Autor Tema: zasto protiv Tasa ??  (Pročitano 6333 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Miki Arandjelovac

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 2 1.6D
zasto protiv Tasa ??
« poslato: Mart 09, 2012, 03:05:34 posle podne »
Ne znam zasto neki ljudi mislie da su Golfovi sklapani u Sarajevu mnogo losiji. Neki tvrde da su mnogo cak pet puta losijeg kvaliteta: Limarija, motor sve komplet !!!!. Neki cak nalaze razliku i u konstrukciji ???? Ja sve sto sam gledao meni iskreno deluju potpuno isto. Koliko sam ja ruzemeo price ovih starijih sto su ziveli u staroj SFRJ. Ti automobili su se samo sklapali u Sarajevu, iz Nemacke su stizali komplet svi delovi nista ovde nije prozivodjeno. Sad dragi prijatelji interesuje me i vase razmisljanje na ovu temu ?
Rece ona ja ili Golf !! Steta nije bila losa devojka...

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
Odg: zasto protiv Tasa ??
« Odgovor #1 poslato: Mart 09, 2012, 03:48:33 posle podne »
Moje misljenje - kao fiat punto i zastava 10. Mala  razlika u kvalitetu, na izgled isti.
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže NikolaRS

• Master Member
  • Auto: Passat
« Odgovor #2 poslato: Mart 09, 2012, 03:49:12 posle podne »
sve je to isto

Van mreže Alexa

• Hero Member
  • OEM+
  • Auto: Passat B5 TDI , Jetta Mk2 TDI
« Odgovor #3 poslato: Mart 09, 2012, 03:55:00 posle podne »
isto je ,bivsi zlatni kec mi je bio org. Nemac GL ovaj narandzasti je TAS cak i na njemu ima plocica West Germany sto znaci da je kod nas samo sklapan ...
Tdi

Van mreže klod

• VW Početnik
  • Auto: pasat b5.5
« Odgovor #4 poslato: Mart 09, 2012, 04:37:37 posle podne »
...pa nije bas isto sve,prvo gde se moze uociti je kvalitet plastike na tabli,ovi Tasovi su bili od najlosije plastike koja skripi na sve strane,onda sedista unutra sundjeri ili ti neko presovano sranje ima tu jos sitnica ,ali ovi tasovi su bila neka lajt verzija onog nemackog ,u sutini motor i sklopvi su bili nemacki ali dosta toga je odradjeno za istocno trziste,kao sto je Milka cokolada Milka i ona u Bugarskoj i u Nemackoj ,ali verujte ukus je kud i kamo bolji  in the DEUTSCHLAND!
(.)(.)

Van mreže Limited

• Master Member
  • Auto: IMT 539
« Odgovor #5 poslato: Mart 09, 2012, 05:12:11 posle podne »
i TAS-ovac nije imo nikakvu opremu

Van mreže cvijander

• Master Member
  • Auto: Golf 2 Tas+Mexico
« Odgovor #6 poslato: Mart 09, 2012, 05:18:28 posle podne »
Evo moj ti je tas ,a motor iz Mexica :)  .Pikolov prijatelj je radio u Tasu i kaze da je model losiji od klasicnih nemaca i dosta dugo mi je objasnjavao cake i razlike ..ali sad mi ne pada na pamet nista.

Goran79

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Mart 09, 2012, 05:27:58 posle podne »
Evo TAS-ovca posle 33 godine sa prvom farbom, u boljem je stanju nego vecina VW iz 2000+ god. sve je to stvar odrzavanja, a na ovom je i plastika unutra ko nova i kvalitetna ...

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Mart 09, 2012, 06:14:56 posle podne »
I ja imam MK 2. Tasovca. Ne znam do sada me je sve ok i sto se tice plastika i svega. Jedino sto je predhodni vlasnik polomio policu sa nekim ogromnim zvucnicima i ona malo zvecka.  Inace je ostalo ok. Kad nju skinem nema nista da zvecne !! Brate nisam video ocuvanijeg Golfa 1. Svaka cast za odrzavanje. Kad sam video auto i ako sam bio malo razocaran vise nisam  clap

Goran79

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Mart 09, 2012, 10:45:40 posle podne »
Hvala!

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #10 poslato: Mart 09, 2012, 10:52:18 posle podne »
Sustina ovog posta sa krajnje zbunjujucim naslovom je da nas uveris kako je tvoj TAS predobar? Ja sam ovde da kazem duze vremena i jos nisam video neku temu da se pljuje po TASu, pa u neverici gledam kuda ide ova rasprava.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Goran79

• Gost
« Odgovor #11 poslato: Mart 09, 2012, 11:17:55 posle podne »
Wele ako si mislio na mene mislim da si pogresio, jer ja niti sam otvorio ovu temu, niti kazem da je moj Mk1 TAS predobar (mada za svoje godine jeste :))) ) Ja sam takodje ukapirao temu kao nesto negativno o TAS-u pa sam doprineo nesto u sto sam 100% siguran sto se tice pozitivne strane TAS-a

Van mreže ilija

• Master Member
  • DAS AUTO
« Odgovor #12 poslato: Mart 10, 2012, 12:03:37 pre podne »
Ja sam imao G2 Tas, nisu bila stakla zelenkasto zatamnjena, presvlake sedista su bile obicne sive, ruzne i to su neke razlike, mada bilo ih je jos. I da menjac 4 brzine lollol ;)
nedao bog da imas 16v. isao bi oko 290

Van mreže klod

• VW Početnik
  • Auto: pasat b5.5
« Odgovor #13 poslato: Mart 10, 2012, 10:36:24 pre podne »
Ja sam vozio mk2 i TAS i DEUTSCHLAND, razlike ima i to ocigledne najvise se vidi na zavrsnoj obradi,naravno da ako se odrzava da ce biti u dobrom stanju i jedan i drugi ,ali je u startu jos dok su novi napravljena razlika,recimo tabla kod nemca je bila fina mekana kao da je presvucena nekom nazovi gumom bila je na dodir mekana,prethodno sam rekao za sedista skidao sam tapacirung i na jednom i drugom....ali uzgred navozao sam se vise sa tasovim nego sa nemcom ali to je zato sto sam nasao u boljem stanju tasa nego nemca....Nebi trebalo da ima iko ista protiv tasa ,ali ako moze da bira izmedju nemca i tasa a da su u istom stanju onda se zna -NEMAC
(.)(.)

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #14 poslato: Mart 10, 2012, 10:47:08 pre podne »
Evo i ja imam nemca sa tvrdom tablom i belim staklima i kakve to veze ima sa završnom obradom ako se TAS samo sklapao kod nas?

Nemci su bolji zato što su voženi u Nemačkoj.

Trim levels included base, C, CL and GL and initially a range-topping Carat model (until 1986), later a GT (in 1987) version was also on offer. In North America, there was only a base model until 1986, in 1987 a GL and GT model, in 1988-1989, there was all three, and in 1990 until the end of its run there was again only a GL. The GTI model existed from 1985–1987, and again from 1990–1992, and the GTI 16v existed from 1987–1992. In Japan the range consisted of catalysed Ci/CLi/GLi models all sharing the same 1.6 or later 1.8 liter fuel-injected I4 engines. In the course of the years, a host of "limited edition" models appeared on various markets, distinguished by cosmetic changes and/or an enriched features list. Generally, these were option packages on top of a base "model" (CL, GL, etc.).

Volkswagen also produced their model in Yugoslavia, in a factory at Vogosca near Sarajevo, called Tvornica Automobila Sarajevo - TAS. The MK2 was produced from 1985 with a yearly production of 25,000 units until the war in 1990. This model was produced only for the six Yugoslav republics, with a rear badge Jx (which stands for less equipment than C and Cl), C and CL and TAS badge on the front grill. Engines were 1.3 (carburetor), 1.6 petrol and 1.6 diesel.

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Mart 10, 2012, 03:18:18 posle podne »
Wele ja nisam rekao da neko odavde sa foruma pljuje po Tasu... Samo sam rekao da me buni to da li ima toliko velike razlike kao sto neki tvrde. Pre neki dan sretnem coveke i on poce pricu kako su i skoljke drugacije i sve i kvalitet lima i bla bla bla sve to. Pa sam se ono cisto zapitao dal je moguce da je bas bas tolika razlika. A za svog Golfa ne tvrdim da je predator. Obican auto ko i svako drugo auto. I naslov ko naslov. To je malo skraceno od Zasto neki imaju lose price i odgovore kada su u pitanju Golfovi proizvedeni u Sarajevu. Da sam sve to napisao bilo bi to previse za naslov zar ne. bonk

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #16 poslato: Mart 10, 2012, 03:34:56 posle podne »
Ja i dalje nisam siguran o cemu se ovde radi. Nisam mislio na tebe Gorane vec na Mikija. Ja jos nisam ni cuo ni procitao da TAS ne valja. Sad kad se setim moj G2 90ih je bio iz TASa i to mi je najbolji auto koji sam imao. Prosao silne ateste  sex
Isao je na naftu, loz ulje, mazut... jedino nisam probao i da pisam u rezervoar. 3x pokusali da ga kradu, 2x pokusala murija da ga krade, ali su se svi zajebali.
« Poslednja izmena: Mart 10, 2012, 03:40:02 posle podne od strane Wele »

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Mart 10, 2012, 03:39:21 posle podne »
xaxaxaxxaxaxaxa znaci atestirasio ga dobro  lollol Svaka cast za ateste brate  tapsac

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #18 poslato: Mart 10, 2012, 03:41:55 posle podne »
Jedan dan dolaze brat i otac kuci i smeju se. Ja otisao kasnije do kola, a ono na soferci sa unutrasnje strane na oba kraja otisci zenskih stopala od prethodne veceri biggrin

Van mreže Alexa

• Hero Member
  • OEM+
  • Auto: Passat B5 TDI , Jetta Mk2 TDI
« Odgovor #19 poslato: Mart 10, 2012, 03:45:00 posle podne »
Wele je pobedio definitvno  beer
Ali sad ozbiljno glupa tema skroz , normalno da svi kazu da je TAS los zato sto su TAS golfovi bili sa najgorom opremom
Ja poredim keceve imao sam Nemca sa mekanom tablom ,naslonima za ruku na vratima, zadnjim brisace sve u svemu GL oprema
a sad imam TASa keca koji nema nista od toga jer je osnovni model JGL ali su u sustini isti samo sto tas nema opremu nikakvu  blabla
Tdi