Autor Tema: Jetta Mk2 1.6 benz/plin - Karburator, vakuum...  (Pročitano 5058 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mijatovic86

• VW Početnik
  • Auto: VW Jetta 1.6 ben/gas 1988
Jetta Mk2 1.6 benz/plin - Karburator, vakuum...
« poslato: Januar 08, 2012, 10:38:38 posle podne »
Pozdrav,
ima li neko ideju sta mi je ciniti sa sledecim problemom :)
Dakle auto je vozen sigurno preko godinu i jace iskljucivo na plin batine, u takvom stanju sam ga i kupio i resio da ga malo doteram.
Posle sredjivanja nekih vaznijih delova, predjoh na pokusaj sredjivanja da auto radi na benzin. bonk ipak je zahladnelo.
Kupih gorivo, pa reko da probamo, koliko sam prebacio na benzin propishala je pumpa napred.
Da se ne bi zezao sa membranama i rasturanjem kupih novu pumpu za gorivo (1.6 karburator, mislim da je 2e2), potom kupih i novi benzinski lovato ventil, posto je i on bio zaribao.
E sad auto moze da se prebaci na benzin, al se odmah gusi i ugasi. Moze da se odrzava u radu na silu, tj drzanjem papucice gasa. (izbacio je gomilu crnog dima pozadi kad sam prebacio na benzin  bicedobro)
Logicno je da je usled toliko dugog nekoriscenja sve zaribalo, pa ja sad pitam sta mi je ciniti?
Da li odmah gledati da kupim polovan ispravan pierburg pomenuti, ili da se remontuje ovaj, tj da kupim onaj kit za remont pa da vidim sa nekim da to odradi?
Koliko moze da kosta remont karba (mislim na ruku i materijal)?
Koliko kostaju polovni, ako se to uopste isplati, jer pitanje je u kakvom je stanju to polovno...

Takodje ne znam da li na to sve utice to sto mi je jedno crevo vakuma pokidano, tj na crevu koje ide od razvodnika paljenja racvom se odvaja drugo crevo i ono je pokidano a ni ne znam tacno gde ono ide.

Jedan majstor mi je predlozio da ga poteram malo na auo putu, i onda prebacim na benzin ne bi li on sam to progurao ako je moguce, mada sam ja prilicno skeptican oko te ideje.

Inace na plin auto prede kao maca  driving

pozzz

Van mreže cvijander

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 2 Tas+Mexico
Odg: Jetta Mk2 1.6 benz/plin - Karburator, vakuum...
« Odgovor #1 poslato: Januar 08, 2012, 10:41:25 posle podne »
Pa na plin i prede ,jer je samo na njemu i vozen :),Meni je bio slican problem ,resio sam ga samo servisiranjem karburatora ,cena je bila mislim oko 30 evra (2008godine)

Van mreže Xenon

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Januar 08, 2012, 10:50:03 posle podne »
Sredis karb tj servisiras ga i u buduce vozi se nekad i na benzin.

Van mreže Bubu

• VW Početnik
  • Ako žena može menjati frizera i ja mogu automehani
  • Auto: golf 2 1,6 b
« Odgovor #3 poslato: Januar 14, 2012, 07:57:41 posle podne »
Ja sam imao problem sa karbom,veliki broj obrtaja na leru, oko 2500, mislio sam prvo da je do vakuma. Slabo je vukao. Odem do majstora u Crvenki,;uo sam ya njega od jednog prijatelja, sredi mi sve to, auto ide ko metak, motor prede, pali od prve. Ćišćenje karba, štelovanje i zamena releja koji mi je dizao ler gas, sve za 2000 din. Dobro ti si iz BG ali ovi koji su bliže toplo preporučujem majstora Farkaša iz Crvenke.

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #4 poslato: Januar 14, 2012, 08:27:50 posle podne »
mijatovicu86, ne zelim da popujem i drzim predavanje. Ali imas ovakvu temu i to ne jednu gde se svi problemi svode na jedno te isto (ili slicno) vezena za gas i benzin. Procitaj malo i koristi pretragu. mahac

http://www.vw-club.rs/forum/index.php?board=39.30
Boban-Rus

Van mreže mijatovic86

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Novembar 27, 2012, 12:49:13 pre podne »
Jesta da je matora tema, al eto resih da mozda konacno i sredim da auto ide na benz (valjda ce biti neke pare :) ).
Ima li neko preporuku za majstora u BG koji radi ove 2e2 karbove (a da nije 70E)?
Uglavnom mi majstori kazu, stavi weber ili kupi nov :)

Van mreže acakololec

• Full Member
  • Auto: CharlesPiews
« Odgovor #6 poslato: Novembar 27, 2012, 09:21:40 posle podne »
Lako je to da s ekaze, ali je problem naci polovan dobar karb. Sta vredi uzeti polovan karb ako nije pa rgodina radio. Nadji dobrog majstora da sredi tvoj karb jeftinije ces da prodjes nego li uzimas polovne karburatore. To ti pricam iz iskustva.

Van mreže JOCA88

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Golf MK3 1.6 ABU - lpg
« Odgovor #7 poslato: Novembar 28, 2012, 01:36:19 pre podne »
Imas na Karburmi, iza okretnice, karb. servis Gavra. Ne znam za ostale, ali za juga je u najgorem slucaju 2500 dinara servis. Mom stricu je sredio na jugicu, preporodio se jugo...

Van mreže mijatovic86

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Decembar 03, 2012, 11:49:48 posle podne »
Taman se skupi, i ne da mi se :( neki fini komsija zvao parking servis i pauk je odradio karburator :( 9500 RSD (moze na dve rate, 5 s0ma da podignes auto, a MUP daje na odlozeno 8 dana ovih 4500 :))
Mozete misliti kad u medak 2 dolazi pauk !!?? Nisu hteli da mi kazu ko je :) A taman sam mislio da nekoga postavim na trupce ! (zauzeh mu NE obelezeno mesto verovatno)

Inace jutros fala Bogu NIJE hteo da upali. tako da na posao busom. dodjem sa posla i podignem haubu, gurnem prstom onaj elektro ventil po sredini isparivaca 2 puta, i posle malo verglanja upalio je.
kad pokusavam da dam čok preko prekidaca mora pritiskam 5-6 puta da bi cuo bar jednom tup da je druknuo gasa . Jedan clan sa  foruma mi je vec rekao da je moguce da je taj čok elektro ventil završio svoje, i da menjam. verovatno je upravu, to cu moci da promenim (oko 700 din je ). Inace ako je ispravan gasni elektro ventil, a posto se cuje da cakne kad dam kontakt, onda verovatno jeste,  to znaci da ne moram da zavrcem gas u boci da bi promenio filter ?

Van mreže mijatovic86

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Decembar 11, 2012, 11:22:17 posle podne »
Blah i sneg i sve u tri lepe...
Nov akumulator, star 10 meseci, cim palo ispod nule nije hteo da vergla , jednom i cao.
Dopinio sam ga nocas i sad pokusao da upalim, verglao je 5-6 puta ali nece da upali pa bog, vrlo verovatno da nema plina :)
Dovezao sam ga na rezervi pre par dana, mada sam dosta tokom ovog dana drukao COK za plin na isparivacu ne bi li sastavio ali avaj.
Da li postoji neki portabilni punjac plina??? :) Long shot ali sam video da se to koristilo dok se nije omasovio gas na stanicama.
Pumpa za gorivo je stara oko 6 meseci, sipao sam gorivo kad sam je stavio, ali karb je u totalno prljav i posle je puno trokiralo (nije mogoa da upali na benz vec prebacivanjem sa plina pod dobrim gasom je radio nekako) i nisam ga od tada probao na benz, tacnje mislim da sam spicio to benzina na auto putu pokusavajuci da ga produvam i od tada ima vise meseci, jer se nije imalo para za totalni remont i karburatora.
Da li da pokusavam da sipam benzin i da probam da ga upalim, direkt u lonce gore ? Ili da ne rizikujem, posto je prossla pumpa bila stara pitaj boga, i cim sam prebacio na benz odma je propišala.
To je bilo u kontrolisanim uslovima kod majstora, a sada je auto ispred zgrade, moguce bez plina, i ne mogucnosti da ga upalim i oteram do stanice koja je na 500 metra :)

Bas bedak, ode karma na minus 3 :)

Van mreže mijatovic86

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Decembar 19, 2012, 01:37:18 pre podne »
Da malo popravimo karmu :)
Zamenjena kapa ruka i svecice, stavljena kapa bosh, ruka beru i svecice brisk silver. SUma sumarum 800+450+1800
Upalio je na pola kljuca, i evo vec 2 dana radi kao sat. +2 :)

Sledece je da zamenim membrane isparivaca, i tako nadam se jos malo doteram potrosnju, kao i da se to nasteluje, jer mi se dosta oseca plin na ausupuhu sto znaci da bacam plin koji se ne sagoreva :)

Van mreže bure1

• Sr. Member
« Odgovor #11 poslato: Decembar 19, 2012, 12:25:07 posle podne »
moja preporuka zameniti ceo isparivac.ja menjao membrane i opet sve po starom.kazu unutra imaju neke male polugice i kada se pojedu nikakva reparacija ne pomaze.a da ti kao neko sredi isparivac kostace te kao da si kupio nov.