Autor Tema: TDI gasi turbinu na 120 km/h - RESEN PROBLEM  (Pročitano 69916 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dejan064007

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B6 2.0 TDI Comfortline
Odg: TDI gasi turbinu na 120 km/h - safe mode?
« Odgovor #20 poslato: Oktobar 25, 2012, 02:34:34 posle podne »
Peca_nis ,  i ja sam imao istih problema na tdi , tako je pocelo da zeza , onda je normalno radilo nekih 2-3 meseci, sve do par dana kad je riknula turbina .. garantovano je turbina...

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #21 poslato: Oktobar 25, 2012, 02:48:45 posle podne »
i ja sam imao taj problem , kod mene je zaglavljivala ta polugica , ocisceno i evo pegla 25000km bez ikakvih problema

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #22 poslato: Oktobar 25, 2012, 03:19:56 posle podne »
dejane, mozda si trebao na vreme da sredis, mozda bi prezivela turbina.,... nadam se da nije toliko ozbiljno kod mene

@shvex

Nadam se da je neka "sitnica" i da se lako resava, javljam u nedelju sta sam napravio :)
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže Kamins

• VW Početnik
  • Auto: Pasat 1,9 TDI
« Odgovor #23 poslato: Oktobar 28, 2012, 11:21:45 pre podne »
Pozdrav društvo
Imam isti problem sa TDI 74kw ATD motor,nisam pratio pri kolikoj brzini ali juče mi se  počelo dešavati da izgubi snagu i onda onako lenjo ide,kada ga ugasim i upalim ide normalno pa opet tako neko vreme.To se počelo dešavati od kada je majstor pokušavao da reši onaj vakum ventil sa onom polugicom,pa je oko tih creva nešto radio na brzinu i od tada imam taj problem,sutra idem kod majstora da pokušamo rešiti,vidim ovde da je moguće i taj protokomer ili ta vakum creva
sutra rešavamo pa javim

Van mreže Jevrem

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 tdi 110hp
« Odgovor #24 poslato: Novembar 06, 2012, 11:39:06 posle podne »
Pozdrav svima, imam isti problem kao sto je Peca opisao. U pitanju je golf 4 tdi,presao 190 000( verovatno i vise, s obzirom da je italijan). Dva puta se desilo (jednom na 110 i jednom na 120), samo osetim kako je izgubio snagu i ubrzanje i dalje nece. Potpuni sam laik kad su kola u pitanju i nemojte me hvatati za tacnost termina, medjutim sa ovih foruma sam skontao da je turbina verovatno u pitanju. Ili je prljava ili je protokomer ili je taj neki ventil n75. Ono sto nigde nisam procitao, a sto se desava kod mene jos jeste da pokazatelj trenutne potrosnje zakuca. Jednom na 7.6,a drugi put na 5.0, a i slab je odziv( kako gasa) tako i samog ocitavanja (kao da kasni). Cale ga oterao kod nekog svog majstora, lik zamenio interkuler i rekao to je to.(imao valjda neki polovan, ali kao novi, rekao 65 evra plus 1000 din ruke). Znao sam da od toga nema 'leba. Golf se isto ponasao. Nece da vuce u trecoj i cetvrtoj ni za majku. Dijagnostiku nije radio. (nema taj aparat)

Van mreže Milos GTD

• Sr. Member
  • Auto: Golf Mk2
« Odgovor #25 poslato: Novembar 06, 2012, 11:48:35 posle podne »
Nece ni kod mene preko 120 biggrin sad cu da rasturim egr,probali smo da raskacimo dzek sa protokomera,auto tek tad nikako ne ide...i niko ne zna sta je  bonk

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #26 poslato: Novembar 07, 2012, 12:05:22 pre podne »
Pozdrav svima, imam isti problem kao sto je Peca opisao. U pitanju je golf 4 tdi,presao 190 000( verovatno i vise, s obzirom da je italijan). Dva puta se desilo (jednom na 110 i jednom na 120), samo osetim kako je izgubio snagu i ubrzanje i dalje nece. Potpuni sam laik kad su kola u pitanju i nemojte me hvatati za tacnost termina, medjutim sa ovih foruma sam skontao da je turbina verovatno u pitanju. Ili je prljava ili je protokomer ili je taj neki ventil n75. Ono sto nigde nisam procitao, a sto se desava kod mene jos jeste da pokazatelj trenutne potrosnje zakuca. Jednom na 7.6,a drugi put na 5.0, a i slab je odziv( kako gasa) tako i samog ocitavanja (kao da kasni). Cale ga oterao kod nekog svog majstora, lik zamenio interkuler i rekao to je to.(imao valjda neki polovan, ali kao novi, rekao 65 evra plus 1000 din ruke). Znao sam da od toga nema 'leba. Golf se isto ponasao. Nece da vuce u trecoj i cetvrtoj ni za majku. Dijagnostiku nije radio. (nema taj aparat)
Shto li gubish vreme sa ti majstorima koje je pregazilo vreme... Kabal za dijagnostiku za taj auto koshta 15 eura... i bilo koji komp sa usb konektorom zavrshava posao...
Tdi moze da ode u safe mod iz hiljadu razloga, a svoj problem da reshish menjanjem delova redom neces... interkuler mogu da kapiram da ti je promenio samo ako je tvoj bio pocepan, a to relano josh nisam cuo da se nekome desilo...
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Jevrem

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 tdi 110hp
« Odgovor #27 poslato: Novembar 07, 2012, 12:55:05 pre podne »
Ma da, znao sam da je bez dijagnostike samo nagadjanje i da menjanje jednog po jednog dela nije nikakvo resenje. Taj lik je caletov neki pajtos sa sela, a kod takvih je sve na divljaka. Izneo sam slucaj cisto da ljudi ne naprave slicnu gresku. Ne kazem da se odmah moze znati sta je u pitanju, ali ipak treba znati odakle poceti. Moracemo ga sad odvesti kod majstora sto nam je radio servis kad smo ga kupili. Hteo sam ja odmah, ali je bio u guzvi, pa je rekao da nece moci par dana, pa smo zato terali kod ovog prvog. Kao 'ajde neka on pogleda.  bonk Doduse, jeste rekao da je turbina verovatno prljava i da je treba ocistiti, ali mi nije jasno zasto to nije prvo uradio, nego odmah menjao interkuler. Verovatno je imao taj deo, pa uvalio nama da mu ne stoji dzaba...

Van mreže kresovic06@GMAIL.COM

• VW Početnik
  • Auto: golf3tdi
« Odgovor #28 poslato: Novembar 12, 2012, 11:20:09 posle podne »
I ja imam isti problem moram da probam sve preporuke!
Dali moze neko da mi objasni gde se nalazi taj egr.ventil
« Poslednja izmena: Novembar 12, 2012, 11:28:11 posle podne od strane Modus »

Van mreže boki8

• VW Početnik
  • Auto: polo gti
« Odgovor #29 poslato: Novembar 13, 2012, 10:40:56 pre podne »
Odmah ispod plastike,na gornjoj strani prema kabini,njega mozes i da iskljucis,usput proveri i katalizator,ako ga imas

Van mreže Skodamaniak

• Master Member
« Odgovor #30 poslato: Novembar 13, 2012, 11:15:46 pre podne »
Ljudi ljudi to sto vam ne ide ne znaci da je do EGR-a, za to postoje majstori, izvoli podji kod majstora on sve ocisti vidi kakva je turbina icao....nije resenje ocistiti egr ili ga ugasiti :))

Van mreže Bosko

• Jr. Member
  • *
  • Nisam ginekolog ali mogu da pogledam.....
  • Auto: Golf mk2 GTI 8v
« Odgovor #31 poslato: Novembar 15, 2012, 09:40:44 posle podne »
Proveri creva od vakuma a 99% je u pitanju polugica na vakum ventilu.Riba i turbina nema pravu funkciju i zato ga baca u SAFE MODE.
Ponosni tata blizanaca

Mihajlo Stankovic

• Gost
« Odgovor #32 poslato: Novembar 15, 2012, 09:51:31 posle podne »
Ukoliko ne budeš rešio problem oteraj ga kod proke na trošarini čover radi bukvalno sve kod njega sam na praksi ;)

Van mreže djoledj

• VW Početnik
  • Auto: pasat 1.9, 130 konja 2002 god
« Odgovor #33 poslato: Novembar 15, 2012, 10:15:14 posle podne »
Problem slican na pasatu 130 konja gasio turbinu u 5 brzini na 140 a u 4 na 100 km. Kad citam vase komentare meni je smesno kroz sta sam ja sve prosao. Pa kaze. Kupim auto nakon nedelju dana izadjem na auto put i probam 140 i propade ode brzina na 100 i kraj ugasim upalimradi ekstra. Odem kod majstora stavi ga da dijagnostiku kaze radi geometrija ekstra ne treba da se cisti. Problem su neki ventili 40 eura. Dam ja uzmem auto posle nedelju dana krenem na more u Grcku tamo ogranicenje 130 sta je to jos 10 kad on opet. Dodjem sa mora kaze puklo kuciste turbine gusano. Kupim i to 50 eura namontira on to, opet ista prica, kaze nevalja geometrija 40 eura opet dam pare opet ista prica. Zove me kaze dodji po auto ja odem kad ono turbina uopste ne radi kaze zaglavila kurva ja popizdeo, odem kuci pose par dana zove i kaze dodji gotovo ja odem uzmem auto odem na auto put probam ide 190 toliko sam smeo da ga vozim i odem kuci nisam mu se ni javljao. Z\ove me on posle par dana pita kako ide auto verovatno hoce jos para ja kazem za sada dobro videcemo kaze trebalo bi da zamenis protokomer on ti je 80 eura ja kazem ma ok. nikakav problem evo ja prodo 10. 000 ide kao lud. Mozda sam vas davio ali to su moja iskustva i problemi.

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #34 poslato: Novembar 17, 2012, 10:09:35 posle podne »
Peca otvorio temu a nema ga da javi sta je uradio

Van mreže miki978

• perfekcionista
  • Master Member
  • 125kw DSG lux oprema
  • Auto: Sharan 7n,PASSAT B6,Golf5 plus
« Odgovor #35 poslato: Novembar 17, 2012, 10:22:54 posle podne »
Kod mene protokomer i crevca od turbine do N75 ventila
vw je auto sva druga su ortopedska pomagala....

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #36 poslato: Decembar 04, 2012, 01:08:53 pre podne »
Danas sam resio problem. Podigli smo auto na dizalicu, posto mi se otkacilo crevo kod interkulera, i duvao je vazduh tu... E sad, od kad se otkacilo crevo, nije gasio turbinu. Namestili smo crevo, probam auto, zakove na 120

Opet podignemo auto i ustanovimo da se ona poluga na turbini, koja se vidi kad se auto gleda odozdo, ne pomera.

Probali smo vakumom da pomerimo, nece. Uspeli smo da pridjemo srafcigerom, razmrdali je tako, naprskali WD, i sad nema da gasi turbinu, ide najnormalnije :)

Znaci nije trebala da se skida turbina, i da se nosi na remont, za sada sve normalno radi, ako ima nekih promena, javim

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
Odg: TDI gasi turbinu na 120 km/h - RESEN PROBLEM
« Odgovor #37 poslato: Decembar 04, 2012, 01:40:21 pre podne »
A gde je ribalo, gde ste prskali WD, u turbini ili u vakuum ventilu?

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #38 poslato: Decembar 04, 2012, 01:49:38 pre podne »
E sad... kako da objasnim... kad auto gledas odozdo, i vidis turbinu, na sredini se nalazi poluga, koja se pomera uz pomoc vakuma. Otkacili smo crevce za vakum i tu prikacili neki uredjaj, koji izgleda kao pumpa za gume za biciklu, na pumpanje i ispustanje vazduha, ta poluga se nije pomerala.

Razmrdali smo je, poprskali WD i sad radi... trazim sliku turbine na netu da obelezim to. Jel si me razumeo sta sam hteo da kazem? :)

Dijagnostika je pokazala gresku, na kojoj je pisalo da je problem neko PREDPUNJENJE...

Mislim da se vidi na ovoj slici malo ta poluga

http://www.turbo-shop.net/media/images/popup/54399880017_1.jpg

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #39 poslato: Decembar 04, 2012, 04:52:04 posle podne »
Znam tačno o čemu pričaš nego je pitanje dali je poluga ribala na ovoj slici u donjem delu u ventilu ili gornjem kroz koji zakreće krilca.
Razmrdavanjem na silu u gornjem delu može trajno da se ošteti mehanizam i to ne bih preporučio, zato sam i pitao.