Vozim Audi A4 Avant sa tim motorom, mada mislim da WV ima 16V i 77 kW dok je moj sa 8V i mislim 75 kW. Sve te price da je slab su diskutabilne i subjektivne, stvar afiniteta. Za moj ukus sasvim dovoljan, vozio sam i Audi 100 2.8 V6 sa 128 kW pa ne vidim da mi je to nešto značilo ali zato kad sam plaćao registraciju preko 700 € jedno vreme i sipao 13-15 lit po gradu bilo je

.
Potrošnja je oko 6 lit. na otvorenom ako se vozi do 3000 rpm (oko 110 km/h). U gradu je oko 10 litra, bar u mojim uslovima je tako iako ne živim u velikom gradu, nema semafora, kratke su relacije (u servisnoj stoji 11,5 u gradu)...Prešao sam 230000 km i radi kao sat, ulja troši vrlo malo od zamene do zamene na 6000 km 300-400 ml i to prve 2-3000 km ne potroši ništa a onda počne što je možda i do ulja iako po servisnoj stoji onaj famozni podatak da je moguća potrošnja i do 1 lit/1000 km!!! Ja sipam polusintetiku 10-40 Castrol. Gorivo sipam uglavnom na NIS-u jer je jedini u gradu i to europremium BMB. Održavanje nije skupo, veliki servis+mali servis+dve spone+ruke=250€ (febi, meteli, dayco...). Kvacilo hvata i kod mene visoko mada ne proklizava, set SACH je oko 180€ a zamajac oko 330 mada on retko strada kod benzinaca za razliku od dizela. Mislim da oko motora ako je iole u dobrom stanju nećeš imati problem. Pa taj motor je uz određene modifikacije ugrađivan od negde `95. pa do 2008. , Možda ona čuvena alu ramena prave problem ali to je normalno za Audi i WV tog godišta, tu je reparacija definitivno bolje rešenje. Registracija je po novom oko 14000 rsd.
Antifriz se ispušta na najnižoj tački u sistemu a to je najčešće donje crevo na hladnjaku ili ako ima slavinu otprilike iza branika sa leve strane gledajući od napred, nisko iza maglenke.
Generalno mislim da dizel sve što ti uštedi na potrošnji uzme ti na servis ako ne i više tako da sam više za benzince.