Autor Tema: filter za ulje  (Pročitano 9715 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže golfo

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 3 tdi,Polo 9N 1.4 tdi
filter za ulje
« poslato: Januar 29, 2009, 11:00:44 posle podne »
Pre 5 dana sam promenio ulje i filter za ulje,i jutros krenem na posao i cim sam upalio auto,odmah se ispod njega pojavila fleka od ulja,kad sam otvorio haubu imam sta da vidim,na filteru za ulje dok motor radi curi ulje.
E sad kad sam taj filter skinuo imao sam sta da vidim,zaptivna guma na filteru se jednostavno odvojila od lezista i nije dihtovala pa je zato ulje pod pritiskom curilo napolje.Inace fileter je OC5 nemacki,pa me zanima da li je neko imao iskustvo sa tim filterom?

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
Odg: filter za ulje
« Odgovor #1 poslato: Januar 30, 2009, 12:04:37 pre podne »
Jesi siguran da je filter bio dovoljno zategnut?

Van mreže DejanxD

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #2 poslato: Januar 30, 2009, 02:22:50 posle podne »
Kada se stavlja filter,gumica filtera se podmaze uljem i filter se zateze rukom sto je jace moze..

Ne znam sta ti znaci to OC5?  Ako mislis na broj filtera OC 5,to je onda firma mahle-kneht i oni nisu nemacki nego austrijski,ali je vrhunska firma,cesto radi i prvu ugradnju tako da u kvalitet filtera ne sumnjam..

Van mreže VW-TECH

• Full Member
  • Auto: Seat ibiza 6L TDI
« Odgovor #3 poslato: Januar 30, 2009, 04:01:27 posle podne »
i da li je u pitanju filter. da nije prevelik pritisak ulja?
Say no to spark plugs!

Van mreže golfo

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: Januar 30, 2009, 10:23:57 posle podne »
Izvinjavam se svima sto tek sad odgovaram.Filter je bio dovoljno stengut bas koliko treba,sve je uradjeno po propisu,prvo sam naljuio zaptivnu gumu i onda sam filter zavrnuo rukom a ne kljucem,nego problem je u filteru,odnosno filter je bio los,naime zleb u kome je smestena ta zaptivna guma fabricki je odradjen jako plitko,tako da se ta guma pod uticajem vruceg ulja deformisala i pritisak ulja je nju izbacio iz lezista,i zato filter nije dobro dihtovao pa je dok motor radi pustao ulje,zamenom drugog filtera moj problem je resen.Na kutiji filtera sto mi je procurio pisalo je sledece uvoznik Ruck-Zuck Nis,zemlja porekla Nemacka,068 115 561B,filter ulja OC51,tako da nije austrijski a kao sto se vidi iz mog iskustva nije ni tog kvaliteta.

Van mreže DejanxD

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #5 poslato: Januar 30, 2009, 11:55:45 posle podne »
Ko zna sta je to  lollol  koje je boje kutija? plavo bela? ili ?

Van mreže golfo

• Sr. Member
« Odgovor #6 poslato: Januar 31, 2009, 12:08:30 pre podne »
bas tako ko zna sta su mi prodali ,kutija je obicna kartonska onako zuta,i ima natpis te firme,jedino sto mi je bilo malo cudno je filter,posto dosad nisam vidjao takav,imao je sve ko standardni filter za ulje,samo sto je pored mogucnosti odvrtanja pomocu onog kljuca za filter imao na sebi navarenu maticu,tako da je mogao da se odvrce i vilastim kljucem br.19....

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #7 poslato: Januar 31, 2009, 11:22:43 pre podne »
Ja koristim FRAD filtere i do sada nisam imao problema.

Van mreže DejanxD

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #8 poslato: Januar 31, 2009, 11:35:19 pre podne »
Stvarno prvi put cujem za to st si mi rekao.. :) Ko zna sta je to.. Ali mahle sigurno nije..   Inace da ta matica sluzi za odvijanje,ali ona obicne ide samo na vozilima gde je to jedini nacin da se skine filter.. Kao npr. VW Polo :) Ne znam tacno koji model-motor bese ali ono je strasno :)  A tek vazdusni filter,ima neka dva mala,moras skidas masku motora,pa 5 creva i unutra 20 srafova da bi stigao do njih  lollol

Presao sam u off topic,ali samo kazem :)  To sto si ti kupio je ko zna sta..

Filteri: Bosch,Mann,Mahle     te tri su vrhunski,prva ugradnja

posle toga idu  purflux,unico,clean i ima ih jos koliko hoces tako srednja klasa   a i ima i onih totalnih divljaka i mislim da si bas to ti kupio :)

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #9 poslato: Januar 31, 2009, 12:50:41 posle podne »
sad barem iz licnog iskustva znas sta treb ada gledas kad kupujes filter----i da,lepo sto si sa nama podelio to iskustvo neki to prosto ZABORAVE :angry:
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #10 poslato: Januar 31, 2009, 02:21:19 posle podne »
Filteri: Bosch,Mann,Mahle     te tri su vrhunski,prva ugradnja
posle toga idu  purflux,unico,clean

Pitanje i oni kakvog su kvaliteta.

Van mreže golfo

• Sr. Member
« Odgovor #11 poslato: Januar 31, 2009, 10:28:52 posle podne »
uglavnom koristim unico filtere i zadovoljan sam sa njima,ali eto nije bilo njih pa sam uzeo to cudo,sto se ostalog tice ovde samo da se pomazemo i da medjusobno saradjujemo,zato sam i hteo to da podelim sa vama jer ne zelim da jos neko prodje ovako kao ja,i sva srece sto mi se to desilo u dvoristu,jer da sam tako vozio auto mogu da zamislim kolika bi bila steta,a da ne pricam da se to desilo nekom od vas koji ima skuplji auto od mog kolika bi tu tek bila steta,ovako problem sam resio za 350 dinara koliko je kostao drugi filter+iskustvo koje sam stekao sa ovim cudom,zato svi dobro otvorite oci kad kupujete delove da ne prodjete kao ja...pozdrav svima

Van mreže DejanxD

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #12 poslato: Januar 31, 2009, 10:45:17 posle podne »
Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftino :)

Van mreže golfo

• Sr. Member
« Odgovor #13 poslato: Februar 01, 2009, 12:43:58 pre podne »
znas sta bez uvrede,nisam ni ja bogat,a taj filter prvi sto sam uzeo nije bio uopste jeftin,i po ceni se uopste nije razlikovao od ostalih filetra,jedina razlika je bila u kvalitetu a posto je u radnji bila samo ta vrsta filtera onda sam je uzeo nesluteci nista,uostalom svako je mogao da se prevari,a kod nas u Srbiji,obicno cena ne garantuje kvalitet kao na zapadu....

Van mreže DejanxD

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #14 poslato: Februar 01, 2009, 01:28:47 pre podne »
Pa tu si potpuno u pravu prijatelju!  I shvatam sta si hteo reci,ali ponekad je bolje otici u drugu prodavnicu,i kupiti ono sto je provereno,nego kupiti nesto novo samo zato sto je to jedino sto imaju :)

U svakom slucajo da zaboravimo na ovo,drago mi je da si jeftino resio problem,ali trebao bi da im reklamiras to,da ih upozoris,i da trazis novac nazad.. Jbg,ti si imao srece,neko sledeci mozda nece..

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #15 poslato: Februar 01, 2009, 08:55:33 pre podne »
ja bi ga reklamirao samo iz principa pa nek se oni j... sa dobavljacem-ako nista drugo bar bi im izmazao radnju sa onim uljem sto curi iz filtera lollol lollol lollol
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže DejanxD

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #16 poslato: Februar 01, 2009, 10:44:57 pre podne »
Pa to kazem,jebes pare,cast je bitna :)

Van mreže golfo

• Sr. Member
« Odgovor #17 poslato: Februar 01, 2009, 12:46:46 posle podne »
slazem se sa vama prijatelji moji,tako cu i da uradim,sutra cu im odneti filter na reklamaciju sa sve uljem naravno,mene je zeznluo to sto sam uvek kod njih kupovao delove za golfa jer u sklopu prodavnice imaju i servis,onda kad nesto ne mogu da uradim,onda mi oni zavrse i do sad je bilo sve ok, i to je bio jedini razlog zasto nisam posumnjao delovali su mi kao ozbiljna firma,i onda zasto bih isao u drugu prodavnicu,ali kako bi ja prosao ovu skolu i podelio svoje iskustvo da se ovo nij e desilo.Ako je neko sa mog kraja,mogu mu pustiti poruku na PM cisto da bi znao o kojoj se radnji radi,da ne prodje kao ja.

Van mreže mkvb

• Sr. Member
« Odgovor #18 poslato: Februar 02, 2009, 08:57:48 pre podne »
Ja sam zadovoljan sa Fradovim filterima i samo njih stavljam. Inace kako sam cuo frad nabavlja materijal od nemaca i samo "ovlikuje i pakuje" filtere! Jednom sam imao avanturu sa nekim bzvz filterom za naftu sa kojim mi je vukao fals vazduh, kad sam se vratio na frad nije vise bilo tih problema.

Jednom kad sam menjao ulje cale mi se motao oko auta i kao da mi pomogne i na kraju nije lepo stegao filter za ulje, posle dan dva ja proveravam nivo ulja i slucajno se uhvatim za filter a on se lagano okrece, nigde nista nije curilo niti je mastilo, verovatno je bio na samoj granici. Zavrnuo sam ga muski i to je to.

Kako vi sa kecom dizelom skidate filter, jel kljucem ili rukama ili srafcigerom i cekicem? Ja jedino uspem kad ga lupam cekicem i srafcigerom uz sam obod filtera, nikako drugacije ne mogu da mu pridjem...

Van mreže DejanxD

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #19 poslato: Februar 02, 2009, 09:01:08 pre podne »
Velike papagajke.. To je moj izbor za sve filtere :)   (osim za one gde nema teorije da se pridje..)