Autor Tema: Dal su me prevarili il sam ja to laicki umislio...  (Pročitano 3907 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Rayrope

• VW Početnik
Dal su me prevarili il sam ja to laicki umislio...
« poslato: Septembar 29, 2012, 02:26:41 posle podne »
Problem je sledece prirode pa da krenem od pocetka...inace auto je Passat b5 2000. ahu motor 66kw
Posto nisam bio u mogucnosti da teram auto kod mog majstora jer je isti zapalio preko grane,bio sam prinudjen da ga negde popravim,elem u pitanju su bile kocnice , diskovi i manzetne za hk zglob,sve je to lepo i kvalitetno uradjeno auto klizi,ali ne budem lenj i pola sata posto sam preuzeo auto otvorim haubu,tu na sta prvo naletim je poklopac motora,one dve plastike sto pokrivaju srafove su isparile,ajde kazem nisu se setili da vrate povucem malo poklopac on mi ostane u ruci,odvaljeni oni tzv mali amortizercici za plastiku,sto pise tdi i ima znak vw,nadam seda ste merazumeli...sad meni nije jasno dal me nisu izvacarili za jos neki deo sa motora... Kad malo bolje razmislim oni su menjali manzetne,diskove i kocnice,sto bi otvarali haubu... taj deo mi malo sumnjiv...

Em sto sam se nervirao jer su zvog toga sto je gazda narucio i pogresne diskove i manzetne morao da ostavim auto celu noc kod njih,em sad i ova sumnja ... Vec sam bio kod gazde,on mi kaze,nacicu ti novu tu plastiku ne sekiraj se... sad cekam ponedeljak pa cu da idem kod njih opet jer su kobajagi zaboravili i da kompjuterski poniste onaj pokazivac za istrosene kocnice sto zasvetli na tabli,kao dali nekom kabal za wag vozila... neznam sta da mislim........

Van mreže vwMARKO

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Audi A4 Avant 2.0T FSI
Odg: Dal su me prevarili il sam ja to laicki umislio...
« Odgovor #1 poslato: Septembar 29, 2012, 02:51:31 posle podne »
Prvo druze nisu ti stavili plocice sa senzorom nego obicne.. Ne gasi se lampica dijagnostikom vec svaka plocica ima svoj da kazem senzor i kad se istrosi do neke granice pali se lampica.. cim se stavi nova, namesti dzek, automatski se gasi.. Drugo, rekli su ti to za taj kabl samo da bi te izvacarili jos za koju paru kad budes opet odvezo auto.. A kao trece, imao sam i ja problem sa takvim majstorom koji mi je 3 puta skidao onaj VW znak sa plastike motora, prvo se pravio lud a posle obecao da ce da naruci i da namesti, od tad prosle 2 godine i nikom nista.. Tako da si po meni izvacaren u najmanjem slucaju.. A ovo za plocice teraj ih da ti zamene i stave sa senzorom. bicedobro
Ne odnosi Bog ni dobrog ni zlog vec onog ko kasno ukoci...

Van mreže Rayrope

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Septembar 29, 2012, 02:59:27 posle podne »
hmmm majku li mi ja njegovu a ovamo fin...pa ja vidim kad je pocelo da se pali nekad se upali nekad ne ... ajde nisam neki strucnjak pa rekoh da pitam... a ovamo me ladno bunari da ce on to da mi sredi preko software-a... nece ovo da se zavrsi na tome... aj jel imas neku informaciju dal se dize uopste hauba kad se menja manzetna... za diskove i kocnice sam ubedjen da ne... to sam i sam hteo da zavrsim ali mi frka bila za tu manzetnu.....

Goran79

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Septembar 29, 2012, 03:02:12 posle podne »
brate, kod kojih "majstora" vi to sve vozite vasa kola ... ako ti je naneo neku stetu po tebi "vidljivu" za koju si siguran da nije postojala pre, onda naplati, pitaj ih sto su uopste otvarali haubu, pa neka ti objasni a ti odluci da li te zajebava ili ne ...u svakom slucaju tu postoje i inspekcijski vladini organi sa kojima mozes da se konsultujes ...

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #4 poslato: Septembar 29, 2012, 03:10:20 posle podne »
hauba se otvara da bi se proverila tečnost(at ulje) posle zamene kočnica,ali ako su ti skinuli znak koji košta 120 dinara to su neki sitni pilićari i prevaranti... lampicu ti pali jel nisu očistili dzek,pa tu nekad ima kontakt ,nekad nema,ali to je 2 min posla,ali čim su ti rekli da se ta greška briše dijagnostikom,veruj mi ti blage veze nemaju!!!

Van mreže Rayrope

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Septembar 29, 2012, 03:47:23 posle podne »
Pa sta znam ovi su kako sam ja nacuo jedni od vecih u Nisu,ajde da ih napomenem pa ako nisam smeo nek moderator  izbrise, radnja se zove Pozornica,oni su i velikoprodaja,Misko je jedan od vlasnika, bivsi rukometas,kod okretnice Somborske,kod EI im je servis...

Prica se je zakuvala malo, evo sad sam opet banuo kod njih,Misko mi ne deluje ko prevarant,lepo me saslusao sta sam imao da mu kazem,i on meni ispricao celu pricu... razvalili su masku jer je proveravao zupcasti,uverava me da su kocnice sa senzorom,kaze odnesi kod nekog izvadi donesi mi ja ti dam najskuplje kocnice i plus 50 000 dinara,znam sta sam poslao,ja mu kazem ali ti neznas sta su oni ugradili... posle toga on meni kaze da mu je dolazio jos jedan lik da se zali da su mu sje_ali auto i da je njegov burazes otiso i otpustio radnika,merkaju ga vec neko vreme jer im je upropastio samo prosle nedelje jos 2 posla... uledno mi je i reko da ce da budu ti nosaci poklopca do cetvrtka... neznam sta da mislim.. u razgovoru smo se dodatki i nekih zajednickih prijatelja i mislim da je i njega izvacario radnik... uverava me da ce sve da sredi tokom sledece nedelje pa cu da javim sta kako i gde... u svakom slucaju cu sutra da odvrnem tocak da vidim dal ima onih zica i dzekova sto idu na kocnice,bez skidanja sam video da su menjali manzetne i vidi se sljasti iza felne novi disk kocnice nisam uspeo da vidim to sutra natenane pa cu i da postavim slike.... hvala puno na odgovorima...

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #6 poslato: Septembar 29, 2012, 04:16:45 posle podne »
ja mislim cim stavis nove plocice da treba sam da ugasi tu lampicu, moguce da nisu ocistili taj dzek kao sto Gagi kaze

sa tom inspekcijom da mu zoves neces nista postici,veruj mi, ne plasi se vise niko njih
« Poslednja izmena: Septembar 29, 2012, 04:39:38 posle podne od strane Acca »
  champ1

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #7 poslato: Septembar 29, 2012, 05:26:01 posle podne »
Ja sam mog golfa 4 servisirao u Pozornici uvek, Milance mi je radio sve, ali nikad se nije desilo da ostavim auto i odem negde, nego, ako ima posla 3-4 sata, ja sedim tu i gledam.

Tako da je svaka stvar vracena na svoje mesto. A moguce ako je neko drugi radio da je to nestalo, jer tamo dolaze 100 coveka dnevno, muvaju se okolo, ne bi me cudilo da je neko to uzeo

Sto ce kocnica tice, ili nisu plocice sa senzorom, ili nisu lepo prikacili to, ja sam tamo radio veliki i mali servis, Milance mi je menjao selen blokove i cackao oko trapa, i tako dalje, za asd su ok, ali preporucujem ti uvek da sedis i cekas kad rade nesto
« Poslednja izmena: Septembar 29, 2012, 05:28:16 posle podne od strane Peca_Nis »
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #8 poslato: Septembar 29, 2012, 05:45:58 posle podne »
Jebo taj servis ako mora da nadgledas, zasto uopste ici kod nekog u koga nemas poverenja

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #9 poslato: Septembar 29, 2012, 05:53:54 posle podne »
Ja idem tamo zato sto mnogo lepo rade, extra urade posao, ali opet, ja volim da gledam sta se radi sa mojim autom i u kom su stanju svi delovi, mozda neko drugi ne voli to, ali posto ja sam ne znam to da uradim, ceo zivot gledam kako otac servisira motore, nije mi problem da gledam dok neko radi oko mog auta
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #10 poslato: Septembar 29, 2012, 06:40:25 posle podne »
Jebo taj servis ako mora da nadgledas, zasto uopste ici kod nekog u koga nemas poverenja
+1 , slazem se 100%
Uvek sam mrzeo da musterija sedi i gleda dok radim,jos ako je neki pametni i govori kako bi trebao da odradim,samo da se ubijem.
Naravno da su ti skinuli poklopac i zavalili nekom a taj sjebani uvalili tebi i ako prodje-prodje,i da si otisao posle metar dana kod njih,rekli bi da ga nisu pipali. Odvalio bi mu ja jednu vaspitnu,pa nek onda razmislja kome ce dati otkaz i zbog cega i bezi od tih jajara.Bolje rade majstori u supi ili maloj garazi nego ti kao veci ili veliki servisi,dokazano i vidjeno 100 puta.

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
Dal su me prevarili il sam ja to laicki umislio...
« Odgovor #11 poslato: Septembar 29, 2012, 08:12:59 posle podne »
Ma nije bitno da li je radnik,mušterija ili neki vanzemaljac skinuo poklopac,gazda servisa je odgovoran za taj auto!!! Šta mene zanima da li je njegov radnik prevarant? O tome on treba da razmišlja!!!

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk

Van mreže Rayrope

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Septembar 29, 2012, 09:12:29 posle podne »
Nemam pojma sta da kazem ovo za nadgledanje auta,ako je po mome onda sam trebao tamo i da spavam :) obzirom da je auto prenocio...ja sam naviko da do sad servisiram tako auto,prvo ga zajedno dijagnostikujemo,ja mu kazem gde stuca on pogleda vidi to konkretno i usput jos neke vitalne stvari tipa zupcasti ovo ono,posle ja nadjem delove i drugar to kad ima vreme sredi i posle pijemo kafu,kad god sam ostao kod njega da kafenisem i da ga zajedno cackamo obavezno nesto dodatno preje_emo,ili neku plastiku razbucamo ili pogresimo deo,ovako sam miran pustim coveka da radi na miru,ja posle pokupim i idemo da kafenisemo...i mene nervira kad ja nesto servisiram oko pc-a da me gleda vlasnik u oci i zapitkuje...
Sutra cu da slikam pa cu da postavim,pa ko zna neka kaze ako uspe da prepozna sto se tice kocnica,a za ovu razvaljotinu nemam reci,dal je taj radnik vido prvljav auto spolja, pun decijih igracaka unutra pa je mislio da nikad necu da podignem haubu,neznam u svakom slucaju dobio sam uverenja da ce sve da bude sredjeno,e sad videcemo ako se krece prica od ponedeljka...

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #13 poslato: Septembar 29, 2012, 09:33:27 posle podne »
ja nikad ne ostavljam auto, uvek sedim tu kod njega i cekam dok radi
 ma koliko god sati on to popravljao  ;)
  champ1

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #14 poslato: Septembar 29, 2012, 09:55:08 posle podne »
ma ok je to kad neko sačeka nešto sitno,ali zamisli radiš generalnu koja traje a mušterija ti kampuje u radionici... ne možeš ni da pišaš ni da ručaš na miru!!! ja u principu volim kada je čovek tu da vidi šta se radi , da ne bude posle ovo ili ono ,ali za neke veće poslove da mi dolazi i bdi nadamnom,mislim da bih odlepio...

Van mreže sale-nis

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: VW Passat 1.9TDI - 96kw
« Odgovor #15 poslato: Septembar 29, 2012, 10:49:45 posle podne »
Sa Pozornicom imam pozitivna iskustva sto se tice nabavke nekih delova za Megana, uvek su ispostovali dogovor do zadnje reci. Uslugu njihovog servisa nikada nisam koristio.
Passata servisiram u jednom poznatom servisu u Nisu, i ne menjam ih za zivu glavu. Ostavim auto, pozovu me za 2 sata da mi kazu sta je problem, cenu popravke, i ako se slozim, kazu mi kad da dodjem. Pokupim auto, probna voznja koliko hocu, pa tek onda placanje. Nikad ni najmanji problem sa njima.

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #16 poslato: Septembar 29, 2012, 11:36:18 posle podne »
Daj mu adresu,nek otera auto u taj servis na proveru,cisto da vidi jel sve ok.

Van mreže sale-nis

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: VW Passat 1.9TDI - 96kw
« Odgovor #17 poslato: Septembar 30, 2012, 12:13:07 pre podne »
Ako bude hteo, poslacu mu na PP da ih ne reklamiramo :)

Van mreže Rayrope

• VW Početnik
« Odgovor #18 poslato: Septembar 30, 2012, 07:33:49 pre podne »
Pusti mi ti Sale na pp gde su koji su ... pa kad se zavrsi pozoriste da svratim do njih...

Van mreže Rayrope

• VW Početnik
« Odgovor #19 poslato: Septembar 30, 2012, 10:45:21 pre podne »

Malo su mutne slike (mobilni ) ali nadam se da ce neko od vas da prepozna... hvala puno

primetio sam druga slika unutrasnja kocnica da pritiska neku gumu kao neka ovojnica od kabla sta li je vidi se malo...