Autor Tema: Opruge  (Pročitano 14048 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže knalek

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf 6 2.0 TDI CFFB
Odg: Opruge
« Odgovor #40 poslato: Novembar 30, 2013, 10:48:09 posle podne »
Pa lepo sad stoji, ali ako hoćeš napred još niže, šubler i metar u ruke i premeri koliki je "fi" i dužina tih crvenih "GTI" opruga i ovih od četvorke. Auto ti ima noviji model šolje za amortizere (gumene) i prednja opruga ti pasuje i sa nekih modela četvorke. U svakom slučaju moraćeš da probaš, ali ajd' da ustanovimo koje bi prvo stavio. Slikaj po jednu oprugu od oba modela, onako u gro-planu, pa postavi. Javi mere, pa ćemo da vidimo. Mislim da si tu negde blizu sa max spuštanjem koje je moguće izvesti sa fabričkim amortima. Ako ne budeš bio zadovoljan, sledeći korak je niži amort sa nižom oprugom. Ništa ti neće biti tvrdji sa crvenim oprugama nego sada, sem ako nisu baš kratke, pa sa njima padne na štos gumu, pa uopšte kao da nemaš amorte, samo skakuće... Zato kažem, daj neke mere, slike, ako su ti opruge pri ruci i ja ću ti pomoći koliko mogu. Jel' motor 90 ili 110 KS? Precizno izmeri te opruge, pogotovo šublerom kad meriš!
« Poslednja izmena: Novembar 30, 2013, 10:51:10 posle podne od strane knalek »
Nema dogovora izmedju lavova i ljudi.

Van mreže bojaan

• VW Početnik
  • Auto: golf 3 tdi
« Odgovor #41 poslato: Novembar 30, 2013, 11:14:27 posle podne »

Van mreže knalek

• Sr. Member
  • Auto: VW Golf 6 2.0 TDI CFFB
« Odgovor #43 poslato: Decembar 02, 2013, 09:04:23 pre podne »
Pa gde ti vide da na ovim prvim piše "GTI 16V" lollol lollol lollol, piše 16/88 lollol opruge su od dvojke, 19 je oznaka za dvojku, a 16/88 proizvodnja 16-ta nedelja 88-me godine....
Mogu i na trojku, za prve modele koje nemaju gumenu šolju i imaju malo veći prvi gornji krug na opruzi. Verovatno mogu kod tebe. Pričamo o prednjim. Zadnje mogu i na stari i na novi model.
Ove od četvorke smo rekli da ne može, jer nemaš gumene šolje.
Izmeri mi dužinu ovih prvih crvenih "GTI 16V"  lollol, pa javi!!

Edit: Vidiš na ovoj slici gde si postavio ovu crvenu "GTI" i ovu "H&R" od četvorke, kako je na ovoj "GTI" onaj prvi krug veći, e to je ta razlika zbog šolja.
« Poslednja izmena: Decembar 02, 2013, 09:08:51 pre podne od strane knalek »
Nema dogovora izmedju lavova i ljudi.

Van mreže bojaan

• VW Početnik
  • Auto: golf 3 tdi
« Odgovor #44 poslato: Decembar 02, 2013, 09:41:25 pre podne »
Ama kad sam ih uzimao reko mi ovaj da pise gti 16v nisam ja ni gledao  lollol lollol lollol 

Van mreže urosnbg

• VW Početnik
  • Auto: Fabia 1.2 CBZB, Golf Mk.1 1.1
Re: Opruge
« Odgovor #45 poslato: Februar 18, 2014, 08:17:09 posle podne »
Ja poručio Eibach Pro kit za Fabiju, deklarisane su na -30/30mm, mada ja očekujem pad od oko 25mm. Jedva čekam da stignu pa kačim slike.

HUAWEI P6 via TT