Autor Tema: golf 1 D nece da upali  (Pročitano 3705 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dragannrt

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf mk1,mk5
golf 1 D nece da upali
« poslato: Januar 10, 2012, 10:15:10 posle podne »
pozdrav svima,nadam se da necu naljutiti moderatore otvarajuci ovu temu,posto slicne koje sam nasao su bile zakljucane i nisam mogao da se nadovezem na njih.....naime o cemu se radi,imam golfa keca dizela koji unazad nekoliko dana nece da upali,pokusavao sam sve i svasta,od zamene grejaca,filtera goriva,provere elektroventila na bosch pumpi i nista, sve je ispravno od navedenog ali on samo vergla i nista vise,posto je auto star,trosi ulje i slabija mu je kompresija shvatam da treba da odradim generalnu,samo sto se ja jos bojim da je tu otisla i bos pumpa....napravio sam kratak video zapis pumpe prilikom verglanja pa bi zamolio iskusnije da ga pogledaju i prokomentarisu,ja mislim da je ono slab pritisak nafte koji izbacuje bosch pumpa ili mozda gresim......evo linka za snimak  https://www.youtube.com/watch?v=4f0WmLokDOk&context=C35e074aADOEgsToPDskKx1kik5RxuT58YH5rcXK8Q   .....hvala unapred svima na pomoci

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Odg: golf 1 D nece da upali
« Odgovor #1 poslato: Januar 10, 2012, 10:20:15 posle podne »
Ovo je dovoljna kolicina nafte da bi uplio....
Boban-Rus

Van mreže Dexxter

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #2 poslato: Januar 10, 2012, 10:21:52 posle podne »
Kao prvo trebao bi malo brze da vergla da bi uopste stvorio pritisak. A kao drugo tako se ne testira pritisak pumpe. Vec sve namontiras i ispustis vazduh iz cevi do dizne i onda blago otpustis cevi sa dizni i vidis koliko ce jak pritisak da izbaci. Ali sve to je samo povrsno merenje. Najmerodavnije je da je skines i odneses kod bosiste na proveru bez rasturanja. I obavezno da poneses i dizne. A koliko mu je losa kompresija. Koliko izbacuje na verglanje hladan motor u BAR-ima?

Van mreže Fica

• Master Member
  • Auto: golf mk2 atmo dresina
« Odgovor #3 poslato: Januar 10, 2012, 10:24:22 posle podne »
meni se jednom desilo da sam nekako otkacio relej za grejace i verglao je mucenik samo tako sva sreca bilo malo toplije vreme i motor i pumpa u dobrom stanju pa je upalio da nije mozda do toga.

Van mreže dragannrt

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Januar 10, 2012, 10:27:18 posle podne »
a druze da li ima neke veze pritisak koji ona pravi ili ne,dok sam snimao skinuo sam cevi koje idu do dizni kako bi lakse snimio rad pumpe,medjutim kad odvrnem samo cevi na sastavu sa diznama uopste ne baca ovoliko nafte,ite tek kap po kap,gledao sam cevi nisu zapusene.....

Van mreže dragannrt

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Januar 10, 2012, 10:34:20 posle podne »
dok sam kucao poruku vi ste vec poslali vase,evo odgovora na neka vasa pitanja....nisam merio kompresiju,verujem da je losa ali auto je palio bez nekih preteranih problema kat je temperatura bila u plusu,kontrolisao sam grejace i da li dobija struju za njih i to je o.k..cak sam pomislio da nije slucajno do zaprljanosti rezervoara,pa sam improvizovao jednu flasu sa gorivom i iz nje crevo koje ide direkt u bosch pumpu i nista...nisam vise pametan,motor sam planirao da otvaram pa da ga otvaram,samo se plasim da nije vrisnula i pumpa

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #6 poslato: Januar 10, 2012, 11:18:09 posle podne »
nemas kompresije. pumpu ne diraj. eventualno dizne da se pregledaju i odrade

Van mreže krivi_GT

• VW Početnik
  • Auto: golf 3 1.9 td(i)
« Odgovor #7 poslato: Januar 11, 2012, 09:06:38 pre podne »
slažem se sa postom iznad. ja sam prošle zime na golfu 2 1.6 d sve moguće uradio da ga spremim za zimu i hladnoću, od grijača, novog akumulatora, skockao anlaser, provjerio boš pumpu,  i ne znam šta sve još, ali jednostavno morao se otvarat motor jer nisam imao dovoljno kompresije.problem je bilo jutarnje paljenje, čim je temperatura oko nule.
 i kad odlučiš to da uradiš ne zamlaćuj se osvježavanjima nego ga uradi kako treba, koštaće više, ali ćeš bar znat da imaš auto.

Van mreže dragannrt

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Januar 11, 2012, 12:08:16 posle podne »
ok,hvala svima na savetu....cim ga otvorim javljam stanje

Van mreže dragannrt

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Februar 04, 2012, 06:45:19 posle podne »
pozdrav svima,evo javljam se ponovo nakon nekog izvesnog vremena,kao sto ste mogli procitati imao sam problem sa paljenjem,da ja sad tu nedavim mnogo motor je raskupusan,blok odnet na razbusivanje glava na obradu...sad tu dolazi do par problema i nedoumica...treba da uzmem klipove i karike,da li da uzmem "mahle" ili neke druge,ako uopste uzimam njih ("mahle") kod koga da ih uzmem,da li znate nekog ko drzi stvarni "mahle",ne uzima mi se kopija kopije,raspitivao sam se u "astor-u" u sarajevskoj,imaju ih,da li ima neko iskustva sa njima sto se kvaliteta delova koje prodaju,mislim na prodavnicu....to je sto se tice nedoumice,e  sad oko problema,dok sam rasturao motor prilikom vadjenja osovine koja pogoni uljnu pumpu imao sam sta da vidim,ostecena je sa jedne strane sto sam dole pokazao na slikama,verujem da tu nemoze nista da se odradi drugo nego da jurim polovnu,ili gresim,ako negresim jel ima iko predstavu gde mogu da je nabavim i orijentaciono cenu po kojoj se krecu...

@gedora i ostali clanovi iz zemuna,da li ste culi za nekog majsora Dragana iz Banijske ulice u Zemunu koji radi obrade glave i bloka,radionica mu je odma pored frend auta,odneo sam kod njega blok i glavu,valjda se nisam zeznuo...a i ja sam se setio kada da pitam,kad sam vec odneo  bonk

Van mreže Necii

• VW Početnik
  • Auto: mk2 GTD
« Odgovor #10 poslato: Februar 04, 2012, 08:14:44 posle podne »
da nisi slucajno kucnuo malo po kljucu ili nekako kad si otpustao remenicu? hoce od toga da pukne!

Van mreže dragannrt

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Februar 09, 2012, 07:38:41 posle podne »
nasao preko ogalsa,1000 dinara traze za nju,inace je zovu "mala bregasta",sto ja nisam znao,ako nekog cisto zanima