Autor Tema: gume  (Pročitano 52309 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže doxy87

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: gume
« Odgovor #20 poslato: Oktobar 19, 2008, 09:44:25 posle podne »
Videcu sta cu da uradim, i kako cu izaci na kraj sa parama.
I ja mislim da je bolje da imam na celicne zimske, a na alu letnje,  nisu nemci glupi sto to rade.
U svakom slucaju, hvala momci na korisnim informacijama

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #21 poslato: Oktobar 25, 2008, 03:47:08 posle podne »
Jel zna neko kakve su gume Dayton (to su letnje neke) kotrljam ih trenutno? Zanima me kako se ponasaju. Bio sam kod 2 vuklanizera ali nikad nisu culi za njih....Da guma je iz nemacku  :)

Van mreže doxy87

• VW Početnik
« Odgovor #22 poslato: Oktobar 25, 2008, 06:16:41 posle podne »
Neznam brate, i ja sam vulkanizer al nisam cuo za tu gumu.
Trebalo bi da su dobre cim su nemacke.
A ja mislim da sam na proslom sajmu automobila uzeo prospekt u kome se reklamiraju te gume.
Sve u svemu, ako idu dobro, ne tresu, onda su ok gume

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #23 poslato: Oktobar 25, 2008, 06:37:36 posle podne »
ne tresu :D eto 3i vulkos i ne zna za tu gumu pa nisam ih uzeo iz svemira....sigurno su bolje od tigra i save ... ne znam da li je guma iz nemacke....samo je tamo kupljena

Van mreže ToUraN

• VW Početnik
« Odgovor #24 poslato: Oktobar 25, 2008, 06:58:22 posle podne »
ja sam skoro uzimao 4 polovne Yokahoma ZR 205/55-16 i placao ih 2400koliko se secam i mogu reci da su extra,bar za sada,imaju neku saru koja ide i malo preko ruba gume 1 put vidim takvu gumu a i vozim,a gume koje nebi preporucio su Cnti SPort Contakt2 nizasta nisu ,em sto se trose ko lude,em su mekane sacuvaj boze,svaki udarac eto jajeta....

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #25 poslato: Oktobar 25, 2008, 07:11:32 posle podne »
ma nisam vidio da se ovoliko zahuktalo,,,,ali jedno i osnovno,,,,ma koliko nasi ljudi pricali ovo ili ono,,,nikad ne kupuj polovnu gumu,,,,moze na svemu da se uspara, ali gume, kocnice, upravljac,,,to nikako,,,
jeste vozi se sve i svasta,,,ovako ili onako,,,ali ja se ne bih igrao,,,
jeste skupo da se kupuje novo, i da su iskustva pokazala da vecina voze polovne gume,,,,ali ne znam,,,ja nisam pristalica toga,,,
ajde pozadi stavi sta stignes jer stvarno nema veze kakva je zadnja guma,,,samo da se kotrlja,,,ali prednje kod auta sa prednjom vucom naravno, to je jako bitno,,,
poderao sam guma do sada ne znam ni ja sam koliko,,,ali dok sam se igrao sa polovnim,,u "odlicnom" stanju,,,,nisam ni znao gdje je razlika,,,,
kako rekose za tigar,,,desi se i njima da nekad ubodu, inace bi propali,,,ali to ide po sistemu kao sto se i u savi radi,,,izbace seriju extra guma,,,pa onda 2-3 losih, tako da uvijek imaju da pokazu kako su gume dobre, a one lose se svedu pod fabricku gresku,,,,i ko se zali zali,,,,a malo ko se zali jer svi uzmu tigra i kazu jebiga, sta ocekivati....
tako je i moj rodjak uzeo yuga davne 82ge i evo i dan danas ga vozi,,,da ne povjerujes,,,perfektan,,,desi se eto....a stric je uzeo 97me i poslije 17 hiljad aradio generalnu....

iskreno ima ljudi koji su imali dobra iskustva sa nasim gumama,,,,ali ja ili sam baxuz, ili vozim drugacije.....

takodje prolasci kroz vodu, snijeg i dr, kocenja, pogotovo nagla, cviljenja prilikom ostrijih zavoja, smicanje gume u krivinama,,,,sve to ne znaci nista covjeku koji ide kolima od tacke a do tacke b laganica,,,,ali onom ko iole ostrije vozi dobra guma zivot cuva

barum su se dosta dobro pokazale, govorim o ovim jeftinijima, fulda, sava manje vise, kako koja serija,,,nokian gume takodje su odlicne, mada malo bucne ali dosta dobre,,,,avon ima namjenske gume odlicne, ali zimske slijecu brzo ljeti,,,,michelin je tata, good year takodje, firestone, mada svaki proizvodjac ima po neku losu seriju, kao sto rekoh micheline alpin, koji po asfaltu slijece nevjerovatno brzo, cisti silikon
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže doxy87

• VW Početnik
« Odgovor #26 poslato: Oktobar 27, 2008, 06:05:47 posle podne »
Za ToUraN-a
-Brate ja imam napred na passatu te gume Continentalove 15", i gume su extra.
Jeste da su mekane, ali za luxuznija auta su majka.
Ja neznam kako tebi izlaze jaja na gumama, kad vidim meni do sad se nije desavalo!?
A jel si gledao ko ih pravi?? Da nisu neke turske, ili slicne??

Van mreže doxy87

• VW Početnik
« Odgovor #27 poslato: Oktobar 27, 2008, 06:10:55 posle podne »
Za MC Dule-ta

Brate sta da ti kazem, video sam razne marke guma, koje niko jos nije cuo za njih, ali nisam jos nikome montirao ovakve gume.
Kazem ti prvi put sam cuo za njih na sajmu.

Eo ja bio u subotu na bubanj potoku, i kupio 4 16-ce, dve su Pirelli winter sport(M+S), a dve su dunlop Sp Sport 2000e . Za jedne sam dao 1200din kom, a za druge sam dao 1000din kom. Probao sam ih u balanseru, i ravne su.
Eto jos sutra da kupim brezone pa da stavim gume na autu. Trebaju mi brezoni posto sam kupio neke alu felne, pa oni fabricki nepasu.

Van mreže ToUraN

• VW Početnik
« Odgovor #28 poslato: Oktobar 27, 2008, 07:44:09 posle podne »
Za ToUraN-a
-Brate ja imam napred na passatu te gume Continentalove 15", i gume su extra.
Jeste da su mekane, ali za luxuznija auta su majka.
Ja neznam kako tebi izlaze jaja na gumama, kad vidim meni do sad se nije desavalo!?
A jel si gledao ko ih pravi?? Da nisu neke turske, ili slicne??

ja sam ih se namenjao samo tako ,sigurno sam uzeo 6komada do sada ,tj u zadnjih 1,5god (ja imam 16")Nisam gledao ko je proizvodjac,na to stvarno nikad nisam obratio paznju.Mozda za ovih skoro 90ooo koje imam na satu mozda sam se potpisao 2-3 puta max(skroz izbegava to,ipak je disel.....) a trose se maximalno ,znaci strasno(bar kod mene)

sad su mi ostale te 2 gume i njih sa stavio nazad(i 1 ima malo vece jaje a 2 malo,i te bi trebao da promenim ali necu presao sam sa njima mozda 7-8000 nek se pocepaju u pM,a napred sam stavio neke M+S neznam tacno koje su znam da ima je cena bilo ok,znaci srednja klasa,pogledacu sutra pa cu napisati

dandy:Za to jesi u pravu ,novo je novo ,ali evo ja sam za Tourana kupovao uvek nove gume i uvek su mi se desavala razna sra....a,za 2 auto koji god da sam imao uvek sam kupovao polovne(jbg previse je menjati cesto gume i to jos uvek nove ,jer je 1 guma 10000,jos kad se desi na oba auta neki defekt sa gumam ajooj p de bi mi bio kraj).Evo skoro sam stavio na Senica polovne (napisao sam vec koje ) i mogu reci extra su ,presao sam vec sigurno oko 5-6000mozda i vise i nista ,ali bas nista,cesto sam uzimao polovne i stvarno nikad nisam imao nekih problema.

A po meni je naj guma MIselin ,znaci VRH,pre sam imao Suzuki Wagon R+ i kad je kupljen imao je te gume ,vozili smo ih 130000 i skinuli posto su dobile par jaja (niskoprofilne su bile) nisu puno tresle nego smo ih promenili cisto radi sebe (zaboravili ranije :) ) Taj auto smo dali sestri kad se udala i oni su posle nekog vremena vratili te gume i evo i dan danas se voze ,a auto ima 210000km,e to je guma!
« Poslednja izmena: Oktobar 27, 2008, 07:54:23 posle podne od strane ToUraN »

Van mreže doxy87

• VW Početnik
« Odgovor #29 poslato: Oktobar 27, 2008, 08:12:59 posle podne »
Neznam da ti kazem, ja sam uvezo auto iz holandije, i imao je na njemu te kontinentalove gume, pise na njima made in germany, i gume su ok.
Ja sam sa njima preso oko 20hiljada km, a sigurno su tamo presle manje od 10hiljada, i sara na gumi je ko da je nova.
A te gume sto vozis sa jajima, mozda si zgazio negde na neki kamen, pa je malo guma napukla iznutra, pa ulazi vazduh izmedju gume i platna, pa su zato dobila jaja.
A koje su ti dimenzije guma 205/55 ili 205/50 16" ??

Van mreže ToUraN

• VW Početnik
« Odgovor #30 poslato: Oktobar 27, 2008, 08:35:47 posle podne »
neznam ali jaja koliko hoces :)   a dimenzije su 205/50 16"koliko se secam :S
da sam ja prelazio toliko km bez prob sa tim gumam bilo bi lepo :(

Van mreže doxy87

• VW Početnik
« Odgovor #31 poslato: Oktobar 27, 2008, 08:58:38 posle podne »
E sta da ti kazem, dosta su niske gume, pa se zato desava to sa jajima.
Zgazis na neki kamen, ivicom gume, i guma malo napukne iznutra i eto jajeta.
E imam ja dve gume vredestein 205/50 ako te zanimaju, imaju super saru

Van mreže doxy87

• VW Početnik
« Odgovor #32 poslato: Oktobar 27, 2008, 08:59:47 posle podne »
A odakle ti kupujes te gume? I pogledaj obavezno ko ih pravi, pa mi javi, cisto da znam, bas me zanima.

Van mreže ToUraN

• VW Početnik
« Odgovor #33 poslato: Oktobar 27, 2008, 09:08:27 posle podne »
uzimam kod auto Zeke,uzimao sam tu i polovne.pogledacu sutra sta pise pa cu da javim

Van mreže doxy87

• VW Početnik
« Odgovor #34 poslato: Oktobar 27, 2008, 10:01:34 posle podne »
Kod auto Zeke!  to mi nesto poznato! A gde se nalazi auto Zeka??
Ae vidi sutra i javi mi.

Van mreže ToUraN

• VW Početnik
« Odgovor #35 poslato: Oktobar 27, 2008, 10:45:46 posle podne »
znas 100% ,on radi sa gumama vec 15godina,mozda i vise ,i polovne i nove ,sve dovozi in nemacke i engleske,a prodavnica mu je preko puta Vatrogasnog Doma Pancevo,kad ides od Sodare ka Prugi sa leve strane .....a radi i sa kompovima a prodavnica za kompove mu je preko puta suda,u robnoj kuci(bozic i sinovi)

Van mreže doxy87

• VW Početnik
« Odgovor #36 poslato: Oktobar 28, 2008, 09:48:18 pre podne »
Ma znam ga! On je iz Omoljice. Ma zivi dobro sa mojim caletom, a sa njegovim bratom koji radi u Omoljici u auto zeki, sam bio na moru pre 2 god.
Ali ima dosta skupe cene guma, a i alu felni. Kad sam bio kod njega pitao sam za neke polovne alu felne i lupio mi neku cenu od 400eura, a ja sam imao za 350 nove felne sa brezonima.
E da nemas slucajno neki brezon, sraf za alu felne da prodas??

Van mreže ToUraN

• VW Početnik
« Odgovor #37 poslato: Oktobar 28, 2008, 10:08:18 pre podne »
E taj lik,a za brezone,srafove nemam nista,vidi sa nekim ko prodaje felne ,neki Tuning Centar mozda oni imaju :S

sad sam pogledao sta pise na gumam :  Tyres Enginereed in Germany

e sad sam se setio ,znam su imali te brezone u NS tuning centar,koliko se secam cena je bila 30eura 20 komada(tako nesto )
« Poslednja izmena: Oktobar 28, 2008, 10:14:57 pre podne od strane ToUraN »

Van mreže doxy87

• VW Početnik
« Odgovor #38 poslato: Oktobar 28, 2008, 12:43:14 posle podne »
Ma naso sam ja kod jednog lika, nove za 2 eura komad, al sam mislio da cu naci negde jeftinije ali nisam.
Pa cu sad poslepodne ici kod njega da kupim, bar po 3 duza i dva kraca da stavim na jednoj felni.

A za gume, to su kao dizajnirane u nemackoj, a jel ima negde made in germany, ili tako nesto slicno??

Van mreže ToUraN

• VW Početnik
« Odgovor #39 poslato: Oktobar 28, 2008, 01:15:04 posle podne »
pogledacu ponovo ,samo da nadjem vremena ,cela guma je nesto ispisana u pM....

nego predpostavljam da znas Nemanju(sina od vlasnika Auto Zeke) vozi sivu cetvorku ,extra sredjenu ,,,,,juce me zove i kaze mi da prodaje cetvoruku za 9900eura(Mozda nesto manje ali tesko) 1.9tdi 105ps-a mislim da je 2000god......kad je rekao kad nisam pao na dupe.....jest da ima skoro sve na sebi ali toliko para za to god...i jos sto je bio englez