Pozz drugari, mene kad krene, ono krene ... do pre 5,6 dana nisam imao problema, auto je palio kao mina na pola kljuca bilo kada, nebitno od vremenskih prilika(tako je palio celu zimu,prolece i do sad).
Znaci od pre 5,6 dana prvo(hladno paljenje) upali tek iz 2-ge, 3-ce. Znaci vergla normalnom brzinom kao i uvek, krene da hvata i ugasi se ... tek iz druge,3-ce krene da radi normalno, i kad odradi malo svako sledece paljenje je u redu.
Juce sam bio po mehanicarima da se raspitam sta bi moglo da bude - odgovori su bili razliciti. Ono 5 majstora 4 misljenja, pa da ih izlistam:
1. Na slepo je receno da se provere grejaci, posto su jako pristupacni skinuli smo sva 4 vezali na akumulator i rade perfektno sva 4 greju tj usijaju se istim intenzitetom kao novi - ova konstatacija je otpala u smislu ne funkcionisanja grejaca.
2. Rekli su da je moguce da relej(ili kako se vec zove deo) koji uopste pali grejace moze da se desi da je zakazao te da uopste ne pali grejace, medjutim ovo nismo uspeli da proverimo jer na 3 mesta nije radila dijagnostika(lav auto, auto servis Vidik, neki lik u Resniku koji je preporucen).Bice prikacen na dijagnostiku ovih dana.
3.Receno mi je da postoji mogucnost da je neka povratna dizna(tako su rekli da se zove, ne razumem se mnogo)bosch pumpe zakazala, pa da pumpa ne drzi pritisak goriva u cevcicama te se ono kada se ugasi motor vraca u rezervoar, te kada je hladno paljenje auto ne pali dok ne upumpa gorivo u crevca i isto dodje do same pumpe. Ovo mi se cini da je vrlo moguce jer danas kada sam ga prvi put upalio(naravno uz poteskoce) iskljucio sam ga posle 10ak sekundi i ona cevcica sto dovodi gorivo iz filtera u bosch pumpu je imala mehurcice koji su se vracali u smeru ka filteru tj. rezervoaru. E sad zvao sam na par mesta i rekli su mi da za pocetak stavim tzv. nepovratni ventil na cevcicu za dovod goriva.
Jel to neko od vas radio?
Da li je normalno da dok radi motor postoje sitni mehurici u tom providnom crevcu od filtera do bosch pumpe?(jer sam pratio i dok radi, i postoje konstantno sitni mehurcici kako pristize gorivo, pristizu i oni)
Da li da menjam crevca od filtera do bosch pumpe, jel moze da bude do njih da negde imaju neku rupicu ili sta vec pa da uvlace vazduh??
Bosch pumpa bi trebalo da nije slaba jer je radjena kod Zeravice(prethodni vlasnik je popravljao tamo=komplet remont)
Saveti? Iskustva? Od ponedeljka to sredjujem pa me zanima sta i kako
(P.S. nisam dugo bio aktivan na forumu, u pitanju je ibiza 6k2 2001, 1.9tdi, ....golf 3 je preuzeo cale i ziv je i zdrav

)