Autor Tema: 18 negativnih poena , oduzeta vozacka , ponovno polaganje  (Pročitano 17158 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

steva

• Gost
Odg: 18 negativnih poena , oduzeta vozacka , ponovno polaganje
« Odgovor #80 poslato: Novembar 15, 2012, 08:26:09 posle podne »
@ deki-pa: decko nije mentol niti lazov...

sutra cu ga iscimati za presude ako ih nije bacio...

Van mreže mixa90

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #81 poslato: Novembar 15, 2012, 11:08:52 posle podne »
momci ja imam dozvolu od 2008 godine , za sve vreme do sada sam se nagledao svakakvih stvari , 2 puta me je spasilo samo znanje i pribranost , prvi put me je spasilo na autoputu kod genexa kada je jedan lik izleteo iz kolone vozila dok sam se ja kretao drugom trakom oko 80 km/h da nisam bio pribran , sigurno bismo izginuli obojica , a drugi put kada je mladi vozac sistavac proleteo na crveno svetlo na velikoj raskrsnici u ulici Tosin Bunar u BG-u , ali to opet ne znaci da sam ja vrhunski vozac , meni je tata lepo rekao : " Ti sine vodi racuna da ti ne pogresis , niko nece namerno da razlupa svoj auto i nikad nemoj biti siguran u sebe " , ali ja sam moj auto dobio tek posle godinu dana , a ne kao neki sto dobiju auto pre dozvole , ja kada sam dobio vozacku dozvolu  , morao sam prvo da vozim tatu na more , da on bude siguran da ja znam da vozim , da bi mi ponekad dao auto , meni je vozacki ispit bio kod tate , 572 km , preko ibarske magistrale , kroz kanjon morace do Tivta u CG i nazad , tako da samo pamet u glavu , 10 min gore dole  nije bitno , bolje 10 min kasnije nego ne stici uopste ... Moj savet mladim vozacima , samo skinite cigle sa gasa i budite strpljivi ... i bolje pare sto cete platiti kaznu da sipate u rezervoar ili da izvedete devojku i da izbegnete bodove i sve ...

Van mreže BorkoUE

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #82 poslato: Novembar 16, 2012, 12:13:05 pre podne »
...Clan 182 zakona o bezbednosti saobracaja na putevima>
1.Licu koje ispunjava sve uslove za upravljanje vozilom B kategorije, a nije navršilo 18 godina života, izdaće se probna vozačka dozvola kad navrši 17 godina, sa rokom važenja od jedne godine.

2.Probna vozačka dozvola se može koristiti samo u Republici Srbiji.

3.Vozač koji ima probnu vozačku dozvolu B kategorije ne sme da započne i upravlja vozilom bez nadzora lica u vozilu koje ima vozačku dozvolu B kategorije u trajanju od najmanje pet godina.

4.Vozač koji ima probnu vozačku dozvolu ne sme da upravlja motornim vozilom u periodu od 23,00 do 5,00 sati, koristi telefon i druga sredstva za komunikaciju za vreme vožnje.

5.Vozač koji ima probnu vozačku dozvolu se ne sme kretati brzinom većom od 90% od brzine koja je dozvoljena na delu puta kojim se kreće.

6.Lice koje vrži nadzor dužno je da se stara da vozač vozilom upravlja na bezbedan način u skladu sa propisima.

7.Motorno vozilo kojim upravlja vozač koji ima probnu vozačku dozvolu mora biti označeno posebnom oznakom “P” koja mora biti na vidljivom mestu sa prednje i zadnje strane vozila.

8.Probna vozačka dozvola će se izdati i licu koje je navršilo 18 godina, koje prvi put stiče pravo na upravljanje motornim vozilima B kategorije. Na ovo lice primenjuju se odredbe propisane u stavu 2,4,5. i 7. ovog člana,

Znaci,za svaku osobu koja ima probnu vozacku dozvolu vaze ista pravila imala ona 17 ili 77 godina,izmedju ostalog da u kolima mora da bude prisutna osoba koja ima B najmanje 5 godina.To je po zakonu,a te price "meni nisu pisali" zavise samo od pandura koji te je zaustavio...
Citat: gedora  Jun 18, 2012, 11:24:49 posle podne

evo i pekar gleda onaj snimak ni njemu nista nije jasno sto posto

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
  • Golf u srcu GTi u krvi :)
  • Auto: Golfovi i a3
« Odgovor #83 poslato: Novembar 16, 2012, 12:19:13 pre podne »
ne vaze ista pravila za sve osoboe koje imaju probnu, lepo pise da osobe koje ima 18 god i probnu vozacku dozvolu, za njih ne vazi clan 3,a to je da mogu sami da voze bez prisustva nekog ko ima vozacku 5 god, znaci samo maloletna lica sa probnom vozackom moraju da imaju nekog pored sebe dok ne napune 18god

i da zakon se menjao ovih dana, po novom je bilo da ako dobijes zabranu b kategorije onda dobihjas zabranu za sve kategorije koje imas, sada su izmenili zakon, dobija se zabrana samo za onu kategoriju za koju si napravio prekrsaj
« Poslednja izmena: Novembar 16, 2012, 12:20:51 pre podne od strane Nikola GTi »

Van mreže BorkoUE

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #84 poslato: Novembar 16, 2012, 12:21:42 pre podne »
...U pravu si Nikola,moja greska,nisam lepo procitao,tj,nisam procitao koje se odredbe odnose na punoletna lica  bonk  biggrin ...
Citat: gedora  Jun 18, 2012, 11:24:49 posle podne

evo i pekar gleda onaj snimak ni njemu nista nije jasno sto posto

steva

• Gost
« Odgovor #85 poslato: Novembar 18, 2012, 10:35:34 pre podne »
dao mi je obe presude, jedna je bez nadzora, druga posle 23h...

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #86 poslato: Novembar 18, 2012, 10:53:50 pre podne »
i da zakon se menjao ovih dana, po novom je bilo da ako dobijes zabranu b kategorije onda dobihjas zabranu za sve kategorije koje imas, sada su izmenili zakon, dobija se zabrana samo za onu kategoriju za koju si napravio prekrsaj

Da li je moguće?

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
« Odgovor #87 poslato: Novembar 18, 2012, 11:10:17 pre podne »
jeste slusao sam na tv-u pre neki dan , tako je bilo po starom i sada su vratili opet, sto je ja mislim logicnije.
dao mi je obe presude, jedna je bez nadzora, druga posle 23h...
kakve presude?

steva

• Gost
« Odgovor #88 poslato: Novembar 18, 2012, 11:18:06 pre podne »
pa jedna je da je sa probnom vozio bez nadzora a bio je punoletan a druga da je vozio posle 23h...

moja je greska jer sam mislio da su mu za obe pisali da je vozio bez nadzora a ustvari je samo 1...

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
« Odgovor #89 poslato: Novembar 18, 2012, 11:34:38 pre podne »
onda je tvoj drugar nepismen, ako jos uvek ima probnu dozvolu neka procita sta pise na poledjini vozacke dozvole, clanovi koje je BorkoUE naveo gore

steva

• Gost
« Odgovor #90 poslato: Novembar 18, 2012, 11:40:45 pre podne »
dal sam ja lud sto sam uopste ista pisao il ljudi ne znaju da citaju... vrati se stranicu unazad...

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
« Odgovor #91 poslato: Novembar 18, 2012, 11:56:42 pre podne »
druze procitao si sta pise gore sto je Borko napisao, ako imao 18god i imao je probnu dozvolu, onda su ga zajebali sto su mu pisali kaznu jer je vozio bez nadzora nekog ko ima dozvolu 5 god, sam je kriv jer nije procitao zakon i nije se raspitao, da je znao to mogao je da im pokaze sta pise na poledjini vozacke dozvole i da taj clan ne vazi za punoletna lica

steva

• Gost
« Odgovor #92 poslato: Novembar 18, 2012, 12:40:57 posle podne »
lik nema probnu vec godinu dana tako da nznm sta pise na njoj, da li ti znas sta pise na njoj?? da li igde pise da ako imas 18 godina ne treba ti nadzor??

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
« Odgovor #93 poslato: Novembar 18, 2012, 01:14:53 posle podne »
pise na probnoj vozackoj i pise u zakonu, naravno za one koji umeju da razumeju stavke kao sto je gore vec napisano

steva

• Gost
« Odgovor #94 poslato: Novembar 18, 2012, 01:22:06 posle podne »
kad mi ovako napises pa se ja vratim i procitam sve lepo ispocetka skontam da si totalno upravu, izvinjavam se na gresci! beer

bukvalno se svodi na to da ni pandur ni moj ortak nisu znali zakon jer je tad tek stupio na snagu, a vrv ce od cele price biti pojeo vuk magarca...

nikola sry jos jednom...