Autor Tema: Stage 2 ili obican CHIP???  (Pročitano 34990 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže TT_tuning

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: Stage 2 ili obican CHIP???
« Odgovor #60 poslato: Jun 21, 2012, 04:14:33 posle podne »
Ovo nema veze sa merenjem tog auta ovde ide snaga koliko vidim izmedju 80-90ks ,nema nikakvih 130ks.

I ako je vec izmereno sve sto kazu uskoro,sta ima vise da se ceka,znaci imaju fajl imaju snagu sta ima vise da se ceka...

I to od 90ks motor dobija 130ks a od 105 (koji je 15ks jaci) samo 135ks.Uostalom te brojke se dobijaju tek posle merenja na valjcima i posle uradjene mape.Problem je sto jos niko nije dosao do resenja mape u ECU jer imaju problem sa check summ...To jos nisu uspele mnoge renomirane tuning kuce a kamoli ostali..

pekar

• Gost
« Odgovor #61 poslato: Jun 21, 2012, 07:08:42 posle podne »
aj da se ubacim i ja u diskusiju biggrin
tamo pise koliko sam procitao @ da su uspesno izvrseni prvi testovi remapa poslednje generacije VW 1.6TDi agregata. Na osnovu dijagrama koje smo predhodnih dana dobili model od 90ks nakon chiptuninga bi dobio oko 130ks dok se dobitak na modelu koji u fabrickom stanju isporucuje 105ks krece oko 35ks@
a dobili su od firme abarth koja inace radi mape za njih, tako da je abarth uradeo te testove,i kad zavrse sve sa testovima onda mogu krenuti sa mapiranjem, to je isto kao i sa novim autom,kada prodje sve testove koje fabrika nalaze,onda tek ide u prodaju, a moze reci @strbac koju rec jer je on vec svoju sesticu mapirao kod njih
i ako vec kazes da su to samo brojke koje pricaju o konjima,a nisu jos stavili na valjke, zasto su onda i kod vas samo te brojke napisane?

http://www.smchiptuning.com/3445/vw-golf-vi-1.6-tdi-cr-105
nista licno,da ne shvatis pogresno ;)
« Poslednja izmena: Jun 21, 2012, 07:21:01 posle podne od strane pekar »

Van mreže Strbac

• Master Member
  • Auto: VW
« Odgovor #62 poslato: Jun 21, 2012, 07:19:44 posle podne »
Pekare tako je ja sam sa njima razgovarao za Golf 6 1.6tdi i reklu su mi i pokazali grafikone koje su dobili od Italijana, ali posto sa testovima u tunelima i sobama sa hladnim toplim itd vazduhomi u jos dosta uslova gde se vrse ispitivanja, jos uvek nisu zavrsili, ali ocekuju da ce uskoro mapa biti spremna. Abarth je medju prvima koji ce imati mapu za taj motor, posto su resili zbog velike potraznje u Nemackoj i Italiji da to urade. A momci iz Pozege imaju dobru saradnju sa njima i dobice je cim bude spremna.
"Nikad se ne prepirite s glupim ljudima. Prvo će vas spustiti na svoj nivo, a onda pobediti na iskustvo"

Van mreže Marko_Nis

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk5 GT
« Odgovor #63 poslato: Jun 22, 2012, 10:20:38 pre podne »
Za 1500e  stavis 2.0 TFSI i kraj price   biggrin

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #64 poslato: Jun 22, 2012, 10:32:18 pre podne »
Na koji menjac da stavi na taj FSi,tupavi dsg koji na 50 hilj km vec ecu u menjacu pocne da zajebava ili 6b a samo menjac je jos toliko.

Van mreže Marko_Nis

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk5 GT
« Odgovor #65 poslato: Jun 22, 2012, 10:34:43 pre podne »
Au on je DSG  boodala

Van mreže Skodamaniak

• Master Member
« Odgovor #66 poslato: Jun 22, 2012, 12:16:10 posle podne »
brate na ovom forumu ne mozes trazit taj odgovor i ustvari ni najednom nasem... potrazi brate po internetu po raznim stranim forumima ima ih dosta a pogotovo o TDI motorima... ja koliko sam vidio ne preporucuje se chip jos na taj motor, jer valjda nije razradjeno... ;)

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #67 poslato: Jun 22, 2012, 08:56:40 posle podne »
brate na ovom forumu ne mozes trazit taj odgovor

sto ne moze? da hrvati i muslimani i njihovi forumi nisu nesto bolji od ovog, ili ce mu neko tamo dati strucniji odgovor?
ovaj TT, ma koliko ga ovde clanovi pljuvali i podcjenjivali ima vise mozga i znanja nego sto bilo ko i predpostavlja.
a @ebay ako mu finansije dozvoljavaju nek radi fazu 2 sto da ne?
kad sam ja mogao lomiti motore koji su 3X vrjedniji od njegovog sto nebi mogao i on sjebati svoj?

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #68 poslato: Jun 22, 2012, 10:07:01 posle podne »
meni je uvek zanimljivo kad gedora,TT i pile krenu u diskusiju oko necega.
lollol

Van mreže Ebay

• VW Početnik
  • Auto: VW GOLF VI GTI
« Odgovor #69 poslato: Jun 23, 2012, 12:56:54 pre podne »
ja se slazem sa clanom @SKODAMANIAK  .... ipak na ovom forumu se ne moze naci za GOLF VI nista, jer niko nije radio takav poduhvat kod nas na GOLF VI, ni ti bilo sta drugo.. Jedini u Srbiji sam ja koji je uradio toliko promena, i sve znam sto se tice toga sta sam sve uradio,.. A na Nemackim i ostalim forumima moze da se nadje dosta toga, tj. svega sto postoji i lepo je sve objasnjeno, nema previse pametovanja, svi pomazu jedni drugima i ja sam dosta toga pratio na njihovim forumima i dosta toga sam  naucim i uspeo da nadjem resenja.  Bukvalno sve imaju... @SKODAMANIAK nije nista lose mislio, kada je napisao ovo... Ja ga u potpunosti razumem, jer je kod nas malo strucnih ljudi koji mogu da rese problem oko novijih modela auta.. Znam iz licnog iskustva. Malo je onih sto znaju nesto..

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
« Odgovor #70 poslato: Jun 23, 2012, 01:08:52 pre podne »
Nemci da te savetuju, a nasi, koji, kazes, ne znaju, da ti rade tuning?pa kako to mislis, hoces ti da ih naucis sa neta?ipak ti da se strpis malo ili ako mozes, kod svaba da ti oni urade.

Van mreže Ebay

• VW Početnik
« Odgovor #71 poslato: Jun 23, 2012, 01:31:44 pre podne »
Ako si dobro procitao moj tekst, nisam rekao da niko ne zna! Da je tako, onda ja na mom autu ne bi mogao da ukljucim obicne parking senzore, a kamoli nesto ozbiljnije, rekao sam da vecina ne zna, da je malo onih sto znaju! verujem da ljudi iz REVO chip-a znaju svoj posao, ne pricam uopste sada o cipovanju, jer sam chip, tj . mapu ne rade SRBI, vec je kupuju od Nemaca, Italijana itd..
« Poslednja izmena: Jun 23, 2012, 01:33:58 pre podne od strane Ebay »

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #72 poslato: Jun 23, 2012, 01:59:33 pre podne »
poenta je u standardu, kakav nam je odlično i ovoliko znamo, neke stvari se ovde rade pomoću štapa i kanapa, da imamo prilike ko nemci da čeprkamo po šesticama verujem da bi neke stvari prvo ovde bile provaljene.... garantovano su neki naši majstori snalažljiviji nego švapski u nekim situacijama.... pogledaj procentualno koja vozila dominiraju na forumu tako ti je i u Srbiji.... da svi vozimo golf 5 i 6 naravno da bi imalo više o tome na forumu.
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže Strbac

• Master Member
  • Auto: VW
« Odgovor #73 poslato: Jun 23, 2012, 09:20:28 pre podne »
Pa i na forumu je bilo sestica, ali su Srbi toliko ceprkali po njima, da su i oni nestali u vidu "lastinog repa"..
« Poslednja izmena: Jun 23, 2012, 11:11:50 pre podne od strane Strbac »
"Nikad se ne prepirite s glupim ljudima. Prvo će vas spustiti na svoj nivo, a onda pobediti na iskustvo"

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
« Odgovor #74 poslato: Jun 23, 2012, 10:56:15 pre podne »
sta mislis da je uspeh ovde?:)

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #75 poslato: Jun 23, 2012, 01:35:51 posle podne »
meni je uvek zanimljivo kad gedora,TT i pile krenu u diskusiju oko necega.
bonk bonk,to ti je kad nismo na googl-u nista ucili vec u garazi i u kanalu,jeb ga.Na ovom forumu je bolje nikog neispravljati,a krenes da pojasnis,odma krene sex. Ja neudaram tamo gde neznam.Oko cipovanja nema potrebe da pisem,znam u teoriji nesto ali praksa 0.
Ima ovde novi Uni-Chip koji je za sada vrh,ima opcija kakvih hoces,odes-ugrade ti i pitaju kako hoces da ti ide,oces 2,3 faze da bi imao opciju za grad,trkanje ili putovanje itd.,skup je ali sam na par kola i par 4x4 video rezultate.

Van mreže Ebay

• VW Početnik
« Odgovor #76 poslato: Jun 23, 2012, 02:25:20 posle podne »
poenta je u standardu, kakav nam je odlično i ovoliko znamo, neke stvari se ovde rade pomoću štapa i kanapa, da imamo prilike ko nemci da čeprkamo po šesticama verujem da bi neke stvari prvo ovde bile provaljene.... garantovano su neki naši majstori snalažljiviji nego švapski u nekim situacijama.... pogledaj procentualno koja vozila dominiraju na forumu tako ti je i u Srbiji.... da svi vozimo golf 5 i 6 naravno da bi imalo više o tome na forumu.

Golf V i VI ima bas dosta.. Ja znam dosta ljudi koji voze i petice i sestice.. Uopste nije problem u tome.. Znam njih 3,4 koji sredjuju isto sestice, samo sto ih ne predstavljaju na forumu, jer je njih vecina pratila moju temu, pa je na kraju odustala od predstavljanja njihovih modela... Kod nas na bilo kom forumu, ne mozes nista naci za Sesticu, sto se tice elektorinike, a kamoli da odes kod nekog  majstora.. Kakvih sam se ja sve gluposti naslusao od ljudi koji sebe nazivaju "majstorima"!

Van mreže Skodamaniak

• Master Member
« Odgovor #77 poslato: Jun 23, 2012, 06:06:00 posle podne »
Ja sam se ufatio za glavu... majke mi odje se cita samo ono sto nekome odgovara a ne skapirati citav smisao recenice.... dajte ljudi... i gedora stvarno si me zacudio ;)...  OL PROCITAT OVO KAKO TREBA?! "...brate na ovom forumu ne mozes trazit taj odgovor i ustvari ni najednom nasem MISLIM NA SVE FORUMUME SA ex yu!!!

PA ONDA PROCITAJ OVO?! ....potrazi brate po internetu po raznim stranim forumima ima ih dosta a pogotovo o TDI motorima...\
misleci bas na srane forume dje to ljudi rade svakodnevno nekoliko godina unaprijed... a ne odje kod nas dje je chip posto popularan nije par godina... i sad mi ispadosmo pametni boodala

eto jesi li sad shvatio.... ne znam zasto potezes, hrvate, srbe, crnogorce, afrikance,.....

Van mreže Ebay

• VW Početnik
« Odgovor #78 poslato: Jun 23, 2012, 07:35:13 posle podne »
ja sam se iskreno razocarao u ovaj forum, zato sam i obrisao svoju temu, prvo ima dosta bezobraznih postova, sto je van svake pameti.. To moderatori, administratori ignorisu, cak sam za jedan post prijavio uredniku, medjutim vidim da nista nije uradjeno povodom toga.. Ovaj forum odlazi nekim drugim putem.. Ljudi samo cekaju da neko nesto napise, pa da ga ispljuju, ismeju najstrasnije. Nemam reci.. Pogledajte malo nemacke forume! Pokusajmo da budemo kulturniji malo, zaostajemo mnogo!

Van mreže zabica

• Jr. Member
  • *
  • Auto: passat b5.5
« Odgovor #79 poslato: Jun 23, 2012, 08:50:19 posle podne »
+1