Autor Tema: Pitanje u vezi pojacala  (Pročitano 7897 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
Pitanje u vezi pojacala
« poslato: Decembar 01, 2008, 06:13:00 posle podne »
Danas sam spalio woofer (ispao je iz lezista onaj deo sto je u magnetu a pokrece ceo woofer) nadam se da me razumete. Jel to kliping ili jednostavno losa izrada woofera? U pitanju je xpress 12" magnat. I lik mi ne priznaje garanciju zato sto sam koristio BASS BOOST, kao to treba da bude na 0. Ajde molim vas odgovarajte sto pre jer mi je hitno.

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
Odg: Pitanje u vezi pojacala
« Odgovor #1 poslato: Decembar 01, 2008, 08:44:26 posle podne »
Pa verovatno nisi dobro povezao cim si ga spalio,tesko da mozes da spalis nov woofer ako je pojacalo iste snage.... taj sto ti je prodao zna najbolje

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Decembar 01, 2008, 08:55:57 posle podne »
dobro sam povezao. sve sam uradio po upustvu :D radilo je 15 dana i jacim tempom. sad me buni lik je rekao da ne smem da ukljucujem bass boost. woofer je 200 rms 400 max, a pojacalo je jebem li ga 200 sigurno. pise da je 375 rms al na 2 oma a ovo je na 4. taj sto mi je prodao mi ne priznaje garanciju jer sam koristio bass boost on mora na 0 da bude. jel to tako treba il je samo nasao izgovor da mi ne prizna garanciju?

Van mreže REMI VR6

• VW Početnik
  • GOLF MK1!!!GTI BRATE
« Odgovor #3 poslato: Decembar 01, 2008, 09:59:13 posle podne »
taj ima mozga ko g*vno vitamina!!!po meni on sere  jer svi koriste bass boost!!!ihhhhhh zbog bass boosta bi onda ceo svet propao!!!ocitaj ti njemu OCE NAS pa da vidis kako ce da prizna garanciju           psujem1 psujem1 psujem1 testeras  kuvam   raspitaj se jos malo!!!Pozzzzzzzzzzzzzz
Jake masine,uzdizu prasine!!!
GOLF MK1 GTI     
--------------------
..../=========\
(]/______________\[)
./(O) ==\X/== (O)\
|\===[-------]===/|
|__|====.====|__|

Van mreže mujo_g1

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: Decembar 01, 2008, 11:27:58 posle podne »
ma gluposti jbt ako ima opciju onda deri...sve si uradio po uputstvu i koristio ga kao sto nalaze garancija...tako da poslusaj remi-a  B)
NORTH SIDE TEAM Subotica

Van mreže REMI VR6

• VW Početnik
  • GOLF MK1!!!GTI BRATE
« Odgovor #5 poslato: Decembar 01, 2008, 11:29:15 posle podne »
off:heheheheh hvala na podrsci!!! biggrin biggrin biggrin POZ mahac (SORRY ZA OFF)
GOLF MK1 GTI     
--------------------
..../=========\
(]/______________\[)
./(O) ==\X/== (O)\
|\===[-------]===/|
|__|====.====|__|

Van mreže balaz

• VW Početnik
  • Auto: Mk3 ABF
« Odgovor #6 poslato: Decembar 02, 2008, 12:48:47 pre podne »
Kako si opisao nisi spalio woofer,nego se raspala,odnosno ispao taj namotaj iz magneta. To se i meni desilo,ali je to bio SAL. Ako bi pojacalo otisao u cliping,onda bi se zvucnik grejao,i na kraju pregoreo. Ako bi bio slucaj da je zvucnik dobio previse snage,opet bi se grejao, i pregoreo, a ne raspao. Tebi namotaj verovatno nije ni pregoreo. A bass boost - smesan izgovor,ali stvarno.  bonk

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
« Odgovor #7 poslato: Decembar 02, 2008, 01:47:52 pre podne »
Taj sto ti je prodao,jel on ovlascen prodavac za Magnat ili samo trgovac? Ako je trgovac mani se njegovih prica,uzmi sve to i idi u ovlascen servis,naravno ako imas overene papire.

Darko_GT

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Decembar 02, 2008, 08:18:21 pre podne »
I ja sam mu rekao da mu prodaje maglu taj prodavac!Mislim nikad gluplji izgovor nisam cuo, NESMES DA DIRAS BASS BOOST!  lollol lollol lollol lollol ! A namotaj je spaljen zato sto je njegov otpor sveden na 1 ohm (to je znak da je spaljen)!

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #9 poslato: Decembar 02, 2008, 08:36:29 pre podne »
pojacalo woofer elipse i zvucnike sam kupio kod ovlascenog prodavca (onog na magnat scg sajtu). problem je u tome sto nisam dobio garanciju za woofer i zvucnike samo za pojacalo. a racun sam izgubio :( tj moja mama ga je izgleda bacila.
e da jos jedna stvar kad sam gurnuo woofer tj membranu na sredini ka unutra krenuo bi da radi malo. verovatno nije spaljeno jel da? nego je samo ispalo ono iz magneta jel da? uglavnom zvace me ovih dana i sto bi reko remi da im ocitam oce nas. da i zbog njih sam dobio kaznu tako da ce taj woofer skupo da me ispadne.
« Poslednja izmena: Decembar 02, 2008, 09:10:51 pre podne od strane MC Dule »

Van mreže sreckoas

• Master Member
« Odgovor #10 poslato: Decembar 02, 2008, 10:23:52 pre podne »
koji glupi izgovor za garanciju,jel poceo wuf da se pusi,ako jeste onda si ga spalio

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #11 poslato: Decembar 02, 2008, 10:26:55 pre podne »
nije samo je prestao da radi. a pre jedno 5 dana mi se culo bum (mozda sam prelazio preko lezeceg pa mi se cuo auto) mozda se samo odvojio od magneta. jer kad ga pritisnem pocne da radi po malo. otpor mu je 1 om tj nista

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
« Odgovor #12 poslato: Decembar 02, 2008, 10:37:52 pre podne »
Kako nisi dobio garanciju na woofer? Bezveze  blink

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #13 poslato: Decembar 02, 2008, 11:09:29 pre podne »
pa lopovi. eto sta. a za elipse pise na kutiji garancija 3 godine a nisam dobio ni jednu.....sta da vam kazem......sve u svemu ako kupujete nesto magnat ne kupujte preko sajta magnatscg jer su lopovi.......

Van mreže DejanxD

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #14 poslato: Decembar 02, 2008, 01:33:50 posle podne »
Pa ja koliko znam za zvucnike se ne dobija garancija,tj. dobije se garancija ali samo na ''fabricke falinke'' ako si spalio woofer,ako smrdi na izgorelo onda nema teorije da dobijes garanciju.. Jednostavno,povecao si gain,povecao si bass,ukljucio si bass boost,src level i sve te gluposti,loud na max,terao si ga na preko 90 % snage,izlaz ti je 2v,i woofer otisao u k.. Nemoj da se naljutis sto cu ovo reci,ali to je klasika ljudi koji zele za male pare da imaju extra muziku,ali kad montiraju malo im je pa onda ukljuce sve te dodatne opcije koje samo jebu zvuk,i onda cim krenu pojacaju do daske,pa posle 2 minuta naviknu se usi i to im je malo,pa onda aj jos,aj jos i eto.. Zveketa.. Ovo inace pricam iz licnog iskustva.. Sa malo para i losim komponentama ne moze da se izvuce kvalitet,a najgora stvar koju mozes da uradis je da juris maximum..

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #15 poslato: Decembar 02, 2008, 02:28:10 posle podne »
kad je sve na minimumu woofer ne radi uopste tako da moras da pojacavas ako hoces da ti se uopste i cuje woofer.
Dejane meni nije pregoreo woofer izgleda nego se odlepio tj pocepao ono sa magneta sto pokrece woofer. I meni je lik nasao izgovor da sam ukljucio Bass Boost i da mi je zato otisao woofer. I zato mi ne priznaje garanciju. Da li sam ja kriv zato sto sam pojacao Bass Boost pa mi je zato crkao woofer? A jel losa komponenta Magnat ili Peoneer? @ DejanxD

Van mreže DejanxD

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #16 poslato: Decembar 02, 2008, 04:03:27 posle podne »
Slusaj,ako je woofer  spaljen,bukvalno mislim spaljen,da izlazi dim,da se oseca na izgorelo od garancije nema nista.. Ako je problem ''fabricka greska'' onda definitivno imas pravo na garanciju,to sto je on naveo bass boost moze sebi da okaci o rep,pa ta opcija je napravljena sa svrhom,da se koristi,a ne da se gleda.. Ali opet kazem,bass boost i onaj src level i ostalo,to se ukljucuje samo kada koristis mnogo manju snagu woofera.. Ne mozes ti da ocekujes da normalno teras woofer na 55 od 62,i onda ukljucis sve te dodatne funkcije sto jebu zvuk,i jos cackas gain na pojacalu,i opet pojacas na 55 od 62 i tako slusas desetinama minuta,ili satima i da ce sve da bude ok.. Normalno je da ce da se sjebe..

Kada stelujes gain,stelujes ga da ti je sve na nuli,default,normalno da treba mnogo manje da pojavas ako vec ukljucis sve te opcije.. Ja uopste ne shvatam ljude koji ukljucuje te dodatne opcije,to povecava bass na kontu muzike,tako da na kraju slusas 0 kvalitet muziku a bass je bolesno distorzovan i sve samo ne prirodan..

Te funkcije se ukljucuju samo za demonstraciju sile,koja traje minut-dva,ne ukljucuju se da se vozis kroz grad da te cuju ljudu.. Jbg..

Na pitanje da li su magnat i pioneer losi moje iskreno misljenje je da je to ogromno smece.. Naravno ne sve stvari,ali ovo sto se kupuje u srbiji taj x-press,i onaj 307 pioneer to ce da kaze da je dobro samo onaj ko nije cuo bolje..

Vredi te pare za koje se prodaje,ali nista vise od toga..

Mogu da kazem da ti wooferi zavrsavaju posao ako imas neki bolji HU,subwoofer control i HPF,pa lepo namestis da ti zvucnici sluze kao sateliti,a ceo bass da dolazi iz woofera,subwoofer da bude do maxa,ali taj loud,bass bost i ostala sranja da budu pogasena skroz.. Tako ces moci da ga teras na preko 90 % snage i da se vozis tako bez ikakvog problema,ali daleko da je to nesto impresivno ili slicno..

Van mreže REMI VR6

• VW Početnik
  • GOLF MK1!!!GTI BRATE
« Odgovor #17 poslato: Decembar 02, 2008, 06:35:09 posle podne »
dule ti uopste nisi kriv jer svi zivi pojacavaju bass boost!ta opcija je napravljena da bi se koristila...taj prodavac cim zine laze(sigurno)!!!samo opusteno morace da ti priznaju garanciju,veruj mi,samo nemoj nista da cackas jer ne priznaju radove neovlascenih lica(to znas sigurno)!!!!!pozzz javljaj
GOLF MK1 GTI     
--------------------
..../=========\
(]/______________\[)
./(O) ==\X/== (O)\
|\===[-------]===/|
|__|====.====|__|

Van mreže YUPOWER

• Hero Member
    • http://www.boracompany.com
« Odgovor #18 poslato: Decembar 03, 2008, 01:37:07 pre podne »
@dejanXD
svaka cast na odgovoru
 thumbup

@MC dule
bio si skeptican prema polovnim stvarima a ti si spalio novo lollol
a to sa bass boostom sto su ti rekli su u pravu jer je to obicno smece koje se ne koristi kada imas amp u kolima
a to sto tebi nema bassa bez tih disco podesavanja je sasvim druga prica
to dali je pojacalo jace ili slabije od woofera nema veze,kada woof ode u clip onda moze i 50rms da ga destructuje i to gore nego amp od 1kw
al ok na greskama se uci biggrin

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #19 poslato: Decembar 03, 2008, 10:44:45 pre podne »
Vidis, to sto se tebi desilo je tipicna pojava za hiperprodukciju.  :angry: S obzirom da se bavim muzikom imam svakodasnji kontakt sa opremom snagasima raznim pojacalima i kutijama, nista ti se neobicno nije desilo, danas proizvodjaci da bi namamili kupce forsiraju snagu ali da bi zadrzali cenu koja je prihvatljivija moraju negde da ustede a to se najcesce desi na membranama i nosacima membrane kao i na kalemu a to su elementi koji najvise uticu na kvalitet. Da se ne lazemo ti si jos malo pripomogao sa dodavanjem boosta na bassu i uspeo si da uradis nesto sto se zove maksimalno distorziranje membrane a time zbog osrednjeg kvaliteta same izrade ostavio kalem van magneta.  blow Niko ti tu garanciju nece prihvatiti jer po tome sto si ti rekao sam pik snage je isao vise od 50% nominalne. Nadam se da ti je barem nesto jasno. E sad kad ti je nas drug clan YUPOWER lepo rekao uzmi polovno sve od reda nisi mu verovao. Na tim polovnim zvucnicima su membrane predvidjene da trpe pikove i do 3X vece od svoje snage a danas 1,5 do 2X. Odnesi ti to u servis za zvucnike da ti namotaju i da ga malo ojacaju a posle mozes otici i na  beer danas su ti servisi jeftini, izadju oko 30