Autor Tema: Passat B3 1.6i Problem sa potrosnjom  (Pročitano 5791 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kamikaza90

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat 3 1.6i
Passat B3 1.6i Problem sa potrosnjom
« poslato: Mart 01, 2012, 03:29:43 pre podne »
Muci me ogroman problem.Auto mi je sa prosecnih 7,5-8,povecao potrosnju na 20-25 litara goriva.
Sva sreca,pa sam svestan svoje nesvesti.U protivnom bih bio nesvestan svoje svesti

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
  • Auto: vw passat
Odg: Passat B3 1.6i Problem sa potrosnjom
« Odgovor #1 poslato: Mart 01, 2012, 03:37:14 pre podne »
curi ti negde gorivo
hahaha Stoske poligloTka hahaha Gde Stoske glotkne tu trava ne raste :)

Van mreže Kamikaza90

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Mart 01, 2012, 03:45:58 pre podne »
Prvo mi se desavalo da mi izbacuje crni dim,prilikom voznje uzbrdo pod teretom je povecavao dim do te mere da je ostajao i 100-tinak metara iza mene,a to se desava kad ga pustim na ispod 3000 rpm.Tada dodatno padne vuca na jedva 20 km/h u drugoj brzini drzim,a nekada sam u istim uslovima na istim uzbrdicama leteo cetvrtom.Kada pocne da se gusi,ja sam morao da stisnem kvacilo i kratko doinem obrtaje do vristanja dok auto usporava do trenutka da mogu ubaciti u prvu.Sa pustanjem kvacila se opet desava slicno,ali onda auto izvlaci i ja sam morao da ga izduvam sve do 50 nakon cega nastavlja sa odlicnom vucom,ali zadrzavajuci ogromnu potrosnju.U medjuvremenu sam zamenio svecice,razvodnik,filter goriva i vazduha,ocistio rezervoar i zamenio tu jedinu diznu koju ima.Izgleda sam greskom gurnuo diznu za manji,1.4 motor zato sto sada prvom jedva stize 40,drugom 70,trecom 110,a u cetvrtoj nisam proveravao.Napominjem da mi na tabli je dozvoljeno da prvom ubrzavam max 40 km7h,drugom 80,trecom125 sto je nekada sa lakocom stizao.Inace je kod mene sistem Bosch mono-jetronic.Sa promenom svega toga sam uspeo da malo smanjim potrosnju na oko 17 do 20 litara prosecno,ali sam i vucu izgubio,kao sto sam i naveo.Istina,nema vise onog gusenja i nema skoro nikakvog dima,bio uzbrdo,nizbrdo,pun ili prazan.Sad ono sto nudi snage to mogu i da iskoristim.Ali i dalje potrosnja ostaje.Prekjuce sam primetio da su mi i kablovi za svecice malo losiji,a centralno koji vodi od bobine u razvodnik je na sastavu skoz izgoreo.Sa zamenom kablova sam dobio jos malo vuce i malo manje potrosnje,ali na relaciji Zvornik-Tuzla-Zvornik=110km je nekada trosio samo 8 litara prazan,a sad trosi 15-18 litara.Molim vas,pomagajte,malo mi fali da ga polijem benzinom i zapalim.
Sva sreca,pa sam svestan svoje nesvesti.U protivnom bih bio nesvestan svoje svesti

Van mreže Kamikaza90

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Mart 01, 2012, 03:46:43 pre podne »
Ne curi,provereno i to.Creva sam isto zamenio sva,to sam zaboravio reci u prethodnom postu.

Van mreže Limited

• Master Member
  • Auto: IMT 539
« Odgovor #4 poslato: Mart 01, 2012, 07:41:18 pre podne »

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #5 poslato: Mart 01, 2012, 08:09:55 pre podne »
18 litara na otvorenom?? blink boodala,on ti naliva zivo gorivo u cilindre izgleda  wacko
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže Kamikaza90

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Mart 01, 2012, 08:55:52 pre podne »
Ne znam dal ga naliva praveci prebogatu smesu ili ne,ali gledam kako mi gorivo izlazi iz auspuha.Ranije je pravio toliko bogatu smesu da mi se desavao gore pomenuti slucaj sa ocajnom vucom.

Van mreže Kamikaza90

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Mart 01, 2012, 09:00:53 pre podne »
I zamolio bih komedijase da preskoce ovu temu.Ja ovde molim za pomoc i unapred sam zahvalan.Kad resim problem,onda me zezajte do mile volje,cak cu i ja dodati.

Van mreže Ilija90

• VW Početnik
  • Auto: .:VW Passat B4:.
« Odgovor #8 poslato: Mart 01, 2012, 10:57:15 pre podne »
ako imas lamda-sondu, proveri da li je ispravna jer od nje zavisi jacina smese... bogatija ili slabija...
..........___...............____
......._//_|_\__........//|_|_\__ .......z____\__
O0o|_@_|_|@|..O0o|@_|_|@|..O0o|@_|_|@|

Van mreže Kamikaza90

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Mart 01, 2012, 07:07:31 posle podne »
I ja mislim da bi i ona mogla biti jedam od problema,ako ne i jedini,ali ovde nema niko ko je moze proveriti.Imam mogucnost dijagnostike nekih kvarova,ali kad sam pokusao da povezem sa laptopom,dpbio sam samo informaciju da mi komp radi u safe-modu zbog nekog kvara,ali mi ne ocitava koji je kvar u pitanju.Posle zamene kablova za svecice,nisam stigao da ga podrobnije proverim,ali mi se cini da mi je malo bolji auto nakon par stotina metara voznje.Danas sam cuo da ima neko majstor na oko 40 km od Zvornika,koji radi sve sto se tice elektronike na svim wagenima,pa cu prvom prilikom da trknem do njega i proverim SVE sto je na kablove i struju.

Van mreže Ilija90

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Mart 01, 2012, 07:24:30 posle podne »
ja vozim 2.0 pa mi ne trosi toliko, ja bi vec sutra otiso i ako treba ostavio vozilo, jer na ovo vreme nije normalno da ti tako trosi.... bolje bus ili bicikla :( javi sta si uradio....

Van mreže Kamikaza90

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Mart 01, 2012, 11:02:13 posle podne »
Ma brate,jeftinije mi je da se vozim taxiem,nego mojim autom.Vozio sam jedan BMW E32 750Li,dakle taj auto ima 3 puta veci motor,3 puta vise cilindara,skoro 4 puta vise konja i skoro upola manju potrosnju benzina od mog Passata.Da ne poverujes.

Van mreže pokemoni

• VW Početnik
  • Auto: Vw Passat B8 E golf
« Odgovor #12 poslato: Mart 01, 2012, 11:12:58 posle podne »
Problei je mozda u davacu na plasticnoj racvi vode na glavi.Mozes ga spitati unimerom ako ne valja kupi iskljucivo originalan deo,

Van mreže Ilija90

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Mart 01, 2012, 11:46:49 posle podne »
verujem, ja sam imao problem isto sa potrosnjom pa sam kupio drugi step motor i sad je sve ok. (ne znam da li ti imas to) sad imam problem das mi se gasi u voznji a na leru radi koliko hoces.... ce da popravimo, ima da ide ko B7 cc :)))))

Van mreže fleepy

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 ABF EDITION
« Odgovor #14 poslato: Mart 02, 2012, 01:18:40 pre podne »
A imas li protokomer?

Van mreže Kamikaza90

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Mart 02, 2012, 01:58:52 pre podne »
A imas li protokomer?
Nemam brate to.Provereno.

Van mreže Kamikaza90

• VW Početnik
« Odgovor #16 poslato: Mart 02, 2012, 02:02:03 pre podne »
verujem, ja sam imao problem isto sa potrosnjom pa sam kupio drugi step motor i sad je sve ok. (ne znam da li ti imas to) sad imam problem das mi se gasi u voznji a na leru radi koliko hoces.... ce da popravimo, ima da ide ko B7 cc :)))))
Ako mislis na regulator ler gasa,imam to i provericu i to.Ali u voznji mi ne zadaje glavobolje kao tbi.Jedino sto me je pratilo od kako sam ga kupio,sto je kod mene vec 6 godina,jeste da nakon duze voznje od recimo sat vremena pocinje da mi obara obrtaje do pred gasenje,ali mi se to desavalo i sa drugim regulatorim,popularno zvanim i motoricem ler gasa.

Van mreže Kamikaza90

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Mart 02, 2012, 02:07:18 pre podne »
Problei je mozda u davacu na plasticnoj racvi vode na glavi.Mozes ga spitati unimerom ako ne valja kupi iskljucivo originalan deo,
E izgleda da ja licno sve to moram da proveravam.Ovi baksuzi koji su proveravali mi nista nisu znali uraditi.Zato,vreme je da ja isprljam ruke.Mozda nesto i napravim.