Nisam procitao sve postove, al mogu napisati svoje misljenje i neko svoje malo iskustvo.
Ovim cu i demantovati sve price kao "nemoj sa novim autom da prespajas, pojebaces kompjuter, sjebaces ovo sjebaces ono".
A i tu tvrdnju da treba auto da bude igasen.
To da auto mora biti staro, i da ce se nesto sjebat sa novom, nema blage veze, po meni.
Imam fiat uno, koji je stajao blizu 2 mjeseca da nije upaljen i naravno crko akumulator.
Ja uzeo mog golfa, ostavio upaljenog, spojio + na +, - na - i uvjek malo zadrzim tako, ne palim odma fiata, nego sacekam minut sa malim gasom da "napuni" malo i onaj drugi aku. Da je malo bio ospraznjen, upalio bi se odma, al tada nije mogo ni prespajanjem.
E ja onda uzmem calovu skodu 2004. god, i ona mnogo jaca i jaci i aku i alternator, isto ponovim
sa upaljenom skodom koja je relativno novije auto, i upalim odma fiata, a skodi naravno nista ne bude.
Prije neki dan sam komsiji prespajao golf mk4 al na kraju nije upalio jer je crkao bio alnaser, ili sta vec, kasnije mi je rekao, nebitno. Bitno je da pasatu nista nije zafalilo, bio upaljen, cak sam i svjetla zaboravio da ugasim, a na njegovo auto kad sam prespojio, zavarnicilo je malo, kao i svima kad stavis klijesta na klemu, i pasat cak nije ni ono malo utihnuo ni kad sam stavio ni kad je pokusao da upali.
Eto jedno moje iskustvo od mnogih sa problemima sa akumilatorima