Autor Tema: MK1 cabrio 1.8 karburator od zastave101 da ili ne???  (Pročitano 6498 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nokiagt

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • ZIVOT JE 1 A GTI JE 1.8 :p
  • Auto: GOLF MK1 kabrio
MK1 cabrio 1.8 karburator od zastave101 da ili ne???
« poslato: Mart 29, 2012, 10:14:35 posle podne »
Zdravo svima!Danima se dvoumim dali da stavim karb od Zastave 101 na svog golfa 1.8? big_boss
Neki kazu da je to ok,neki kazu da ne valja,prica se da nece da ide,pak neki kazu da ide kao zmaj,ja stvarno ne znam vise kome da verujem pa me interesuje dali neko ima iskustva sa tom mojom idejom?meni je u principu bitno da samo manje trosi,jer trenutno imam neki dvogrli karb koji je skinut sa yugo floride mislim da je 1.4,trosi 15 l plina po gradu a i nisam nesto odusevljen kako ide nece preko 120 ni uzbrdo ni nizbrdo. lollol
Kompresiju sam merio pre par dana i prvi ventil je 1) 9.5 bara 2) 9.9 bara  3)10 bara  4)10 bara
kaze mi majstor da je motor kao nov sto me je iskreno i obradovalo jer sam mislio da je pred crkavanje jer slabo vuce. bonk
Sto znaci da je problem u karburatoru,inace auto je bio sa protokomerom,bord kompjuterom,ima servo bio je full,e sad ne znam dal je mono ili multi point,pa se zapalio zbog lose uradjenog plina i skinuo sam sva ta sranja i stavio taj karb,sredio plin,al nista specijalno.
Pa molim za savete.Hvala unapred. mahac ;)

INACE IMAM OVAKAV KARBURATOR TRENUTNO:

http://www.kupujemprodajem.com/kerburator-za-floridu-1-3-1725063-oglas.htm?filter_id=9338865#photoBig
« Poslednja izmena: Mart 29, 2012, 11:11:59 posle podne od strane nokiagt »
ZIVOT JE 1 A GTI JE 1.8 :p

Van mreže nokiagt

• VW Početnik
Odg: MK1 cabrio 1.8 karburator od zastave101 da ili ne???
« Odgovor #1 poslato: Mart 29, 2012, 10:38:56 posle podne »
Najozbiljnije ti kazem..dosad smo ih ugradili na ford 1.1B, 1.3B, 1.4B, kadett 1.3B, golf 1.3, 1.6, 1.8B..svaki se extra pokazao, narocito gdje smo stavljali nov karburator koji kosta oko 130KM.. a primjera radi, nov karburator od golfa 1.8B kosta 500-600KM.. a i ja se iznenadio kako dobro ide golf 1.8B sa stojadinovim karburatorom...napravi se medjuploca, nosac za sajlu gasa i jos malo sitnih prepravki..ruke oko 30KM..

Svaki stojadin trosi 10 litara zato sto ima mali hod klipa tako da pola goriva sto karburator ubaci ne sagori, zivo ga izbacuje...a ti ces na svom motoru imati extra vucu i manju potrosnju..

OVO SAM NASAO NA NEKOM BOSANSKOM SAJTU  blink blink blink

Van mreže Vasko-Mk

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Mart 30, 2012, 01:12:47 posle podne »
Prijatelju evo pogledaj ovde. Ovako je kod mene na Golfu 2  1,3. Zamjenio sam Pierbugra sa Weberovim od Zastave. Ne znam kako
ce biti kod 1,8 sa plinom. Sve je opisano, imas i slike. Velili pozdrav iz Makedonije

http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=36489.0
Golf - 4  1,9 tdi

Van mreže GILE_GTI

• Hero Member
  • GTI
« Odgovor #3 poslato: Mart 30, 2012, 01:20:19 posle podne »
najbolje da ubacis ceo motor od zastave ipak je to masina, nemaju nemci pojma sve budale bre....
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒░░░

Eto potpisao sam se se...

Van mreže Limited

• Master Member
  • Auto: IMT 539
« Odgovor #4 poslato: Mart 30, 2012, 02:45:36 posle podne »
Gile +1

Van mreže dejan golf3

• VW Početnik
  • Auto: golf3 1,8 benzinac monopoint
« Odgovor #5 poslato: Mart 30, 2012, 03:48:39 posle podne »
Gile svaka cast.nema potrebe da komentarisem nista sve si rekao .kakvi nemci sta oni znaju to su budale naprave auto da predje pola miliona i propadne firma.valjda je bolje da sto pre crkavaju auta i da imaju vecu potraznju na trzistu.

Van mreže Vasko-Mk

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Mart 30, 2012, 04:26:21 posle podne »
Slazem se sa vama prijatelji. Jos da su Nemci prilagodili potrosnju prema nasim standardima
bilo bi sve super.  Tacno da je original najbolji, najizdrzljiviji ...medjutim svako prilagodi potrosnju
svom budzetu a po meni ne smeta nista jedino sto se narusi original.
Pozdrav  alealeee
Golf - 4  1,9 tdi

Van mreže nokiagt

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Mart 30, 2012, 06:05:37 posle podne »
Slazem se sa vama prijatelji. Jos da su Nemci prilagodili potrosnju prema nasim standardima
bilo bi sve super.  Tacno da je original najbolji, najizdrzljiviji ...medjutim svako prilagodi potrosnju
svom budzetu a po meni ne smeta nista jedino sto se narusi original.
Pozdrav  alealeee
NEMAMO SVI DUBOK DZEP KAO NEKI LJUDI NA OVOM FORUMU.MENI TREBA MANJA POTROSNJA ZATO STO GODISNJE PREDJEM 30000KM PO GRADU VECINOM.A NECU DA IMAM AUTO KOJI MI STOJI U GARAZI I ZIMI I LETI.KAO STO JE MOJ PRVI KOMSIJA,DZABA MU A8 4.2 KAD NEMA DA SIPA I JEDVA KRPI REGISTRACIJU,A O POTROSNJI JE SULUDO GOVORITI.

Van mreže vw-tdi

• VW Početnik
  • Auto: Passat b5, golf 3
« Odgovor #8 poslato: Mart 30, 2012, 07:02:39 posle podne »
nema da sipa a vozi A8 4.2  lollol bonk

Van mreže nokiagt

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Mart 30, 2012, 07:08:22 posle podne »
nema da sipa a vozi A8 4.2  lollol bonk
PA KUPIO GA TAKO STO JE PRODAO PLAC ZA 20 000 E,PA PRVO KUPI BMW 735I ISTO NEKA BABAROGA OD AUTA STARIJI MODEL 1998,PA MU CRKO MOTOR I ZAMENI ZA AUDI I VALJDA DOPLATIO NESTO AL DZABA ISKRCKALE SE PARE OD PLACA :D PA JEL MOZES DA VERUJES DA JE U TOG BMW-a UGRADIO PLIN OD 300E TJ. ONAJ KOJI IDE NA GOLFA PUNTA ITD,I NARAVNO ZAPALI MU SE PREDNJI KRAJ,NEGO SRECA PA GA JE UGASIO NA VREME.:D

Van mreže GILE_GTI

• Hero Member
  • GTI
« Odgovor #10 poslato: Mart 30, 2012, 07:43:31 posle podne »
koji ti motor imas u kolima? koliko bi ti da on trosi po gradu? sta fali tvom motoru?......

Eto potpisao sam se se...

Van mreže nokiagt

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Mart 30, 2012, 08:47:13 posle podne »
koji ti motor imas u kolima? koliko bi ti da on trosi po gradu? sta fali tvom motoru?......
BRATE,IMAM 1.8 I KARBURATOR NAVEO SAM DOLE KOJI (IMA I LINK SA SLIKOM),SREO SAM NEKOG LIKA SKORO,VOZI ISTO KABRIA 1.8 I UGRADIO JE KAZE TAJ KARB OD STOJADINA I KAZE DA MU PO GRADU NE PRELAZI 11L PLINA I DA IDE KAO LUD.KOLEGA SA POSLA KAZE DA JE IMAO ISI KARB ALI NA AUDI 100 ISTO 1.8 MOTOR I ON KAZE DA MU NIJE PRELAZIO 11 PO GRADU???!!!PA SAD NE ZNAM KO TU LAZE A KO NE,JEBEM LI GA.? :D
E SAD PROBLEM KOD MENE JE STO ON SA POSTOJECIM SAD KARBURATOROM TROSI 15 PO GRADU A NE IDE NIKAKO,TJ. NIJE STARTAN,NEMA UBRZANJE,I TO ME STRASNO NERVIRA.SEO SAM U TEBREXOV GOLF ISTO 1.8 I ISTO MU TROSI 14-15 PO GRADU AL BRATE IDE ONOLIKO KOLIKO MU STISNES GAS,LUDILO OD AUTA.PA I MOJ KAD BI TAKO ISAO NEBI MI BILO ZAO STO GUTA TOLIKO A NE OVAKO GUTA 15 A NA AUTO PUTU NEMOZE DA PREDJE 120KM/H :D :D
P.S-SA OVIM KARBURATOROM  PO GRADU TROSI 15 A NA AUTO PUTU NA BRZINI OD 100KM/H TROSI 8L,NEVEROVATNO ALI ISTINITO,MERIO SAM,NAPUNIO REZERVOAR I POSLE 100KM VOZNJE STALO MALO MANJE OD 8L PLINA.I CUDIM SE KAKO JE MOGUCE DA JE TOLIKA RAZLIKA U POTROSNJI TO JE SKORO PA DUPLO.:D

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #12 poslato: Mart 30, 2012, 08:48:05 posle podne »
najbolje da ubacis ceo motor od zastave ipak je to masina, nemaju nemci pojma sve budale bre....
+1 i onda mu zalepiš onu zelenu traku po vrh šoferšajbne na kojoj debelim belim slovima piše ABARTH

;)
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #13 poslato: Mart 30, 2012, 09:06:04 posle podne »
pa dobro ,jesi probao da nastelujes negde karb ili kupis drugi isti takav,ni u ludilu ne bi stavio od keca,moje misljenje
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže nokiagt

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Mart 30, 2012, 09:32:28 posle podne »
pa dobro ,jesi probao da nastelujes negde karb ili kupis drugi isti takav,ni u ludilu ne bi stavio od keca,moje misljenje
MA OVAJ SAM UZEO NOV,ALI OD POCETKA JE TO TO,STELOVAO SAM GA,VOZIO NA SERVIS,NEMA STA NISAM RADIO I NISTA.ON LEPO RADI NA LERU,LEPO PALI,SAMO STO KAKO MAJSTOR KAZE "NEMA DUSU KAD MU STISNES GAS",PRICAO SAM SA DZONINBG IMA ON NEKI KARB MEHANICKI SKINUT SA SCIROCCO 1.8 PA NESTO RAZMISLJAM DA STAVIM TAJ.KAZE DA GA JE ON VOZIO I DA MU JE TROSIO KOLIKO MU SIPA A KAD GA CALE NJEGOV VOZIO TROSIO MU 7L BEZINA.E SAD KOLIKO TAJ TROSI KO CE GA ZNATI,PITAO SAM NEKOG LIKA STO VOZI SCIROCCO 1.8 1990 IMA VALJDA SAMO ELEKTRONSKI SAUH KAZE DA MU TROSI 13L PLINA I 9L BEZINA PO GRADU ALI DA IDE KO MECAVA :D.VEROVATNO CU TU VARIJANTU DA PROBAM.

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #15 poslato: Mart 30, 2012, 09:37:21 posle podne »
izvini,prevideo sam da si uzimao karb od floride,uzmi taj mehanicki
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže dejan golf3

• VW Početnik
« Odgovor #16 poslato: Mart 30, 2012, 11:15:38 posle podne »
noki gledaj kako je kod mene. ja imam motor 1.8 isti kao tvoj u golfu 3. plina mi trosi 8 l. na otvorenom do 100,110 kad ga ne gazim. u gradu oko 10. verovao to ili ne tako je.nemam ja pare za bacanje i ne kazem da ti treba da bacas.sa ovom potrosnjom mi auto nije zverka ali mi je u dzepu kinta, a kad mi dodje da mu j... kevu ja ga osinem na benzin pa sta cu.nego ti kazem sredi sve drugo i bice u redu i tebi potrosnja.svecice ,kablovi ,ruka,kapa,regulator protoka plina isparivac nadji lovato original i bice ok .pusti price nego se baci na posao, kad zavrsis vodis na pivo. beer beer

Van mreže nokiagt

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Mart 30, 2012, 11:43:40 posle podne »
noki gledaj kako je kod mene. ja imam motor 1.8 isti kao tvoj u golfu 3. plina mi trosi 8 l. na otvorenom do 100,110 kad ga ne gazim. u gradu oko 10. verovao to ili ne tako je.nemam ja pare za bacanje i ne kazem da ti treba da bacas.sa ovom potrosnjom mi auto nije zverka ali mi je u dzepu kinta, a kad mi dodje da mu j... kevu ja ga osinem na benzin pa sta cu.nego ti kazem sredi sve drugo i bice u redu i tebi potrosnja.svecice ,kablovi ,ruka,kapa,regulator protoka plina isparivac nadji lovato original i bice ok .pusti price nego se baci na posao, kad zavrsis vodis na pivo. beer beer
MA MENJAO SAM MU NOVU RAZVODNU KAPU,TESLINE KABLOVE,SVECICE MISLIM DA SU BOSH I TO POLA PRESVUCENE TITANIJUMOM TE SU NAVODNO JACE ZA PLIN,REMONT RASPRASIVACA SAM RADIO PRE NEPUNIH 2 MESECA SVE STAVIO NOVO ,INACE MI JE LOVATO UREDJAJ A PLIN RADIM U BORCI KOD JEDNOG POZNATOG MAJSTORA MOME (LIK IMA 55GOD I CEO ZIVOT RADIO U ITALIJI U LOVATU) BIO JE U SATU KAO JEDAN OD PRVIH KOJI JE POCEO DA RADI SA TIM PLINOM.STVARNO JE MAJSTOR NEMA BOLJEG,PAZI KAD LJUDI IZ VRSCVA,KOVINA ITD DOLAZE KOD NJEGA DA UGRADJUJU PLIN...NEBI ONI PRELAZILI PO 100 KM DA JE LOS MAJSTOR A PRITOM NE IZUVA SA CENAMA I SVIDJA MI SE KOD NJEGA STO TI ODMAH KAZE MOZE ILI NEMOZE DA SE URADI,NECE DA BUDZI NISTA STO NIJE PO PRAVILIMA.:D TAKO DA SAM SVE TE STVARI URADIO ALI OPET NISAM DOBIO RESENJE...NEMA DRUGE NEGO DA MENJAM KARBURATOR.

Van mreže dejan golf3

• VW Početnik
« Odgovor #18 poslato: Mart 31, 2012, 12:00:52 pre podne »
a sta ti je sa plocom jeli tu sve udihtaho lepo,kakav je diht.na usisnoj grani vidi to lepo sve. pa i ovi drugi imaju iste karb.evoti ovaj pazarac ne zali se.

Van mreže Limited

• Master Member
  • Auto: IMT 539
« Odgovor #19 poslato: Mart 31, 2012, 07:32:36 pre podne »
@Nokiagt a da nekim slucajem vise na pises velikim slovima  ??