Pozdrav,
ima li neko ideju sta mi je ciniti sa sledecim problemom

Dakle auto je vozen sigurno preko godinu i jace iskljucivo na plin

, u takvom stanju sam ga i kupio i resio da ga malo doteram.
Posle sredjivanja nekih vaznijih delova, predjoh na pokusaj sredjivanja da auto radi na benzin.

ipak je zahladnelo.
Kupih gorivo, pa reko da probamo, koliko sam prebacio na benzin propishala je pumpa napred.
Da se ne bi zezao sa membranama i rasturanjem kupih novu pumpu za gorivo (1.6 karburator, mislim da je 2e2), potom kupih i novi benzinski lovato ventil, posto je i on bio zaribao.
E sad auto moze da se prebaci na benzin, al se odmah gusi i ugasi. Moze da se odrzava u radu na silu, tj drzanjem papucice gasa. (izbacio je gomilu crnog dima pozadi kad sam prebacio na benzin

)
Logicno je da je usled toliko dugog nekoriscenja sve zaribalo, pa ja sad pitam sta mi je ciniti?
Da li odmah gledati da kupim polovan ispravan pierburg pomenuti, ili da se remontuje ovaj, tj da kupim onaj kit za remont pa da vidim sa nekim da to odradi?
Koliko moze da kosta remont karba (mislim na ruku i materijal)?
Koliko kostaju polovni, ako se to uopste isplati, jer pitanje je u kakvom je stanju to polovno...
Takodje ne znam da li na to sve utice to sto mi je jedno crevo vakuma pokidano, tj na crevu koje ide od razvodnika paljenja racvom se odvaja drugo crevo i ono je pokidano a ni ne znam tacno gde ono ide.
Jedan majstor mi je predlozio da ga poteram malo na auo putu, i onda prebacim na benzin ne bi li on sam to progurao ako je moguce, mada sam ja prilicno skeptican oko te ideje.
Inace na plin auto prede kao maca

pozzz