Ovako,posle velikog broja dezinvormacija,kao i raznih neprijatnih iskustava koje su imali pojedini ljudi iz mog okruzenja,resio sam da postaviom ovu temu..naime zamena boje na kolima koju bih mozda i ja odradio ume biti komplikovana u administrativnom smislu kao i 'maltretiranju' vlasnika kola,kako psihicki tako i finansiski..Dobio sam razne informacije sta se treba raditi pa me interesuhe sta je tacno?
Ici cu redom,najprostija je da samo posle farbanja odes na tehnicki,oni provere broj sasije i eventualno motora,upisu ti novu boju i ti odes po novu saobracajnu.
Isto tako sam cuo da moze da se desi da ti grebu auto u potrazi za starom bojom kao i privremeno oduzimanje kola,dva svedoka iz komsiluka(koja banalna glupost),komisisko vestacenje kola,trazenje prethodnog vlasnika radi dokazivanja porekla istog itd,itd..to je verovatno opcija ako ima neke sumlje o ispravnosti kola,ne znam,jer kod pojedinaca nije imalo razloga za sumlju ali su doziveli nesto od ovoga..
Interesuje me koji je pravi postupak,posto sam cak dobijao razlicite odgovore od razlicitih tehnickih pregleda..