Ja sam juce menjao taj mali hladnjak ,kod majstora, i ne bih bas rekao da je jednostavno. Skinuo je obe police ispod table i levu i desnu,konzolu (centralnu gde stoji rucica menjaca) i obe duvaljke ispod rucica za grejanje,naravno i rucice je skidao. Posle je otpustao srafove na pregradi kod motora i tu se prilicno namucio,jer su oblajznuli srafovi,odnosno navoj na onoj kutiji grejanja ( to je neki veliki plasticni deo koji sluzi za usmeravanje grejanja na soferku,noge,ili centralne i bocne duvaljke) pa se matica oretala zajedno sa srafom. Nekako je i to odsrafio i posle je bilo lakse, rasklopio je tu kutiju i izvukao je napolje. Mali hladnjak je bio katastrofa, cureo,prljav,skoro 2/3 zapusen,u zadne vreme je jako smrdelo kad je ukljuceno grejanje. Kutiju je neko prethodno vec skidao i sve zabice na njoj su bile polomljene pa su nekom smolom lepili kutiju na mestima gde su bile zabice i smola je popucala na nekoliko mesta. Takodje "sundjer" na klapni koja zatvara dovod hladnog vazduha je bio skroz propao,pa mi je majstor stavio drugu polovnu kutiju na kojoj je sve to bilo ispravno. Vratio je sve to nazad,trajalo je sve oko 2,5 - 3 sata. Grejanje sad radi fenomenalno.
Mali hladnjak ( nov Valeo) 20 evra
kutija grejanja polovna 20 evra,
rad 20 evra
- ukupno 60 evra ( mozda mi je radio malo jeftinije jer sam vec kupovao i ugradjivao i ranije neke stvari kod njega ali sam siguran da radi jeftinije od ostalih sa originalnim novim i polovnim delovima)
Za skidanje i montiranje novog ili polovnog hladnjaka majstori traze izmedju 40 - 50 evra a nov hladnjak ide
od 1500 do 3200 dinara. Ko moe da odradi sam dosta ce ustedeti ali nije bas bezazlen posao. Pozdrav.