Autor Tema: profi poliranje  (Pročitano 15229 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

pekar

• Gost
Odg: profi poliranje
« Odgovor #20 poslato: Februar 23, 2009, 07:57:12 posle podne »
pa posto ti auto nije izgreban onda ti treba najfinija pasta za visoki sjaj,e sad neznam bas onu za koju si reko dali je ta pasta fina ali mozes saznati na sledeci nacin: sipaj je malo na prste i protrljaj prste lagano  ako ne osecas pod prste nikakvog grebuckanja ili kao da ima neke kuglice onda je to fina pasta i mozes slobodno snjom da radis,znaci pod prste treba da ti bude glatko bez ikakvih grebanja,i radis deo po deo,prvo utrljas pastu pusti je malo da se zasusi i onda je najbolje sto meksom krpom moze pamucnom najbolje ili kao sto kazes od potkosulje skidas kruznim pokretima i ne pritiskas preterano jako vec koliko da se skine pasta i dobije sjaj,to ces vec i sam skapirati kada krenes,nema nikakve matematike,i onda taj deo kada odradis prodjes rukom ovlaz ne dlanom vec kontra lagano treba da ako je dobro odradjeno da ti pod ruku bude glatka povrsina i da nema nikakvog otpora,neznam kako to da ti sad docaram,ali vide ces,prvo prodji rukom na polirano mesto a zatim prodji isto tako rukom gde nisi polirao i videces razliku! uf umorise od kucanja. salim se! i da poliranje se ne radi ako je temperatura ispod 15 stepeni napolju,ako imas garazu da je malo toplija u odnosu na napolju onda mozes, moja ti je preporuka za sonaxsovu pastu da uznes najbolja je! aj pa javi kako je ispalo  ;)

Van mreže mladen03

• Golf babaroga
  • Old.Jr Member
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #21 poslato: Februar 24, 2009, 03:48:54 posle podne »
Ok, bas si do detalja opisao, hvala puno. Onda cu morati malo da pricekam da se temperatura popne na +15 pa cu onda da iskoristim to sto si mi napisao. Da li treba auto da se opere kasnije u perionici? Cuo sam da plasticne delove ne treba dodirivati jer odmah poblede, jel to tacno? I pravo da ti kazem, evo sad bas upravo probam ovu moju pastu, i mogu ti reci da nema bas nikakvih zrnaca, vec je kao krema za ruke maltene, bas nema nikakvih zrnaca u njoj, valjda je za fine radove, videcemo...
I Tito je zeleo golfa

pekar

• Gost
« Odgovor #22 poslato: Februar 24, 2009, 06:50:38 posle podne »
posto nema nikakvih zrnca i kao je krema onda je to to fina pasta,pranje auta ide ti pre poliranja nakon toga ostavi ga samo da se dobro osusi da nebi dosla voda u kontakt sa pastom jer onda se razmazuje i samo se zasere,cim se osusi mozes krenuti sa poliranje,zavrnes rukave i u akciju,ne ne pere se auto nakon poliranja jer je radjeno pastom i jedno preporucuje se nedelju dana da se ne pere nakon poliranja,a i nema sta tu da se pere jer kada ga ispoliras sija se ko arapska muda biggrin,auto se pere nakon poliranja ali kada se polira sa smirglom i jednim veoma skupim pastama a to tebi ne treba i ako nisi iskusan za tu vrstu poliranja ne preporucuje se da takvo poliranje radis sam jer mozes opasno da ga zaseres,odradi ti samo ovo poliranje o kom smo pricali i videces drasticnu promenu.e da plastike ako slucajno umazes odmah ih obrisi vlaznom jelenskom kozom ako ostavis za kasnije onda ces veoma tesko to skinuti!

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #23 poslato: Februar 26, 2009, 08:08:41 posle podne »
I ne poliraj vruce povrsine i takodje ne poliraj na suncu nego u hladovini!

Polirao sam ranije ali nemam pojma cime! uglavnom nije preterano tesko sam o treba dosta vremena, dok se prvo opere, pa dok se osusi, pa deo po deo... CEO DAN!

nego da mi neko objasni rezliku izmedju paste i voska!

sada bih uzeo namenski za moj auto, on izgleda kao nov, ali ipak ga poliranje dosta stiti, voda bezi, cak se i manje prlja...
« Poslednja izmena: Mart 01, 2009, 06:13:35 pre podne od strane SrejaTDI »
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže mladen03

• Golf babaroga
  • Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #24 poslato: Februar 26, 2009, 11:36:39 posle podne »
Pa koliko ja znam, polir pasta glaca povrsinu farbe da bi pomenuta bila idealno ravna, da bi se svetlosni zraci odbijali pod istim uglom te da bi se tako stekao utisak sjaja. A sto se tice voska, koliko mislim, trebalo bi da ne glaca vec da samo ostaje tanak sloj voska na povrsini farbe koji stiti farbu, jesam li u pravu? Kontam da bi bilo idealno ispolirati auto, pa onda naneti vosak, da jos dodatno zastitimo auto, a i sjaj bi kontam bio jos veci...
I Tito je zeleo golfa

pekar

• Gost
« Odgovor #25 poslato: Februar 27, 2009, 12:52:43 posle podne »
zato ti je SONAXS naj idealniji za poliranje,jer ta pasta u sebi vec sadrzi vosak,i kada ga narednog puta peres ono voda sve bezi sa auta,i sto je jako bitno ne moras dva puta da prelazis auto,sa pastom pa sa voskom. vec samo sonaxs i tu ti je sve odradjeno ;)

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #26 poslato: Februar 27, 2009, 02:57:25 posle podne »
Mislim da voda bezi u svakom slucaju, bilo cime da ga ispoliras!
Ja sam u metrou kupio neku italijansku pastu koja neverovatno smrdi na naftu i polirao s njom zastavu 101 za prodaju!
kec je bio kao nov, a voda naravno bezala!
A ta pasta je neka najlosija i najjeftinija!
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže zarko

• Sr. Member
« Odgovor #27 poslato: Februar 27, 2009, 03:05:05 posle podne »
ima na OMV pumpama sampon za auto sa voskom, extra stvar, operes auto i izadje kao nov, cak i kosta samo nekih 300-400 dinara.Kakav sjaj autu daje pogledajte moj auto
http://www.vw-club.co.yu/forum/index.php?topic=4861.0
« Poslednja izmena: Februar 27, 2009, 03:20:00 posle podne od strane zarko »

pekar

• Gost
« Odgovor #28 poslato: Februar 27, 2009, 04:24:07 posle podne »
ima na OMV pumpama sampon za auto sa voskom, extra stvar, operes auto i izadje kao nov, cak i kosta samo nekih 300-400 dinara.Kakav sjaj autu daje pogledajte moj auto
http://www.vw-club.co.yu/forum/index.php?topic=4861.0
,
e ti samponi sa voskom se i preporucuju nakon poliranja da se oni koriste,jer ti uvek odrzavaju vosak i sjaj na autu,i samo ga jednom godisnje ispoliras i posle svako pranje samo tim samponom ;)

naravno da voda bezi posle svakog poliranja,ali je i bitno koliki procenat voska ima ta pasta i za koje je farbe sto sam vec u nekom postu i pisao pa da ne kuckam opet biggrin

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #29 poslato: Februar 27, 2009, 04:34:35 posle podne »
Onda mi objasni sta da koristim pra voska,
pa koji vosak posle da koristim da bih dobio najbolje rezultate!

pekar

• Gost
« Odgovor #30 poslato: Februar 27, 2009, 05:00:05 posle podne »
posto ti je auto nove generacije,pretpostavljam i da mu je farba u odlicnom stanju moja preporuka ti je kao  sto sam i reko mladenu03,sonaxs za visoki sjaj i nakon toga koristi samo sampone sa voskom imas isto sonaxsove a i izuzetan je kornjacin sampon sa voskom i imaces izvaredne rezultate. nema potrebe za naknadno voskiranje,jer pasta za visoki sjaj sadrzi veliki procenat voska u odnosu na paste za ostecenu boju koja je dosta gruba,zato se nakon poliranja sa grubom pastom na kraju prelazi sa pastom za visoki sjaj upravo zbog voska big_boss

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #31 poslato: Februar 27, 2009, 06:08:38 posle podne »
Zar ne ide neka kombinacija, prvo poliranje pastom za metalik boju,
pa posle 14 dana voskiranje ili tako nesto...
na 100 strana covek cuje 100 razlicitih odgovora blabla

pekar

• Gost
« Odgovor #32 poslato: Februar 27, 2009, 06:21:00 posle podne »
evo ovako! ortak mi jedan radi u perionici profesionalno nekih 10-12 godina,stim sto pogadja poliranja i van posla,a ja kao veliki zaljubljenik u automobile u slobodno vreme vec nekih pet godina radim snjim poliranja,tako da za to vreme ama bas ni jednom nismo radili voskiranje,a radeli smo da ti ne pricam sad sve,od najvecih krseva do auta stara po godinu dana,i to samo rucna varijanta sa izuzetnim rezultatima i naravno prezadovoljnim da ih nazovem musterijama biggrin.
e sad to je moje iskustvo koje sam koristio sa rezultatima,sto ne mora da znaci da ga ti upotrebis,ja sam samo izneo kako se radi a na ostalima je da pokusaju ako zele mahac

Van mreže sandokan

• Hero Member
  • Auto: golf 1
« Odgovor #33 poslato: Februar 27, 2009, 07:20:54 posle podne »
lako je tebi kad stalno imas rucni rad  lollol  :rolleyes:   blow

pekar

• Gost
« Odgovor #34 poslato: Februar 27, 2009, 07:51:18 posle podne »
nista bez rucnog rada lollol lollol lollol

Van mreže Randjelovic

• VW Početnik
  • VW
« Odgovor #35 poslato: Februar 28, 2009, 01:20:17 posle podne »
E ljudi pomagajte...zanima me da li mogu na naki nacin uz pomoc poliranja da vratim prvobitnu boju na autu.Naime auto je otac ogrebao sa njegove strane pored vrata,zakacio neko granje.Onako povrsinski je ogreban i moze se osetiti prstima kada se prodje.Nekih pola metra je ogreban.Radi se o golfu 2 zelen je metalik...

Van mreže zarko

• Sr. Member
« Odgovor #36 poslato: Februar 28, 2009, 01:44:14 posle podne »
ako je povrsinski polir ce resiti stavar ;)

pekar

• Gost
« Odgovor #37 poslato: Februar 28, 2009, 01:45:12 posle podne »
naravno da moze,ako nije duboka ogrebotina,kupis prvo grubu pastu za ogrebotine i njom predjes prvo to mesto gde je ogrebano a posle sa finom pastom opet prodjes to mesto,ako to ne uspe e onda ima da se kupe takozvane krede u boji auta za poliranje i to ga sigurno pokriva ;),mozes da mi se javis pa svrati do mene kad ides po gradu da vidimo koliko je to ogrebano B)

Van mreže Randjelovic

• VW Početnik
  • VW
« Odgovor #38 poslato: Februar 28, 2009, 11:52:04 posle podne »
Javljam se cim dodjem malo do vremena komso...Moracu to da sredim,jednostavno mi ne da mira!!!  driving alealeee

Van mreže mladen03

• Golf babaroga
  • Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #39 poslato: Mart 01, 2009, 09:33:32 posle podne »
Sutrasnji suncani dan bi bilo steta propustiti sto se tice poliranja...
I Tito je zeleo golfa