Autor Tema: Promena boje kola.  (Pročitano 7716 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže arapin

• Old.Jr Member
  • **
  • Pol: Muškarac
  • VW mk2
  • Auto: audi a4 b5 v6 2.6
Promena boje kola.
« poslato: Februar 28, 2012, 12:23:31 pre podne »
Ovako,posle velikog broja dezinvormacija,kao i raznih neprijatnih iskustava koje su imali pojedini ljudi iz mog okruzenja,resio sam da postaviom ovu temu..naime zamena boje na kolima koju bih mozda i ja odradio ume biti komplikovana u administrativnom smislu kao i 'maltretiranju' vlasnika kola,kako psihicki tako i finansiski..Dobio sam razne informacije sta se treba raditi pa me interesuhe sta je tacno?
Ici cu redom,najprostija je da samo posle farbanja odes na tehnicki,oni provere broj sasije i eventualno motora,upisu ti novu boju i ti odes po novu saobracajnu.

Isto tako sam cuo da moze da se desi da ti grebu auto u potrazi za starom bojom kao i privremeno oduzimanje kola,dva svedoka iz komsiluka(koja banalna glupost),komisisko vestacenje kola,trazenje prethodnog vlasnika radi dokazivanja porekla istog itd,itd..to je verovatno opcija ako ima neke sumlje o ispravnosti kola,ne znam,jer kod pojedinaca nije imalo razloga za sumlju ali su doziveli nesto od ovoga..

Interesuje me koji je pravi postupak,posto sam cak dobijao razlicite odgovore od razlicitih tehnickih pregleda..

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
Odg: Promena boje kola.
« Odgovor #1 poslato: Februar 28, 2012, 12:31:32 pre podne »
ja sam pre 3 godine  farbao zastavu-keca u trulu visnju,a pre toga je bio crvena,i niko mi nije pravio problem,a vidi se da je farban,samo kad sam ga registrovao u saobracajnoj mi je promenjen naziv boje,nije crvena nego trula visnja,tako ce i tebi da urade
  champ1

Van mreže mikisha

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 2 1.3
« Odgovor #2 poslato: Februar 28, 2012, 12:33:47 pre podne »
Ja sam cuo ako ti majstor koji ima prijavljenu firmu farba kola,da moras prikazati racun na tehnickom.ili ako sam farbas pises ti neku izjavu(detaljnije neznam)

Van mreže shone357

• Full Member
  • Auto: Golf Mk2
« Odgovor #3 poslato: Februar 28, 2012, 12:36:40 pre podne »
da to je u principu poenta, odes na tehnicki oni utvrde da je boja vozila promenjena, napisu da je uradjen tehnicki i u napomeni stave da je doslo do promene boje na vozilu, sa time ides u stanicu policije i predas papire, i dobijes novu saobracajnu sa novom bojom u njoj.....  big_boss
nego meni nije jasno, kad recimo presvuces auto folijom, na primer auto mi je sive boje, a ja ga presvucem u belu, da li onda moram da menjam boju u saobracajnoj tj kakva je tu procedura to mi nije jasno nikako, po mojoj logici bi trebalo da se menaj ali ne znam da li je neko to vecradio???  bonk
G T I - opaasna masina......

Van mreže arapin

• Old.Jr Member
  • **
  • VW mk2
  • Auto: audi a4 b5 v6 2.6
« Odgovor #4 poslato: Februar 28, 2012, 12:37:44 pre podne »
I ja sam cuo razne gluposti za te izjave..meni je auto 100% regularan ali sam radio dosta izmena na karoseriji zbog nedavnog udesa..a imam druga(ima prijavljenu firmu) koji je farbao nekom coveku auto u ferari crvenu boju i ostalo mu dva seta boje taman meni za auto sto bi mi dao dzabe,boja je  wub ali ne znam dali zbog tih radova na autu da se upustam to,da mi ne naprave neki problem,jel je kod nas sve moguce...

Van mreže fleepy

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 ABF EDITION
« Odgovor #5 poslato: Februar 29, 2012, 09:59:51 posle podne »
Ma sta se tripujes bzvz... Valjda je menjanje boje normalna stvar. Moj brat je lepio foliju, pa je moralo da se zavede kao crna, kao da je farbano. Otisao na tehnicki, slikali auto, i to je to.

Van mreže mikisha

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #6 poslato: Februar 29, 2012, 11:50:28 posle podne »
Ja bih hteo da menjam boju,pa bih molio da mi kazete par stvari:
1.da li to mora da se odradi pred istek registracije pa da se prilikom registrovanja boja u saobracajnoj promeni ili mogu sad iako mi reg. istice krajem godine?
2.da li neko moze da mi kaze koliko bi odprilike to zadovoljsvo kostalo,ta promena u saobracajnoj.PS:da napomenem,sam cu farbati auto,znaci cena bez farbanja.hvala unapred na odgovoru.

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #7 poslato: Mart 01, 2012, 12:00:20 pre podne »
nema uopste veze jel auto tek registrovan ili je rega pri kraju. ako je registrovan na tehnickom naplate samo da su ustanovili promjenu boje i sa tim papirom u SUP-u stave u registar i u staroj saobracajnoj su pisali napomenu o promjeni i stavljali stambilj
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže mikisha

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #8 poslato: Mart 01, 2012, 12:04:36 pre podne »
Pa to je super...Sad samo da smislim u koju boju da ga farbam,hm,neku koja se redje vidja (osim pink).hvala drugar

Van mreže Dex_urS4

• VW Početnik
  • Auto: Audi 100 C3
« Odgovor #9 poslato: Mart 21, 2014, 12:47:28 posle podne »
Znači plati se cena tehničkog, to je ok...a koliko izađe u MUP-u da se plati ta zavrzlama da se zavede u saobraćajnu i to?
˙_/__________________\_
'[__[_]░░░OOOO░░░[_]__]
[███████████████████]
˙\_[▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒]_/'

|░| https://www.facebook.com/compled |░|
|░| http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=53925.0 |░|

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #10 poslato: Mart 21, 2014, 08:37:00 posle podne »
ne placa se puna cijena tehnickog
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup