Daj boze da niko nema ovakvo iskustvo ali sitnih kvarova je uvek bilo i bice. Licno nikada nisam imao neku vecu neprijatnu situaciju pa ni ne znam kako bi se ponasao u takvoj prilici. Desavalo mi se da podjem na put od 2000-3000 km sa onoliko para u dzepu koliko mi je potrebno samo za putne troskove i gorivo, jednostavno razmisljam samo pozitivno i vodim se onom narodnom izrekom da nisam valjda bas ja toliki baksuz da se to desi bas meni.
Jedne godine mi je u Hrvatskoj zakazao alnaser, mislio sam da su cetkice u pitanju pa sam otisao do elektricara koji je konstatovao da je samo korodirala podloska i matica na automatu pa nije bilo kontakta sa kablom koji dolazi sa + kleme sa akumulatora. Majstor nije dozvolio ni da ga castim a kamoli da nesto naplati mada je ladno mogao da rasturi alnaser i da me odere. Rekao je da sam turista, da sam dobro dosao i pozeleo mi sretan put.
Ove godine mi na Zabljaku pukne guma, nedelja popodne i vec pocinje da se smrkava. Lepo zavrnem rukave i obavim ono sto se obaviti mora. Zavrsim ja sve to lepo, operem ruke i kresnem masinu da krenem kad ono prc ...

... duzi srafovi zbog alu felni pa udarili u paknove i blokirali onaj copavi tocak. Dzabe sto sam ja postavio dijagnozu kad vec nigde nikoga a u alatu ko zainat nema neke podloske da postavim izmedju srafa i felne. Bauljam ja tako po ulici da navatam nekog kad eto naidje slep sluzba, stade majstor i pita sta je u pitanju i rece da ide do radionice po podloske i da se vraca za koji minut. Tako i bi, donese podloske i saceka da ja ponovo montiram tocak a kada je video da je sve ok samo se nasmeja i pozele sretan put. Takodje ni on nije hteo da ga castim.
Dakle, bilo u Hrvatskoj ili Crnoj Gori (a bogme i kod nas), mnogo je bitnije na kakvog ce te coveka natrcati. Ljudi se dele na dobre i lose a ne zemlje u koje putujete ...

...