.