Autor Tema: Neprijatna iskustva sa kvarovima/majstorima u toku putovanja/letovanja  (Pročitano 4071 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže travelman

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • ... bolje prvi u selu, nego zadnji u gradu ...
  • Auto: Y- line
Neprijatna iskustva sa kvarovima/majstorima u toku putovanja/letovanja
« poslato: Decembar 20, 2011, 11:40:55 posle podne »
Daj boze da niko nema ovakvo iskustvo ali sitnih kvarova je uvek bilo i bice. Licno nikada nisam imao neku vecu neprijatnu situaciju pa ni ne znam kako bi se ponasao u takvoj prilici. Desavalo mi se da podjem na put  od 2000-3000 km sa onoliko para u dzepu koliko mi je potrebno samo za putne troskove i gorivo, jednostavno razmisljam samo pozitivno i vodim se onom narodnom izrekom da nisam valjda bas ja toliki baksuz da se to desi bas meni.

Jedne godine mi je u Hrvatskoj zakazao alnaser, mislio sam da su cetkice u pitanju pa sam otisao do elektricara koji je konstatovao da je samo korodirala podloska i matica na automatu pa nije bilo kontakta sa kablom koji dolazi sa + kleme sa akumulatora. Majstor nije dozvolio ni da ga castim a kamoli da nesto naplati mada je ladno mogao da rasturi alnaser i da me odere. Rekao je da sam turista, da sam dobro dosao i pozeleo mi sretan put.

Ove godine mi na Zabljaku pukne guma, nedelja popodne i vec pocinje da se smrkava. Lepo zavrnem rukave i obavim ono sto se obaviti mora. Zavrsim ja sve to lepo, operem ruke i kresnem masinu da krenem kad ono prc ... boodala ... duzi srafovi zbog alu felni pa udarili u paknove i blokirali onaj copavi tocak. Dzabe sto sam ja postavio dijagnozu kad vec nigde nikoga a u alatu ko zainat nema neke podloske da postavim izmedju srafa i felne. Bauljam ja tako po ulici da navatam nekog kad eto naidje slep sluzba, stade majstor i pita sta je u pitanju i rece da ide do radionice po podloske i da se vraca za koji minut. Tako i bi, donese podloske i saceka da ja ponovo montiram tocak a kada je video da je sve ok samo se nasmeja i pozele sretan put. Takodje ni on nije hteo da ga castim.

Dakle, bilo u Hrvatskoj ili Crnoj Gori (a bogme i kod nas), mnogo je bitnije na kakvog ce te coveka natrcati. Ljudi se dele na dobre i lose a ne zemlje u koje putujete ...  driving ...
« Poslednja izmena: Decembar 20, 2011, 11:42:31 posle podne od strane travelman »
...
Ma kakav RR ... LL je zakon ...

Platila bih da se vozim u tom pećinomobilu, ne bi mi smetalo što prokišnjava ni nožna vuča ...

Ti vozi ali da znas da moze da te ostavi na putu, nemoj daleko ...

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
Odg: Neprijatna iskustva sa kvarovima/majstorima u toku putovanja/letovanja
« Odgovor #1 poslato: Decembar 20, 2011, 11:49:16 posle podne »
+1
Svaka cast tim ljudim i u pravu si, sto se tice dobrih i losih...
Prijatelj i ja bili proslo leto u Prijepolju njegovim autom, isprazni mu se (i onako star) akumulator, odmah se pojavila tri coveka pitaju za pomoc, jedan otisao po kablove ova dvojica doterala kola, i upalimo auto.Prijatelj izvadi 10 e , ova dvojica kazu ma ne treba, a onaj sa ''kablom'' uze kao ''jaje sa groba'' i ode.Ortak i ja se nasmejali, kao, sve ok ponudili on uzeo, a ona dva mucenika u zemlju htela da propadnu od sramote...i tako to bonk
Земунчанин

Van mreže MateiNho

• Не чини другима што не желиш себи.
  • Master Member
  • Auto: HEMAM
« Odgovor #2 poslato: Decembar 22, 2011, 10:31:26 posle podne »
@travelman  ja na zabljak idem svakog leta po 30 dana:) (kod tetke)  zivi blizu hotela bjelobor ako znas gde je :D extra su ljudi tamo uopsteno skoro svi!! malo mesto svi se znaju
tamnaa stakla, sve za tebe beejbe

Van mreže travelman

• Hero Member
« Odgovor #3 poslato: Decembar 22, 2011, 10:53:00 posle podne »
Lepo mesto, bio sam samo u prolazu kad mi se to desilo. Nekoliko njih se ponudilo da pomogne sta treba ali dzabe kad niko od njih nije imao podloske. Sva sreca da je ovaj decko priskocio u pomoc. Atmosfera je u samom mestu bila bas gostoljubiva, da nisam regulisao problem onda bi zveknuo u gradu par piva pa bi zanocio negde na parkingu a ujutru bi sacekao da se otvori neka prodavnica i kupio krace srafove.
...

Platila bih da se vozim u tom pećinomobilu, ne bi mi smetalo što prokišnjava ni nožna vuča ...

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #4 poslato: Decembar 22, 2011, 10:56:46 posle podne »
travel sto tad malu gumu nisi stavio na prednji a jednu ispravnu prednju prebacio nazad? sta bi da ti se to desilo gdje nema signala za mob i naselja u blizini?

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #5 poslato: Decembar 22, 2011, 11:03:01 posle podne »
Pa uglavnom su ljudi na putu vrlo ljubazni, mada ima i onih obratno. Zato uvek detaljno proverite svoje vozilo pre polazka na dalje staze, posebno oni koji voze ne tako cesto svoje vozilo!!!! Napravite neku "probnu voznju par dana pre polazka" da bi mirnije spavali i novcanik bio puniji.
Boban-Rus

Van mreže travelman

• Hero Member
« Odgovor #6 poslato: Decembar 22, 2011, 11:12:17 posle podne »
Gedora, za 25 godina koliko vozim ovo mi je tek treci put da mi se probusila guma i priznajem da mi ta kombinacija nije ni pala na pamet jer slicnih problema nikada nisam ni imao. Savet primljen k' znanju ... beer ...
...

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #7 poslato: Decembar 22, 2011, 11:22:49 posle podne »
Davnih 90ih zbog neimanja pasosa bio sam prinudjen da letujem u CG. Negde 97. ili 98. sa zenom (tada devojkom) bio na plazi hotela Milocer (tad se jos nije naplacivalo tusiranje na plazi niti samo koristenje plaze biggrin). Na kraju dana sedamo u kola da se vratimo u Budvu, verglam Kadeta, medjutim nece da upali. Nakon pregledanja sta bi moglo da bude, odustanem i udjem na recepciju hotela (bili smo na parkingu hotela) i pitam jel moze da pozove nekog majstora ili AMSJ. Covek je na moje oci okrenuo 5 majstora (koje poznaje koliko sam primetio) i niko nije hteo da dodje. Jos ih on molio "Ajde dodji molim te decku treba pomoc ovde je na parkingu ne moze da mrdne" Izgovori su bili mrak je, sad ce vecera, ima nesto zakazano itd. Recepcioner im nudio svoj alat i osvetljenje (iako je bio dan jos najmanje dva sata). Na kraju covek se iznervirao zalupio slusalicu i izrekao kljucnu recenicu u mom zivotu
"ZAR NIJESI IMAO MALO VISE PARA, PA DA LJETUJES NEDJE DRUGO, A NE U OVU JEBENU CRNU GORU?" Iznervira se covek vise nego ja. Na kraju me na slep upalio neki covek iz Beograda i jos mi ostavio slep ako mi opet zatreba. Kad sam dosao u Budvu u neki servis samo su premostili relej grejaca (koji je umro) pomocu zice i tako sam palio do Beograda gde sam kupio novi.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #8 poslato: Decembar 22, 2011, 11:29:38 posle podne »
zato ja uvijek govorim da svaki vozac treba znati neke osnovne stvari da sam sebi pomogne na putu. ja sam prije 15ak godina skoro 40km vozio korada na felni, vracao se s mora i naravno nisam imao ni kljuc ni dizalicu . iz pravca gacka prema tjentistu. guma se kompletna poderala i spala sa felne posle 15-20km. vozio sam drugom na 1500 o/min do prve kuce gdje sam vidio kamion na parkingu. pokucam na vrata a pijani otac i sin odma hoce da me tuku kao ja im kradem naftu iz tog kamiona... pa mater vam jebem seljacku em mi je auto benzinac em ti nebi kucao na vrata da mi treba tvoj fap 13! al ajde.. posle pola sata sam dobio dizalicu i kljuc i stavio rezervnu. naplatili su mi to rentiranje alata 20 maraka (10eu). dabogda im za sanduk trebalo i jednom i drugom.
zakljucak je nigdje ne idi bez para i opreme u gepeku.

Van mreže travelman

• Hero Member
« Odgovor #9 poslato: Decembar 22, 2011, 11:38:51 posle podne »
Bobane, ti znas u kom fazonu su moja putovanja i kolike su kilometraze u pitanju i zato se trudim da mi je auto ovek u tip top stanju, isto kao i sto ti pripremas tvoj auto za put Bg-Moskva.

Dva velika sranja sam imao u svojoj dosadasnjoj vozackoj karijeri ali se srecom sve dogodilo pred kucom. Prvi dok sam vozio GTD.a, krenem ja da ga upalim kad nesto pukne u toku verglanja i ja brze bolje skinem sa kontakta i dignem haubu a ono na ulici stoji ona remenica sto se kaci na radilicu. Gedora zna sta je u pitanju, pukao je onaj zarez i auto je mogao da prezubci i sve skenja a motor je tad presao nepunih 10000km posle pune generalne. Sva sreca nista nije sjebalo jer je puklo u toku verglanja, nije skidana glava vec je sve uradjeno iz kanala bez nekih vecih troskova. Da mi se to desilo negde na putu ...  boodala ...

Drugi slucaj pre mesec dana na cabriu, vratim se sa izleta i u dvoristu ga zveknem na 3000 obrtaja kako bi ga prebacio sa plina na benzin i u sekundi se pojavi dim iz motora kao da se auto zapalio, celo dvoriste se zadimilo ali se nisam utroljao jer sam znao da je puklo neko crevo za vodu ( citao na forumu). Dignem haubu kad ono pukao plasticni pipak ten startera (na karburatoru) i spalo malo crevo kroz koje se greje vodeni sauh. Opet sva sreca da sam bio u kolima pa sam odmah ugasio pa nije bilo sranja jer je izbacio vodu.
Nema pravila, sva sreca da mi se i ovo desilo u dvoristu.
...

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #10 poslato: Decembar 22, 2011, 11:46:44 posle podne »
Da pravila nema oko toga na zalost. Zato pre duzeg putovanja istestirati par dana auto (ako vec stoji duze vreme) na nekim relacijama i malo ekstremnijim uslovima. Da bi bili sigurni na dalja putovanja. ;)
Boban-Rus

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #11 poslato: Decembar 22, 2011, 11:52:08 posle podne »
ne mozes nikad znati u kom trenutku ti moze opaliti pumpa, bobina, ulozak brave, prekidac svjetala i slicne gluposti. nikad! jebiga treba gledati da se putuje po danu pogotovo ako nema naselja na toj dionici puta.

Van mreže travelman

• Hero Member
« Odgovor #12 poslato: Decembar 22, 2011, 11:54:34 posle podne »
Ja putujem iskljucivo po danu, noc je za  sex
...

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #13 poslato: Decembar 22, 2011, 11:55:11 posle podne »
E jbg Nino, ja bi do Moskve putovao onda i po 3 dana ako bi vozio samo danju..... lollol Ovako gas patos i za 24-30h ja tamo. Sica svega 2250km, i 7 granicnih prelaza... ;)
Boban-Rus

Van mreže travelman

• Hero Member
« Odgovor #14 poslato: Decembar 23, 2011, 12:00:27 pre podne »
Sića do pičića ...  driving ...
...

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #15 poslato: Decembar 23, 2011, 12:01:01 pre podne »
jebiga ja do crne gore putujem tri dana. svuda svratim koga znam zovnem na po 1 i do 15h ne znam ni kako se zovem. tu prespavam i ujutro driving pun gas do sledece stanice lollol

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
  • Auto: Mk3 GT 74 kw, MB W201E 9O kw
« Odgovor #16 poslato: Decembar 23, 2011, 12:08:25 pre podne »
Ja mislim da se kafana kod Mioske ne zaobilazi. . .  biggrin

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #17 poslato: Decembar 23, 2011, 12:09:01 pre podne »
To je druda stvar!!! Od Vrsca pa do Moskve ja nemam takvih situacija. (kroz Rumuniju, Ukrainu, Belorusiju). Zato posle dobrog sna sve to nadoknadim kad stignem, i tvoje i travelmana, pogotovu  ono njegovo onako mamuran kad dodjem malo k sebi... ;)
Boban-Rus

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #18 poslato: Decembar 23, 2011, 12:10:00 pre podne »
nikad! ni domaca loza u sotonicima u "voda u krsu"

Goran79

• Gost
« Odgovor #19 poslato: Decembar 23, 2011, 12:23:18 pre podne »
Bas zbog takvih situacija (kvarova) dobro je imati i AMSS clansku kartu. Eto i meni se jednom desilo da u samom centru grada ali u 4 ujutro nisam mogao da upalim auto, ispraznio se akumulator, brate ni zive duse u 4 ujutro! Pa se setio da imam AMSS, pozvao ih i lik je dosao za 10 min i naravno prikljucio na onaj starter a ja nikad srecniji niti sam vise popi...eo jer sam morao da kupim drugi akumulator.