Autor Tema: Sudar, sta sad raditi?  (Pročitano 10820 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
Odg: Sudar, sta sad raditi?
« Odgovor #20 poslato: Novembar 06, 2012, 10:17:29 posle podne »
Tebra, nikakve ti pare nećeš dobiti, priznaće ti svu štetu, ne brini, a s' obzirom da delovi nisu skupi(skup je radni sat majstora) sačekaj, ništa drugo ti ne preostaje pa ćeš videti šta će ti reći u osiguranju i servisu.
Земунчанин

Van mreže shone357

• Full Member
  • Auto: Golf Mk2
« Odgovor #21 poslato: Novembar 07, 2012, 08:30:02 pre podne »
Znam nista mi osim cekanja ni ne preostaje, kad dobijem zapisnik videcu sta dalje nadam se da ce odobriti sve za zamenu mada ipak su to osiguravajuce kuce  boodala
G T I - opaasna masina......

Van mreže bili

• VW Početnik
  • Auto: vw
« Odgovor #22 poslato: Novembar 07, 2012, 06:04:37 posle podne »
Treba da odes u osiguranje od tog lika i da trazis da ti procenitelj napravi zapisnik. Sa tim zapisnikom odes u servis i popravis auto po tom zapisniku. Sto se placanja tice imas dve varijante, da sam platis i uzmes auto odmah, a tebi osiguranje nadoknadi  do 15 dana posle dostavljanja racuna, ne predracuna. Ili da cekas da uplate servisu pa da tek onda preuzmes auto. Ne moze niko da ti zabrani da popravljas u ovlascenom servisu i ne moze niko da ti zabrani koriscenje novih rezervnih originalnih delova. Mogu da pokusaju da te zeznu, ali u krajnjem slucaju Sud ce biti na tvojoj strani, jeste mozda sporo, ali dostizno.

Zvanicni servisi uglavnom nece da izdaju predracun jer su mnogi uzimali tako velike pare od osiguranja, a posle za male pare poprave auto kod komsije u supi.
VW über alles.

Van mreže bojan62

• VW Početnik
« Odgovor #23 poslato: Novembar 07, 2012, 08:48:06 posle podne »
Druze imao sam proletos slicnu situaciju. Prvo sto bi trebao da uradis je odes do nekog servisa da ti daju neku okvirnu cenu popravke. Mene je npr. pukao autobus od pozadi i u Veranu su mi dali neku okvirnu cenu koja se kasnije ispostavila u evro tacna..Kad preuzmes zapisnik za par nedelja u Dunav osiguranju odmah ides kod njegovog osiguranja da slikaju auto i naprave zapisnik. Kod pravljenja zapusnika insistiraj da zapisnicar citko popunjava kolone a ne ko doktor kad skraba recept jer su mene tako izradili za 100 evra. Svi limeni delovi koji mogu da se peglaju se peglaju. Ako ih menjas novim delovima ti ucestvujes u njihovj ceni-koliko ucestvujes to zavisi od osiguranja i starosti kola. Posle njihovog slikanja i sacinjavanja zapisnika sacekas pola sata-sat i oni ti naprave neku okvirnu cenu koju ti ponude a ti ako hoces kintu uzimas ako ne teras auto u servis. Za sve delove oni zaracunavaju cene polovnih delova a ne novih. Meni su npr. ponudili 78.000 a racun u servisu koji su uredno platili je bio 302.000 tako da obrati paznju na to. Ako mozes idi do nekog servisa da ti daju neku okvirnu cenu popravke da bi znao sta te ceka sa osiguranjem. Ako sam popravljas tj. uzmes kintu od osuguranaj sve sto te kosta preko njihove procene mozes kasnije da naplatis ali moras da imas overen fiskalni racun od prodavca delova ili servisa koji je zamenio delove. Bez toga nema naplate ostatka para mada je o to sex neopevani. Po meni bolja je varijanta je popravka u servisu jer onda se komunikacija svodi izmedju servisa i osiguranja i ti nemas nista sa njima dok ti ne poprave auto.

Van mreže Banchi

• Crvenko
  • Master Member
  • Diesel power
  • Auto: Seat Cordoba 1.9TDI
« Odgovor #24 poslato: Novembar 08, 2012, 10:25:26 pre podne »
Auuu Shone aj javljaj šta si uradio na kraju

Van mreže malisan

• VW Početnik
  • Auto: Passat B3
« Odgovor #25 poslato: Novembar 08, 2012, 06:26:54 posle podne »
mom rugaru su procenili totalnu stetu i osiguranje mu isplatilo neku sumu,a majstor mu opravio auto za te pare

Van mreže shone357

• Full Member
  • Auto: Golf Mk2
« Odgovor #26 poslato: Novembar 09, 2012, 12:52:41 pre podne »
Javljam Banchi sigurno sta je bilo, jer ce ovo mozda nekome citaj ne daj Boze koristiti ako se nadje u slicnoj situaciji...... danas sam zvao jednu agenciju za procenu stete koja radi nezavisno od osiguranja, i rekli su mi da sutra dodjem do njih da se dogovorimo oko svega i da ce oni da mi slikaju auto i ganjaju drugo osiguranje a ja mogu komotno da krenem da popravljam auto, i da ce mi sumu koju oni procene sigurno izgurati u dinar samo sto oni uzimaju odredjeni procenat, a to cu sutra saznati koliki je to udeo.....  B) videcemo nadam se cu uspeti da auto vratim u originalno stanje, cak sta vise sam mislio da tog lika tuzim za dusevnu bol koju mi je naneo, posto me svaki put kad vidim auto dusa zaboli  lollol
G T I - opaasna masina......

Van mreže miki978

• perfekcionista
  • Master Member
  • 125kw DSG lux oprema
  • Auto: Sharan 7n,PASSAT B6,Golf5 plus
« Odgovor #27 poslato: Novembar 09, 2012, 07:11:39 pre podne »
Pre dve godine u moje parkirano auto zakucao se drugi auto. Njegovo osiguranje je bilo DDOR Novi Sad
poneo sam zapisnik i predracune od limara,mehanicara i iz prodavnice auto delova sve novi delovi i original . Sve zajedno su bili 2500€(rekoh ko ga j... Napumpani su bili racumi do maksimuma i samo original i najskuplji majstori) i za 24sata bilo mi je odobreno 2400€. A pare legle za 3-4 dana. Auto sam prodao onako udaren ali u voznom stanju 1500€. A realna steta je bila oko 500€. u pitanju je bio mercedes 124 iz 89 god. 2,3 benzinac karavan kome je realna cena tad bila oko 2000€. U nesreci i sreca.
 big_boss
« Poslednja izmena: Novembar 09, 2012, 07:17:37 pre podne od strane miki978 »
vw je auto sva druga su ortopedska pomagala....

Van mreže Matador

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4
« Odgovor #28 poslato: Decembar 05, 2012, 10:28:13 posle podne »
Pozdrav svima, imao sam sudar i ja, udario me lik, priznao krivicu, policija napravila zapisnik..otisao zadnji branik, stop svetlo i malo krilo...u pitanju je golf 4 2001. godiste, da li da cekam osiguranje da proceni stetu ili da probam negde da dobijem predracun..molim za savet..