Autor Tema: kako zameniti mali hladnjak na mk2  (Pročitano 6347 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bane192

• Naslov
  • VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Tekst
  • Auto: Golf 3 TDi
kako zameniti mali hladnjak na mk2
« poslato: Avgust 15, 2012, 11:13:16 posle podne »
daklem caletu je prokuvao kad su bile vrucincine, a ide hladnije vreme pa bi valjalo zameniti  alealeee treba mi pomoc kako, znam da trebam da rasturam tablu...

Zrnojed

• Gost
Odg: kako zameniti mali hladnjak na mk2
« Odgovor #1 poslato: Avgust 15, 2012, 11:40:34 posle podne »
Kad rasturiš,sve će ti se samo kasti. ;)

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #2 poslato: Avgust 15, 2012, 11:42:24 posle podne »
Neko je skidao cini mi se i bez table ali je vrlo komplikovano.  A kad tablu skines onda ti je sve prosto i lako sto rece Zrnojed.
Boban-Rus

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Avgust 16, 2012, 06:24:21 pre podne »
Lako se menja i bez skidanja table. Treba samo na desnoj strani da odvijes sraf koji drzi tablu i da je povuces 5-6cm ka sedistu, tako dobijas dovoljno prostora da izvuces celu kutiju grejanja.

Van mreže Gall

• VW Početnik
  • Auto: Golf 1.9 TDI MK4 karavan
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 17, 2012, 11:01:39 pre podne »
Ja sam juce menjao taj mali hladnjak ,kod majstora, i ne bih bas rekao da je jednostavno. Skinuo je obe police ispod table i levu i desnu,konzolu (centralnu gde stoji rucica menjaca) i obe duvaljke ispod rucica za grejanje,naravno i rucice je skidao. Posle je otpustao srafove na pregradi kod motora i tu se prilicno namucio,jer su oblajznuli srafovi,odnosno navoj na onoj kutiji grejanja ( to je neki veliki plasticni deo koji sluzi za usmeravanje grejanja na soferku,noge,ili centralne i bocne duvaljke) pa se matica oretala zajedno sa srafom. Nekako je i to odsrafio i posle je bilo lakse, rasklopio je tu kutiju i izvukao je napolje. Mali hladnjak je bio katastrofa, cureo,prljav,skoro 2/3 zapusen,u zadne vreme je jako smrdelo kad je ukljuceno grejanje. Kutiju je neko prethodno vec skidao i sve zabice na njoj su bile polomljene pa su nekom smolom lepili kutiju na mestima gde su bile zabice i smola je popucala na nekoliko mesta.  Takodje "sundjer" na klapni koja zatvara dovod hladnog vazduha je bio skroz propao,pa mi je majstor stavio drugu polovnu kutiju na kojoj je sve to bilo ispravno. Vratio je sve to nazad,trajalo je sve oko 2,5 - 3 sata. Grejanje sad radi fenomenalno.
Mali hladnjak ( nov Valeo) 20 evra
kutija grejanja polovna 20 evra,
rad 20 evra
- ukupno 60 evra ( mozda mi je radio malo jeftinije jer sam vec kupovao i ugradjivao i ranije neke stvari kod njega ali sam siguran da radi jeftinije od ostalih sa originalnim novim i polovnim delovima)
Za skidanje i montiranje novog ili polovnog hladnjaka majstori traze izmedju 40 - 50 evra a nov hladnjak ide
od 1500 do 3200 dinara. Ko moe da odradi sam dosta ce ustedeti ali nije bas bezazlen posao. Pozdrav.

Van mreže nester

• Sr. Member
  • Auto: golf 2 gti,3bg v5 4motion
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 17, 2012, 08:58:27 posle podne »
ima posla ali za sat sve zavrsis ako je dobra kutija i ako ne zezaju ona 3 sarafa pod haubom sto drze kutiju,isplatnije ti je to sam uradit i za 3 sata ali poslije znas u detalj ako nekom radis,imas i plasticni saraf unutra od motorica desno gore ako nije nikad kutija skidana koji se rukom odvrne,taman gdje ulazi vazduh u kabinu,ne skidaj tablu uopste,samo donje police i centralnu kao sto je GALL napiso

Van mreže enkob

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: vw mk4 1.9 TDI
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 17, 2012, 09:37:58 posle podne »
I ja tako radim kako je Gall opisao i to je najprostije i najbolje rešenje jer se usput iskontrolišu klapne za usmeravanje vazduha pa ako su propale valja zameniti kutiju celu. Al da se zna može se i kutija vratit u život otvara se ona na pola vema lako pa se klapne sredu i opet greje i usmerava vazduh kao nov. Ako se menja samo radijator za sat vremena završen posao.
Nema zanata bez alata

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
  • Auto: Mk3 GT 74 kw, MB W201E 9O kw
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 27, 2012, 10:52:29 pre podne »
Off, prepirke, prepucavanja, obrisano. . . I nemojte vise ofovati, covjeka interesuju konkretne informacije a ne ciji je duzi. . .

« Poslednja izmena: Oktobar 27, 2012, 10:57:33 pre podne od strane GT267 »