Autor Tema: Dobro uzupčen???  (Pročitano 1552 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Pitka04

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Jetta 1.9 tdi 2006
Dobro uzupčen???
« poslato: Februar 01, 2012, 11:13:12 pre podne »
Pozdrav za sve forumaše driving

Imam mali (veliki) problem

U pitanju je jetta 1.9 tdi 77 kw

od pre 3 nedelje motor je počeo da emituje sitne vibracije kada se jace stisne gas u 2 ili  3 stepenu prenosa (u rasponu od 1400 do 2000 obt/min) vibracije su posebno izražene kada je auto opterećen (vibracije su uvek sitne), u isto vreme sam primetio i da mi je motor dosta bučniji (više zvuči na golfa dvojku nego na mk5), nisam subjektivan, znam da je bučniji jer sam nekad mogao lepo da čujem onaj blagi zvuk turbine ali sada ga čekićanje nadjača. Tokom ovih par hladnih dana auto je ujutru solidno palio, posle 4-5 "okretaja motora", u svakom drugom slučaju "na pola ključa".

Pre mesec dana sam ga kod starog majstora, zupčio sa originalnim setom iz poršea (Novi Sad).
E sada sam u dilemi da li to čekićanje i blage vibracije potiču od možda loše uzupčenog motora??? Ili zbog ovih hladnih dana, mada bilo je hladnih dana i u decembru (pre zupčenja) pa niije toliko brundao???
Rado bih proverio zupčenje, kod proverenog majstora, pa me interesuje u NS koga mi preporučujete? i koliko bi para takvo zadovoljstvo otprilike moglo da izađe?

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
  • Auto: opel
Odg: Dobro uzupčen???
« Odgovor #1 poslato: Februar 01, 2012, 12:34:09 posle podne »
ma sta moze da te kosta max 10e , idi proveri , mada u decembru nije bilo ovako hladno , a jel baguje i kada je hladan i topao , jel baguje kkada se dobro ugreje , pazi hladno je vreme , mozda ti je otisao neki nosac motora , a guma se ukruti na hladnoci i nema dovoljnu elesticnos pa hoce da proizvede vibacije bas na tim malim obrtajima ...
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
  • Auto: opel
Odg: Dobro uzupčen???
« Odgovor #2 poslato: Februar 01, 2012, 12:39:13 posle podne »
od pre 3 nedelje motor je počeo da emituje sitne vibracije kada se jace stisne gas u 2 ili  3 stepenu prenosa (u rasponu od 1400 do 2000 obt/min) vibracije su posebno izražene kada je auto opterećen (vibracije su uvek sitne), u isto vreme sam primetio i da mi je motor dosta bučniji (više zvuči na golfa dvojku nego na mk5), nisam subjektivan, znam da je bučniji jer sam nekad mogao lepo da čujem onaj blagi zvuk turbine ali sada ga čekićanje nadjača. Tokom ovih par hladnih dana auto je ujutru solidno palio, posle 4-5 "okretaja motora", u svakom drugom slučaju "na pola ključa".

Pre mesec dana sam ga kod starog majstora, zupčio sa originalnim setom iz poršea (Novi Sad).
E sada sam u dilemi da li to čekićanje i blage vibracije potiču od možda loše uzupčenog motora??? Ili zbog ovih hladnih dana, mada bilo je hladnih dana i u decembru (pre zupčenja) pa niije toliko brundao???
Rado bih proverio zupčenje, kod proverenog majstora, pa me interesuje u NS koga mi preporučujete? i koliko bi para takvo zadovoljstvo otprilike moglo da izađe?

vreme ... i dalje smatram da je zbog vremena , ujuto malo duze vergla sto je sasvim normalno, posle kada se ugrese pali ok,  , trese zbog nosaca motora,ako se dobro zagreje jer prestaje ''cekicanje'' , al za svaki slucaj proveri ... pozzz

. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|