Autor Tema: Problem sa automatskim menjacem. Sta uraditi?  (Pročitano 19300 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Sasa024

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Passat
Problem sa automatskim menjacem. Sta uraditi?
« poslato: Maj 07, 2012, 09:11:44 pre podne »
Vozim Passata 1.9 tdi,96kw,2005 godiste sa automatskim menjacem. Greskom sam prilikom naglog kocenja ubacio u rikverci desilo se najgore boodala,crko je rikverc,a u D poziciju jedva ubacuje i prijavljuje mehanicku gresku menjaca na dijagnostici. Zvao sam servis u Beceju (Zedi),traze 800-900 eura za kompletnu reparaciju menjaca i daju garanciju godinu dana. Meni neki savetuju da prebacim na manuelni,pa me interesuje da li neko ima iskustva sa tom operacijom i sta je sve potrebno od delova za to? Da li je uopste pametno prebacivanje na manuelni menjac?
« Poslednja izmena: Maj 07, 2012, 09:13:51 pre podne od strane Sasa024 »

Van mreže Djole DMC

• Master Member
Odg: Problem sa automatskim menjacem. Sta uraditi?
« Odgovor #1 poslato: Maj 07, 2012, 09:25:57 pre podne »
Mnogo ce to prebacivanje da izadje, bolje uradi taj automatski. Imas u Jagodini servis, rade dobro a jeftini su.
Samo delovi za manuelni izaci ce preko 1000e, mora menjac, zamajac, pedale, rucica, creva, nosaci, anlaser...

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
  • Auto: VW Passat b5.5
« Odgovor #2 poslato: Maj 07, 2012, 10:08:54 pre podne »
baki imaš u bg ekstra majstora za automatske menjače  evo ti broj zovi ga
0631921833 neša majstor je doktor za auto.menjače

Van mreže AcoVW

• Hero Member
  • Auto: Tiguan, Golf 6, Golf 2
« Odgovor #3 poslato: Maj 07, 2012, 05:49:16 posle podne »
Imas Miška ludaka u Cacku, ali si dalekoooo

Van mreže Sasa024

• VW Početnik
  • Auto: VW Passat
« Odgovor #4 poslato: Jun 02, 2012, 08:36:37 posle podne »
Konacno sam sredio menjac,tj izvrsen je remont menjaca u Sapcu,sve ukupno sa skidanjem,vracanjem i novim uljem je kostalo 700 eura.
Menjac radi odlicno, menja glatko ALI desava se nesto sto me zabrinjava. Kada predje 2000 obrataja cuje se neko zujanje koje prestaje kada menjac prebaci u visi stepen prenosa. Bio sam kod majstora koji je skidao i vracao menjac (koji je i preporucio servis u Sapcu) i rekli su mu se to navodno cuje pumpa u menjacu ali da to nije nista zabrinjavajuce i da se to desilo jer je neki opiljak pri havariji usao u tu pumpu. da li je neko imao ovakav slucaj? blink

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #5 poslato: Jun 03, 2012, 12:42:35 pre podne »
Ako ti se nije cula pumpa pre havarije,ne treba ni sad. Opiljaka ne sme da ima.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #6 poslato: Jun 03, 2012, 12:54:08 pre podne »
zali boze bacenih 700eu

Van mreže ika le

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5 1,9tdi
« Odgovor #7 poslato: Novembar 24, 2012, 09:15:38 posle podne »
Drugari ako moze pomoc ...bolje da sprecim nego da lecim...uzeo sam pre neku nedelju b5.5 1.9 101ks sa automatskim ali obicnim nije tiptronik,nikad do sada nisam vozio autom.menj. sta bi mi savetovali kako da se ponasam prema njemu i sta da izservisiram da bi bio miran.auto je presao pravih 220 000 isao sam kod majstora ovde kod nas i gledao mu je ulje kaze da je kristalno cisto i da kao nema potrebe da ga menjam.on radi perfektno dace bog da tako i ostane samo ponekad iz ja mislim 3 u 4 kad menja malo cimne sad nzm dali ga ja to zeznem gasom ne dodajem dovoljno ili sta ?? i dali bi mu smetalo ako ga dignem na 130 ks za to mi ovde traze 100e pa bi se mozda za to odlucio ali se plasim da to ne bude kobno za njega.e da i promenio sam jedan kineticki a po svemu sudeci cu morati i drugi dali to ima veze za menjacem tj dali je mozda previse opterecivan u proslosti?da znam sta me ceka tj da se spremam.hvala vam unapred   mahac

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #8 poslato: Novembar 25, 2012, 10:05:16 pre podne »
ako ti je ulje kao voda (prozirno),ok je.

Van mreže qzman

• VW Početnik
  • Auto: Passat B5.5 variant
« Odgovor #9 poslato: Novembar 28, 2012, 06:47:52 posle podne »
@ika le
ulje se menja na 30000 km.
to što ti malo cima pri šaltanju nije do gasa nego je verovatno turbina u menjaču... ali ne diraj ništa za sada
čipovanje automatika je malo specifično i ja ti ga ne bi preporučio da radiš ko bilo koga. Kad bolje razmislim, nemoj uopšte.

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
« Odgovor #10 poslato: Novembar 29, 2012, 12:32:31 pre podne »
ako trza pri saltanju neće dugo terati lamelice su pri kraju,ja sam teo kupoti automatika i fala ljudima koji su me savetovali da bezim od automatika jer su ravni 0 a u prodaji ih nema jer su u potražnji kao ulje-zejtin ovih nedelja

Van mreže ika le

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Novembar 29, 2012, 12:34:32 pre podne »
 qzman ...pa nzm druze odlucio bi se za to jer kazu kao da se rastereti malo pri kretanju da krece sa manjim gasom itd a i samnji dosta potrosnju po gradu kao za ceo jedan litar a naravno ako ga ganjas onda guta....evo sad sam bas dosao sa puta i vidis sta se desava jos da mi se javlja neko brujanje na brzini  oko60 do 80 kmh na skroz malom gasu i cim se navuce u obrtaje to prestaje,bas bih voleo da sve to nekako utgnem i zamenim da mu ne mislim jer ako nesto crkne bas cu da se razocaram inace je auto skroz ok ovako,zamenio sam mu levi kineticki mada mislim da cu morati i desni oce nekad da se cuje kad skrecem u desno u nekom polozaju samo,zamenio desnu sponu zadnje diskove i plocice a prednji menjani preko pre nego sto je uvezen tako da sam sve preduzo samo jos te neke sitnice ako mi neko da pravi savet kako i sta da resavam jedno po jedno....  sta ti mislis?? hvala ti unapred

ZARKOTEKICA  ...ma ja se ne zalim samo te neke stvari da se doteraju mozda su kao sto kazes komplikovani ali su za voznju ekstra barem meni ....a u ostalom za manuelne koji su presli kao ovaj moj oko 200 isto bi mogao da bude prob recimo sa zamajcem i lamelom ako ga je pre toga vozio neki siledzija tako da obrni okreni slicno mu je ....zar ne??

Ne pisi post za postom, koristi opciju edit/ izmeni, GT267
« Poslednja izmena: Novembar 29, 2012, 12:44:50 pre podne od strane GT267 »

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
« Odgovor #12 poslato: Novembar 29, 2012, 12:41:40 pre podne »
pun servis menjaca je 1000 e a to je ludilo dati toliko para

Van mreže ika le

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Novembar 29, 2012, 12:50:37 pre podne »
pa dobro ima i toga ne kazem da si u pravu ali ako i ovaj crkne moj majstor mi kaze da taj zamajac kosta i do 500 e ....a imao sam iskustvo sa tim plivajucim zamajcima tako da cim cujem da auto to ima jezim se ali sve ima svoje prednosti i mane ....verovatno je da si i ti u pravu

Van mreže mrtomyli

• VW Početnik
  • Auto: Passat 5+
« Odgovor #14 poslato: Decembar 05, 2012, 11:00:09 posle podne »
Drug sto se tiče toga nemoj ni pod razno da stavljas manuelni mjenjac u njega, a reparatura automatskog mjenjaca je svugdje 900 eura vecinom se mijenja u njoj wagner, uljna pumpa, leptiri, lamele i bubanj, naravno moze biti malo skulje oko 100 eura ako je neki od zupcanika ostecen. u svakom slucaju uradi reparaturu na svom automatskom mjenjacu i imas na njega godinu dana garancije ali 100% si siguran da je ispravan. Ja sam sebi uradio i sada je auto kao zvijer :D
Veni, vidi, vici

Van mreže ika le

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Decembar 05, 2012, 11:07:48 posle podne »
 mrtomyli jel tvoj druze tiptronik ili obican automatski ???zanima me bas zbog cene reparacije dali se cene razlikuju ili je bez obzira dali je obican autom ili ne ista cena????

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
« Odgovor #16 poslato: Decembar 05, 2012, 11:08:36 posle podne »
za 1000 e garancija godinu dana pa na neke urađaje imas garanciju po 2-3 god a vrede 50 e naprimer pa de se isplati reparacija

Van mreže mrtomyli

• VW Početnik
  • Auto: Passat 5+
« Odgovor #17 poslato: Decembar 05, 2012, 11:27:47 posle podne »
Kod mene je tiptronik znaci P,R,N,D,4,3,2 i +.- .... A to za garanciju ja sam svoju repariro prije nekih petnestak dana izbacila mi ulje bila, ispala pumpa iz lezista i ostetila leptirove koji su inace 350 eura sami i lamele se malo ostetile jer cim je ulje izbacilo nisam ga odma ugasio. Po meni je bolje reparatura jer ako se uzima druga getriba to je kao macak u vreci moze biti da je odlicna a moze se za mjesec dana raspasti. Znaci rizik je 50 50.

PS... zavolio sam automatsku getribu ali manuelna je jos traga ostavila u ovu sam vec zavalio milju eura, dok imam audija presao 970 000 km, nikad nije getriba dirnuta cak ni ulje prmijenjeno nije nikad, a isto tako ni motor nije diran nravno ulje je mijenjano redovno, i dalje je u odlicnom stanju, extra auto. Audi 100 c4 2.3E + LPG :D
Veni, vidi, vici

Van mreže ika le

• VW Početnik
« Odgovor #18 poslato: Decembar 05, 2012, 11:38:56 posle podne »
moj je obican zato te pitam ...za sada je ok malo jedino trzne ka menja u trecu i jos manje u cetvrtu ali mi majsor kaze da je to sasvim ok jer iz prve u drugu se ne oseca promena...pa se informisem na vreme ako ne dao bog nesto krene po zlu da znam sta cu i kako cu

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
« Odgovor #19 poslato: Decembar 05, 2012, 11:54:54 posle podne »
prodaj ti to druže odma dok radi iman po netu paje automatike koji zvrnde na oglasima i po 2 god niko neče da pazari automatika veruj mi