Autor Tema: Problem sa automatskim menjacem. Sta uraditi?  (Pročitano 19319 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Surla85

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Pasat 5.5,Golf 4
Odg: Problem sa automatskim menjacem. Sta uraditi?
« Odgovor #20 poslato: Decembar 06, 2012, 12:25:40 pre podne »
da napisem nesto na ove gore postove
radio sam u tom servisu Zedi 2004-2007,dolazili su ljudi iz svih krajeva,i iz bosne ,licno sam isao sa slepom i u bgd i nis po neka vozila(i americka vozila),tad nije imao probni sto za automatske menjace(sad neznam da li ima) na jednom Jeep-u smo 16 puta skidali menjac,da ih nevolim,nevolim ih

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
  • Auto: VW Passat b5.5
« Odgovor #21 poslato: Decembar 06, 2012, 12:32:12 pre podne »
 clap clap Surla85 ja ima pricam a oni neveruju to su sranje menjaci ok na meci je druga prica moja seja vozi c280 automatik staga isterasmo i bre radi ko nov meca je cudo

Van mreže ika le

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5 1,9tdi
« Odgovor #22 poslato: Decembar 06, 2012, 09:26:06 pre podne »
ok postujem ja svacije misljenje i mislim da si delimicno u pravu ali sve zavisi od slucaja i toga ko se kako ophodi i kako odrzava svoje,zato se i raspitujem,vozio sam dugo doduse fiatov 1.9jtd i taj zamajac i menjac su mi dosli glave ,pa sa vozio C3 menjac ok ali se toliko razlabavi d je to strasno i to na 80hilj,pa sa pre ovoga vozio fabiu 2011 1.6 tdi novu od 0 km e tu je menjac bio perfektan do 50hilj barem dok je kod mene sad takodje mislim da radi super i kod drugog vlasnika ,e sad je paja autom na redu sa svojih 190hilj ali pravih pa cemo da vidimo ...ima razlike zato sam sve obazriv pa vas i stalno zapitkujem da naucim sta i kako ... wacko

Van mreže vaske2

• VW Početnik
  • Auto: Vw Golf 6 1.6 tdi
« Odgovor #23 poslato: Decembar 06, 2012, 02:57:34 posle podne »
Vozim automatike godinama i iz mog,a i iz iskustva proverenih majstora ti mogu sa sigurnošću reći da čak i tjunirani prelaze 350000km bez problema sa iole normalnom vožnjom i adekvatnim održavanjem,zato bez brige ako je ta kilometraža prava,samo menjati ulje i filter na vreme.
Problem je u tome što u našu zemlju ulaze vozila sa enormnim kilometražama 99,9% lažiranim i onda kada ode menjač naš čovek misli da je malo prešao,a on zavalio pola miliona km. Pa i red bi bio da se posle tolike km uradi reparacija,a i manuelni do te km pojede bar tri seta plivajućeg zamajca...

Van mreže ika le

• VW Početnik
« Odgovor #24 poslato: Decembar 06, 2012, 09:54:24 posle podne »
to isto je i meni rekao moj majstor koji je najbolji u Le i odrzava sve sto vredi od automobila ovde ,kod njega sam i proverio km a ima i servisnu urednu a i uvezao mi ga je moj drugar ,ali ipak znas nisam ih vozio a malo sam smecifican tj u prevodu picajzla pa se sve plasim tako sto malo cimne poneki put kad menja i to ...zamenici mu ulje u skorije vreme samo da sakupim kintu posto mi treba oko 90e sa filterom .mada mi kaze ovaj moj da je ulje kristalno cisto kad sam ga vozio kod njega da ga detaljno pregleda pre kupovine

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
  • Auto: VW Passat b5.5
« Odgovor #25 poslato: Decembar 06, 2012, 10:07:05 posle podne »
vaske2 ipak mislim i tvrdim da nisi u pravu zavisi sve od slucaja do slucaja  u sta sam 100% ubeđen a evo zasto.imam drugara koji vozi 5.5 već 11 god nov je kupljen preso je sa njim 750.000 km nije zucnuo menjac a drzgi drug vozi b5 isto kupljen nov i preso je 510.000 i tu nije zucnuo zamajac ,a sa automatskim menjacem sa svima koji ga imaju gledaju da se podhitno rese auta ali ponovo od slucaja do slucaja zavisi,ja sam protiv svake varijante automatika ma vw i audiju

Van mreže mrtomyli

• VW Početnik
  • Auto: Passat 5+
« Odgovor #26 poslato: Decembar 07, 2012, 09:40:52 pre podne »
Ovako ti prijatelju probaj ika le kad ga vozis 4 brzinom probaj mu dati kickdown znaci gas do poda da vrati u trecu i drzi ga tu sam bi prije crvenog trebao prebaciti brzinu bez trzanja i bilo cega, ako slucajno ne prebaci i podje dimiti puno mijenjaj ga podhitno. Ako prebaci samo promijeni ulje i filtere sto prije tako da ti pumpa nebi stvarala problem pa povukla za sobom puno kvarova koji su jako skupi... Kad probas javi je li uredu... Pozdrav.!!!!

Veni, vidi, vici

Van mreže ika le

• VW Početnik
« Odgovor #27 poslato: Decembar 12, 2012, 10:47:00 posle podne »
mrtomyli  druze da ti se javim... pre neki dan pre nego da bude ova kataklizma sa ovim snegovima isao sa do nisa nesto i na autoputu probao ovo sto si mi rekao,znaci u cetvrtoj pun gas do patosa da ukljuci kik i tako drzim ...on je vratio u trecu i napunio obrtaje do nekih 4200 i tad promenio u 4 i nije trznuo ....opet sam probao stim sto sam na malo vecoj brzini to uradio i isto tako sve je bilo ok jedino sto je tad prebacio na oko 4300,nije dimio niti bilo sta bas se i motor i menjac super ponasali ,jedino opet ono sto sam primetio na manjem gasu u trecoj na recimo 60kmh pa i na 80kmh  na nekih 1500 ili 1600 obrtaja se osecaju one vibracije i kao cini mi se znas kad auto naidje na onaj iseckani asfalt gde je prosao neki tezak gusenicar takve vibracije se osete sve dok ne dodam polako gas da dignem obrtaje ili da ga stisnem da prebaci u nizu ....,e sad mi je laknulo kad sam probao sve ovo sto si mi rekao samo jos ovo da vidim sta bi moglo da bude ili je to nesto sto kazu oko onog creva mada sumnjam da se ono tako cuje i oseca ili je nesto drugo

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #28 poslato: Decembar 12, 2012, 11:03:34 posle podne »
to isto je i meni rekao moj majstor koji je najbolji u Le i odrzava sve sto vredi od automobila ovde ,kod njega sam i proverio km

boga ti kako se projerava kilometraza dal je prava ili vracana? kako ste te to utvrdili?

Ovako ti prijatelju probaj ika le kad ga vozis 4 brzinom probaj mu dati kickdown znaci gas do poda da vrati u trecu i drzi ga tu sam bi prije crvenog trebao prebaciti brzinu bez trzanja i bilo cega, ako slucajno ne prebaci i podje dimiti puno mijenjaj ga podhitno.

kakav je ovo test i sta se postize ovim testom? jel ti ovo rekao neko pametan ili..?
kakve veze ima dim na auspuhu na 4200 o/min sa ispravnosti automatskog mjenjaca?

Van mreže ika le

• VW Početnik
« Odgovor #29 poslato: Decembar 12, 2012, 11:30:04 posle podne »
pa proverio je na toj dijagnostici sto ima a i pored servisne ima i te neke tifove ili kako se zovu i jos neke papire sa nekih tehnickih u holandiji svake godine a i zadnja nekoliko racuna iz servisa ....a i taj sto ga je doterao je moj bratic ....hihiih dovoljno je valjda da se dokaze da je ta?? rekao mi mrtomyli da probam tako ali nije on mislio da gledam dali ce da dimi nego da gledam kada ce da prebaci u cetvrtu tako a ako ne prebaci valjda ce kad udje u crveno da zadimi malo  coilleo2tj

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #30 poslato: Decembar 12, 2012, 11:32:23 posle podne »
 mahac

Van mreže ika le

• VW Početnik
« Odgovor #31 poslato: Decembar 12, 2012, 11:34:29 posle podne »
mahac
    nego druze daj ti pomozi nesto sta mislis da bi moglo da bude ovo oko ovih vibracija ili sam ja to malo umislio???

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #32 poslato: Decembar 12, 2012, 11:44:20 posle podne »
cisto sumnjam da si umislio. vibracije poticu usled slabog pritiska, loseg vagnera ili neispravnog mjenjaca.
ali samo mu ti daj pun gas u cetvrtoj pa ako ne dimi ili ako dimi...
skidaces mjenjac ponovo

Van mreže ika le

• VW Početnik
« Odgovor #33 poslato: Decembar 12, 2012, 11:52:14 posle podne »
to te pitam da me uputis malo sta da preduzmem ,on mi covek rekao to sto on zna kako da se proveri dali nesto nije kako treba ,daleko od toga da przim auto na punom gasu itd...
« Poslednja izmena: Decembar 26, 2012, 11:48:01 posle podne od strane Modus »

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #34 poslato: Decembar 13, 2012, 12:00:59 pre podne »
ovde ces za svaki problem na automatiku dobiti odgovor promijeni mu ulje i filter. promijeni mu picku materinu kad je neispravan
druze mjenjac se mora skinuti i otvoriti da se vidi sta mu unutra pravi te vibracije. mozda ce te kostati duplo jeftinije ako ne budes cekao da se raspadne. za takve skupe igracke kao sto je ZF automatski mjenjac savjete ne trazis na forumu gdje 90 posto clanova nikad u zivotu nije vidilo automatik a onih 10 preostalih samo pisu i podjebavaju da ubiju dosadu.
otidji do majstora koji se bavi tim stvarima i dobices odgovor

Van mreže ika le

• VW Početnik
« Odgovor #35 poslato: Decembar 13, 2012, 12:06:19 pre podne »
potpuno si u pravu drugar to cu i da uradim ,raspitivao sam se ovde samo da malo upoznam materiju o cemu se to radi ali u pravu si sto posto jedino sto malo imam problem ovde kod mene da nadjem nekog ko se bas razume u te menjace ali ce valjda nesto da se pojavi,hvala puno u svakom slucaju
« Poslednja izmena: Decembar 26, 2012, 11:47:33 posle podne od strane Modus »

Van mreže mrtomyli

• VW Početnik
« Odgovor #36 poslato: Decembar 19, 2012, 08:41:41 posle podne »
Pozdrav opet, nisam bio tu vec par dana, to sto se tice vibracija kaze mi ovaj majstor sto je uradio moju cijelu getribu da je moguce da su filteri zacepljeni malo i pumpa ne baca ulja koliko treba. A drug ovdje u BiH da provjere getribu tj da je skinu, vide i vrate ako je sve uredu naravno odma idu novi dihtunzi, ulje i filteri, to izidje oko 800 km/430 eura. A servis sa garancijom od godinu dana je 1800 km/950 eura. U taj servis je uracunata nova uljna pumpa, wagner, lamele, leptirovi, ulje, filteri. Ako se tako fino ponasa getriba i malo trese pri malim obrtajima to nije veliki kvar i bolje ga je navrijeme otkloniti jer jedan povuce drugi koji moze biti 3 puta skplji. Ako budes u majstora isao obavijesti nas sta je kvar bio.
Veni, vidi, vici

Van mreže ika le

• VW Početnik
« Odgovor #37 poslato: Decembar 20, 2012, 08:22:50 pre podne »
hvala druze na informacijama od velike pomoci ce mi biti ,jedino sto sam se malo smrznuo od ovih cifri ali jbg sta je tu je bolje da proverim na vreme nego da cekam ,on radi sad ok jedino to sto ima te vibracije ponekad koje ocigledno samo ja primetim u autu ali bolje da se spreci na vreme.trazim ovde u blizini nekog majstora pa cu videti i naravno obavestavam sta se desilo  bonk  bonk

Van mreže mrtomyli

• VW Početnik
« Odgovor #38 poslato: Decembar 20, 2012, 09:00:00 pre podne »
Jos jedna mala napomena, ako ti getriba uredno prebaciva, a imas samo te vibracije provjeri da nema slucajno slobodnog hoda (lufta) na kardanu, moguce da ti onda uopce nije do getribe.  bonk
Veni, vidi, vici

Van mreže ika le

• VW Početnik
« Odgovor #39 poslato: Decembar 26, 2012, 11:45:49 posle podne »
evo da se javim i ispricam novo pricu o desavanjima  bonk  ..   Sa ovim mojim doktorom za paju smo sve pregledavali i ustanovio je da se te vibracije javljaju u malim obrtajima u nekoj od vecih brzina 3.4 i da je motor slab da bi iz tih obrtaja tako lako povukao i normalno je da pravi vibracije ,onda sam se dao na chip ,ocitali mape medjutim tada se ispostavila moja sumnja koja je potekla sa nalepnice koju imam na gepeku ABT i da je auto bio kod njih u holandiji ,medjutim firma preko koje moj majstor radi mape je kad je videla tu mapu rekla da je to neko staro sranje od mape i uopste se cudili kako auto tako ima lep rad i lepo funkcionise i da ipak moram da posaljem komp kod njih u bg sto sam i uradio,predhodno sam ovog drugara koji mi je uvezao auto iscimao da pozovemo servis u holandiji i pitamo dali su u toku ...koliko smo razumeli ekg a i koliko su oni znali tamo receno je da je auto radjen jos 2002 u abt holandija i da je komp zasticen od bilo kakvih intervencija i izmena njihovim siframa sto se i poistovetilo sa pricom tjunera iz bg ,poslao sam komp i sacekao ali kad smo skidali komp jos jednom smo se uverili da su radili jer je preko celog kompa bila zalepljena hologramska naplepnica abt ,decko iz bg je slikao i videlo da su pored ploce fabricke stoji jos jedna koju su ustvari oni namestili,sve je to skinuto i uradjena mapa na 130hp kako se u danasnje vreme to radi ta njihova ploca skinuta i to je to ,danas smo namesili komp i druga prica auto salta jos bolje ne stvaraju se te vibracije i ostalo je jos samo da ispratim potrosnju ovih dana ....pu pu pu da ga ne ureknem prezadovoljan sam ovim danas sto sam osetio nadam se da ce tako da bude probacu ga jos ovih dana pa vam pisem sta i kako ....cim sakupim kinti zamenicu i ulje i filter u menjacu da ne mislim a i provericu ove poluosovine i to sto si mi rekao za svaki slucaj pa videcemo ..... tapsac