Autor Tema: Sudar, sta sad raditi?  (Pročitano 10832 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže shone357

• Full Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf Mk2
Sudar, sta sad raditi?
« poslato: Novembar 06, 2012, 10:17:49 pre podne »
E ovako sinoc sam imao udes na karaburmi na zadnjoj stanici autobusa boodala, rezime svega je polupan levi far, pokrivljeno levo krilo zbog kog vrata leva vozaceva ne mogu da otvorim, maska, vezni lim, hauba, levi migavac u braniku i branik badmood......
Udario sam u Fiat Seicento u levu stranu posto mi je isekao put i pokusao polukruzno da se okrene, na zalost njegova steta nije velika ,malo ulubljena stranica i razbijena stop lampa......
E sad pandur mi je rekao koji je bio na uvidjaju da za dve nedelje idem po zapisnik u ustanicku ulicu i da do tada ne popravljam nista na autu, e sad me zanima kakva je procedura sa osiguranjem i da li ce mi priznati sve delove kojei su polomljeni ili ne, steta na izlged nije velika ali je metalik farba pa ko zna koliko to moze da sve kosta  big_boss
G T I - opaasna masina......

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
Odg: Sudar, sta sad raditi?
« Odgovor #1 poslato: Novembar 06, 2012, 10:29:58 pre podne »
ako je auto star vise od 10 godina,moraces da dodajes pare za popravku jel ti oni racunaju nov deo,pa ti odbijaju procente po godini starosti... meni su na primer za hondu yazz 2004 god odbili 10% na godinu starosti !!! Sve u svemu su lopovi!!! Ali ti lepo odes u vagenov servis i neka ti oni procene stetu i izdaju predracun,budi malo pametniji od njih,jel u servisu ti kalkulisu cene iz orginala,tako da kad ti odbiju tebi ce i da ostane para!!!

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #2 poslato: Novembar 06, 2012, 10:34:07 pre podne »
Gagi po novim pravilnicima osiguranja vozila starija od 4 godine u koliko ne podlezu garanciji nemaju pravo popravke u ovlascenim servisima zbog cene radnog sata tako da mu nece priznati njihovu procenu.

Nista ne brini, kad se utvrdi da nisi kriv odes sa zapisnikom do njegovog osiguranja oni ce ti slikati auto i preporucice ti servise za opravku vozila. E sad nisam siguran da ces moci kod svog majstora da teras. Oni ce ti limene delove ceniti 60% vrednosti novi, za plastike ne znam zbog godista vozila a obicno u potpunosti placaju. Farbanje i radovi ce biti u potpunosti pokriveni. Od osiguranja do osiguranja variraju uslovi ali generalno iz mog iskustva kad god ti napravi neko stetu moraces da malo potegnes za svoj dzep ako zelis da ti auto bude tip top.
« Poslednja izmena: Novembar 06, 2012, 10:36:22 pre podne od strane Rocky Balboa »

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #3 poslato: Novembar 06, 2012, 10:37:34 pre podne »
ma moze Rocky,moze i vansudsko poravnanje,dobije kes na ruke,pa nadje svog majstora... u tako malim udesima najpametnije je popuniti evropski zapisnik,tad si siguran da neces biti kriv !!!

Van mreže Silbas

• Hero Member
  • Auto: Golf 2 1.6 TD
« Odgovor #4 poslato: Novembar 06, 2012, 10:45:43 pre podne »
Cale kada se slupao sa pasatom,nista nismo morali da doplacujemo,sredjen je pasat,far i sve sto je bilo izlupano,platilo je osiguranje,a auto je 97 godiste.

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
« Odgovor #5 poslato: Novembar 06, 2012, 10:49:32 pre podne »
Meni nisu hteli krilo da plate ( trazili ucesce 30% u limenim delovima) za Lupo star 7 godina sta dalje da pricam. Radi se o dunav osiguranju. Opet zavisi i od procenitelja do procenitelja.

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #6 poslato: Novembar 06, 2012, 10:56:47 pre podne »
MOje iskustvo od skoro.....
Odes do svog osiguravajuceg drustva i trazis da ti urade usluzni zapisnik kojim se konstatuju sva ostecenja nastala na vozilu, takodje i ista slikaju. E sad zavisi od osiguravajuceg drustva da li ces taj zapisnik platiti ili ne. Ja npr nisam (Delta generali osiguranje), dok drugar je platio 5000 din. U zapisniku imas stavku da se vozilo moze popraviti, delovi zameniti, kao i da delovi koji nisu obuhvaceni zapisnikom a ulaze u okvire stete moraju da se sacuvaju radi konstatacije od strane vestaka.
Sa takvim zapisnikom kao sto sam vec rekao mozes raditi na vozilu bez bojazni da ces imati nekih problema....tu su uracunati radni sati i limara i lakirera. Pametno bi bilo da cuvas sve racune koje mozes dobaviti da bi kasnije mogao da ih prilozis uz zahtev za naplatu stete.

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #7 poslato: Novembar 06, 2012, 11:17:41 pre podne »
A ko plaća što čovek mora 15 dana da vozi udaren auto ili ako nije u voznom stanju?

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
« Odgovor #8 poslato: Novembar 06, 2012, 11:20:39 pre podne »
niko ;) to je i najveca prevara, ne samo 15 dana moze da ti se desi i 2 meseca kao meni. Mislim da mozes samo da trazis novac u koliko je auto potrebno za obavljanje rada a da pri tome rentiras auto i prilozis racune i molis boga da prihvate i da ih ne ganjas po sudu. :D

Van mreže shone357

• Full Member
« Odgovor #9 poslato: Novembar 06, 2012, 11:22:41 pre podne »
Pa to je meni najgore, sto je auto u upotrebi svakog dana i bez njega ne mogu, obavljam posao sa njim.....  boodala idiotizam klasican, sad cu zvati moje osiguranje da vidim kakva je procedura....  big_boss

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #10 poslato: Novembar 06, 2012, 11:32:35 pre podne »
Koliko vidim da me niko nije razumeo......NAKON USLUZNOG  ZAPISNIKA AUTO SE VOZI NA RADOVEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
« Odgovor #11 poslato: Novembar 06, 2012, 11:34:16 pre podne »
koji moze da bude nepriznat ako se ne slozi sa cenom, kazem ti zavisi od osiguravajuce kuce

Van mreže shone357

• Full Member
« Odgovor #12 poslato: Novembar 06, 2012, 11:50:38 pre podne »
Pa to me i brine, jer kod mene ima stete za 300-400eur ako bi se stavljali svi novi delovi sa farbanjem i rukama  ;) u tome je problem, a ja fuseraciju necu i ne zelim da radim jer je auto bio utegnut pre ovoga i ne zelim da zbog nekog treceg ili osiguravajuceg drustva bude kanta na tockovima  :angry:

Van mreže moskwa

• Sr. Member
  • Auto: MK4
« Odgovor #13 poslato: Novembar 06, 2012, 12:15:10 posle podne »
kako god bude neces biti zadovoljan i moraces da doplacujes jer ce oni gledati da sto jeftinije prodju..
Sto vozis jednom rukom? Prebrzo ulazis u krivine!! Ne pretici kad ovaj ispred tebe vozi 80! Dje zuris, hoce li te spasit' to sto cemo 10 min prije stic'? Previse se opustas i nije to to, neviras me! E sto te nece uhaviti' radar opet pa da mi kukas!" ♥ :) https://www.youtube.com/user/vr6DOTme

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #14 poslato: Novembar 06, 2012, 12:28:43 posle podne »
onda sam ja super prosao,kad sam imao bmw 525d,2002 godiste,pre 2,3 godine ili malo vise,steta  je popravljena za oko 800 evra,osiguranje mi dalo 1200 eur ili tako nesto,znam da sam zaradio biggrin
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže shone357

• Full Member
« Odgovor #15 poslato: Novembar 06, 2012, 01:27:25 posle podne »
Pa i ja sam pre 7 godina dobio za totalnu stetu za golf 2 1000 eur, ma ovde cu vidim ja morati da doplacujem izgleda, a da fuserisem auto necu, nema peglanja delova samo nov i farbanje  ;)

Van mreže bokivs

• Sr. Member
  • vorsprung durch technik
« Odgovor #16 poslato: Novembar 06, 2012, 01:41:13 posle podne »
Moj je totalna šteta, procenjen na 2600 eura prošle godine  biggrin sad sam dobio sud da moraju da mi isplate, sa deltom se ganjam....
na 90 strana serete i izmisljate toplu vodu

Van mreže shone357

• Full Member
« Odgovor #17 poslato: Novembar 06, 2012, 02:12:08 posle podne »
Evo sad sam dobio spisak delova i njihove pojedinacne cene
-Hauba 6500din.
-Krilo levo 2800din.
-Vezni lim gornji 2600din.
-Vezni lim donji 1200din.
-Far 650din.
-Branik 3000din.
-Maska 1100din.
-Migavac zuti 500din.

Sve u svemu 18500din, izlaze novi delovi, u VDV automarket-u, plus metalik boja, plus farbanje i ruke..... sve to ce izaci na 300-400eur-a...
e sad nadam se da ce osiguranje da prizna ove cene posto su to novi ali zamenski delovi i jeftiniji od originala.....  ;)

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #18 poslato: Novembar 06, 2012, 03:14:27 posle podne »
Ako je drugi vozač krivac sve će ti odraditi njegovo osiguranje bez tvojih troškova, ti ćeš samo platiti soma ipo zapisnik u Ustaničkoj(sa koji ideš u osiguranje).Sad, sve što mogu(osiguranje-servis) oni će da popravljaju, ne nadaj se puno novim karoserijskim delovima, osim ako nešto nije uništeno bespovratno..
Земунчанин

Van mreže shone357

• Full Member
« Odgovor #19 poslato: Novembar 06, 2012, 10:12:19 posle podne »
pa znam da oni hoce da zajebu, ali ja peglanje i gitovanje necu, cak i da dobijem vise para ne bih isao da ga odradim sto jeftinije pa da ostanu pare nego bi gledao da ga vratim u fabricko stanje sa novim delovima pa makar ja morao da ucestvujem odredjenim delom! Bas mi je krivo, dusa me boli, kad pogledam auto, pre ovoga nikad nije bio havarisan, a sad jbg nadam se da cu biti zadovdojan radovim i farbanjem!