Autor Tema: Mali problem sa menjachem - Golf MK2 Diesel 4 brzine  (Pročitano 8033 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže buster_merryfield

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Mali problem sa menjachem - Golf MK2 Diesel 4 brzine
« poslato: Novembar 17, 2008, 11:56:04 posle podne »
U pitanju je Golf MK2, Diesel 4 stepeni menjach (1987, TAS)...

Problem je sledetji... Ne moram vishe da pritisnem ruchicu na dole (pa levo gore) da bih ubacio u rikverc... Nego samo skroz levo pa gore, kao da sam propadne... Shto me malo zeza pri guzhvama u gradskoj vozhnji kad mi treba 1 brzina brzo... Ajd dodushe sad sam se i navikao pa znam koliko smem da idem u levo, al onda kada opushteno krenem gore, ubacim u tretju   boodala... Navikao se jesam, i retko mi se to desi, ali mi se to nikako ne svidja... Pa, ako ima neki savet...

p.s. Zanima me u Srbiji, koliko izadje generalna za Golfa 2... Komplet motor da se radi... Neka prosechna cena, po servisima ako neko zna... Hvala

Pozdrav i hvala!
« Poslednja izmena: Novembar 18, 2008, 12:00:30 pre podne od strane buster_merryfield »
"Durin' the war..."

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
Odg: Mali problem sa menjachem - Golf MK2 Diesel 4 brzine
« Odgovor #1 poslato: Novembar 18, 2008, 12:03:21 pre podne »
Skini kapu sa rucice mjenjaca, pa skini zastitnu gumu (ili kozu) i vidjeces plasticni granicnik koji se pojeo i zato ti proleti mjenjac do rikverca. Zamijenis ga i to je to.

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Novembar 18, 2008, 12:18:48 pre podne »
E pa hvala lepo, mislio sam da se neshto vishe "pojelo" pa da ga vozim kod majstora... Hvala josh jednom...
"Durin' the war..."

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Novembar 18, 2008, 12:20:08 pre podne »
oko 500 evra te izadje genralna sa kineskim delovima tj ovim ovde sto mozes da nabavis po prodavnicama. racunam i korpu i lamelu. a  to je bez ruku. a to sto ti ne ide lepo menjac problem ti je ili kod rucice menjaca ili polugice se razlokale tj iskrivile. kupi nove poluge trazi za 4 stepeni dizel. i kad ti daju ako umes pamti koja gde ide i namesti pa posle polako steluj da ti ne ispada neka brzina. ako nisi nesto razumeo il nisam lepo objasnio javi se na PM da ti objasnim detaljnije

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Novembar 18, 2008, 12:30:53 pre podne »
Pa... Idu one lepo... Samo malo, da kazhem neprecizno,  da ga 'ebem... Videtju da samo tu plastiku zamenim, pa da vidim shta tje da bude... Hvala za cenu, a nema drugih osim kineskih delova?! Dao bih pre vishe para da ga vozim mirne glave...
"Durin' the war..."

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: Novembar 18, 2008, 07:35:53 pre podne »
pa slabo kod nas ima kvalitetnih delova. a sa tim kineskim sljakace ti ok ako ga uradis kako treba. jedan iz mog kraja je radio sa nemackim delovima i izaslo ga oko 1000 evra e sad ne znam sta je sve radio.  taj motor je bas super. prosao je za sada 40 000 i ne trosi ulje. 100 gr na 5 000 km....... a vidi i promeni te plastikice sto idu, kostaju ti oko 500 din a njih ces morati kad tad da menjas. i stelujes kako ti odgovara. meni je tako rastelovan bio rikverc i ubacivao sam u trecu umesto u prvu i posle malo stelovanja sve sam lepo namestio

Van mreže Duledudule

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Fabia 1.9 TDI Combi
« Odgovor #6 poslato: Novembar 18, 2008, 10:13:59 pre podne »
Imenjak, kako da se zameni plastika koja je granicnik kad je "punktovana" za kuciste gde se nalazi zglob?
Imam istih problema, kod mene se plastika drzi samo na jednoj strani, druga je pukla.
Hvala unapred na pomoci i savetu...
E0A 1D0 5SL 5RQ 1KK 6FB 1AP 3FA 1N2 1ND H0G 4UE 4R2 3NC 3QT 4X0 4A0 8L3 J0L 7AA 8GD 6YO 9AP 8RE 7QO 8AA 8QE 8XO 4K3 B14 GO2 QN0 3L1 9P0 Q1A 7XO 9WO BWA 7AO QGO 0GE L08 7P0 F0A 3S2

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #7 poslato: Novembar 18, 2008, 10:15:43 pre podne »
upravo tako.nekostaju puno te sipkice i gumice a kad se to zameni i lepo usteluje menjaces brzine sa dva prsta na menjacu.i sama zamena nije neki problem samo malo zivaca i jedno po jedno-sve se to lepo odradi samo je malo nepristupacno ali vredi se potruditi veruj mi-jer ja sam izmenjao skoro sve i sad mi sam leti u brzinu u koju hocu- ;) ;)
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #8 poslato: Novembar 18, 2008, 10:18:40 pre podne »
Imenjak, kako da se zameni plastika koja je granicnik kad je "punktovana" za kuciste gde se nalazi zglob?
Imam istih problema, kod mene se plastika drzi samo na jednoj strani, druga je pukla.
Hvala unapred na pomoci i savetu...
salji sliku na pm da vidim

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #9 poslato: Novembar 20, 2008, 12:16:03 pre podne »
Plastika sa strane je punktovana a mozes je ucvrstiti pop nitnom i ulepiti nekim dobrim lepkom da nebi mrdala stalno kad guras menjac levo.
Mada treba zameniti i leziste rucice menjaca, onu plastiku u kojoj se salta rucka, malo je zeznuto ali nije skupo i mnogo lepse se salta.

Sto se generalne tice ima na nasem trzistu da se nadje sve od delova zadovoljavajuceg kvaliteta osim karika. Nezna se vise ko koga kopira i ko kome uvaljuje i ja se iskreno nadam da ce se jednom i tome stati na put nekako, tako da ti je najbolje da bar karike nabavis odozgo.

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #10 poslato: Novembar 20, 2008, 07:54:23 pre podne »
ja sam kupio neke brazilske karike cekao sam ih jedno mesec dana da dodju. i sta sam sve radio motoru i jos uvek je ziv.

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Novembar 20, 2008, 01:40:44 posle podne »
Brazilske?! Kako si to nashao?! :D 
"Durin' the war..."

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #12 poslato: Novembar 20, 2008, 07:35:51 posle podne »
Brazilske?! Kako si to nashao?! :D 
pa jbg jedan lik mi narucio. bolje nego kineske a nemacke su skupe verovatno

Van mreže tasa

• Full Member
  • Auto: passat b6 2.0tdi
« Odgovor #13 poslato: Novembar 23, 2008, 04:46:29 posle podne »
Skini kapu sa rucice mjenjaca, pa skini zastitnu gumu (ili kozu) i vidjeces plasticni granicnik koji se pojeo i zato ti proleti mjenjac do rikverca. Zamijenis ga i to je to.

Cekaj, polako malo, tu je druga stvar u pitanju.
Pod jedan, proveri pre toga dal rucicu menjaca mozes da podignes gore, (kad stoji u leru)?
Ako mozes, otislo ti je plasticno leziste na koje naleze plasticna kugla na dnu rucice menjaca. Taj set kugla i korpica kostaju oko 400-500 kinti, ali je malo zaje* da se promeni ( dok ne provalis sistem)
U kratkim crtama, moras odozdo da skines onaj alu pleh koji stoji izmedju srednjeg lonca i sasije, iz kabine dve matice 10. Nemoj da skidas sipku koja ti ide do menjaca, imas da pogubis brzine :-)
Sa donje strane videces kao plasticno dno (plasticno leziste=plasticna korpica=plasticno dno, na sve isto mislim), njega polomis kompletno, i videces kuglu odozdno. Rucicu menjaca moras sabiti ka gore i ukositi je da bi na to isto mesto mogao da stavis novu korpicu.  Ovo ti je u kratkim crtama, sve ce ti se samo kasti.
Elem, problem celog cuda je sto se na korpici napravi jedno 2-3mm usek od kugle i tih par mm je dovoljno da ti ide u rikverc bez stiskanja, to je generalno problem kod vecine dvojki, godine :-) Sve u svemu jedno sat vremena zezanja
Dzaba ti 100 konja, kada je magarac za volanom :-)))

Van mreže vox

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2 1.3
« Odgovor #14 poslato: Novembar 23, 2008, 08:02:35 posle podne »
e a kako da nadjem ja tu plastiku jer ima neki naziw poseban ili,posto se i kod mene ona prejebala...

Van mreže tasa

• Full Member
  • Auto: passat b6 2.0tdi
« Odgovor #15 poslato: Novembar 24, 2008, 11:52:44 posle podne »
Odes lepo u prodavnicu, i trazis im set loptica i casica sto stoje na dnu rucice menjaca. A ti pre toga pogledas kod sebe kako to izgleda i resena stvar ;)
Dzaba ti 100 konja, kada je magarac za volanom :-)))

Van mreže vox

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2 1.3
hitna pomoc oko menjaca za golf2 cetworostepeni
« Odgovor #16 poslato: Novembar 25, 2008, 08:57:04 posle podne »
kada upalim auto i nije u brzini i dignem haobu cuje se ko da melkje nesto u menjacu a u brzine swe lepo upada i normalno radi,sta moze da mu bude ....hwala unapred

Van mreže mladen03

• Golf babaroga
  • Old.Jr Member
  • **
Odg: hitna pomoc oko menjaca za golf2 cetworostepeni
« Odgovor #17 poslato: Novembar 25, 2008, 09:04:44 posle podne »
Ja imam cetvorostepeni, nisam bas takvih problema, ali u prvu brzinu sam morao da ga pritisnem na dole (poput rikverca) pa na pola puta u levo prema rikverc-u pa da ga "nadjem", znas vec kako... Ali to je cisto podesavanje, pa mi je majstor to brzo nastelovao da radi dobro, bez "fora". Zaista ne znam sta bi moglo da sklopoce, mozda i nije bas menjac...
I Tito je zeleo golfa

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #18 poslato: Novembar 25, 2008, 09:44:56 posle podne »
kada upalim auto i nije u brzini i dignem haobu cuje se ko da melkje nesto u menjacu a u brzine swe lepo upada i normalno radi,sta moze da mu bude ....hwala unapred

Druk lezaj, a mozda i lamela. Kako vuce, proklizava li?

Van mreže REMI VR6

• VW Početnik
  • GOLF MK1!!!GTI BRATE
« Odgovor #19 poslato: Novembar 25, 2008, 09:56:33 posle podne »
Ako je lamela daces dosta parica.........jbg nemcima su skupi delovi!!!bolje se pomoli!!!
Jake masine,uzdizu prasine!!!
GOLF MK1 GTI     
--------------------
..../=========\
(]/______________\[)
./(O) ==\X/== (O)\
|\===[-------]===/|
|__|====.====|__|