Autor Tema: gume  (Pročitano 47979 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže doxy87

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
gume
« poslato: Oktobar 17, 2008, 08:44:05 posle podne »
Koje gume mislite da je bolje da stavim na auto,  neke nove Tigrove 16"  , ili neke polovne miselinke,continental...  ?

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
Odg: gume
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 17, 2008, 09:18:56 posle podne »
pa vidi novo je novo a miselinke ili kontinental ako uzmes polovne one mogu imati lepu saru duboku i biti bez bubrega ali ako su dugo vozene znaju preko zime da se stvrdnu toliko da ces da zazalis sto si ih uzeo,veruj mi lik se okretao ko pod rucnom svaki put kad je skretao maloo samo brze po snegu
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 17, 2008, 09:23:51 posle podne »
a wintera? sta mislite o tim gumama? to je tigar isto

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 17, 2008, 09:40:18 posle podne »
iskreno ko ti pohvali tigrove gume, tej se nije malo zesce vozio sa njima,,,probao sam sve,,,od vintere, prime, i ostalih,,,ali drugar manise tih prica sto pricaju da su zadovoljni ljudi i ostalo...to sam i ja cuo mnogo puta i onda se malo zapitao sta to kod mene ne vallja,,,gdje grijesim,,,ii kad sam malo bolje prostudirao,,,imam sta i da vidim,,,

nase gume hvale samo oni koji cijeli zivot voze polovne gume i krpe po 4 razlicite i sl,,,i kad uzmu nove gume bile one i trayal i tigar oni su naravno odusevljeni jer je prelaz sa 5-6 godina starih guma na nove ogromna....

wintera, odlicna guma,,,za snijeg,,i to samo prvu zimu,,,vec sledece godine nije ni za k....
prima,,,ma fantazija,,,ja sam ih ogulio za manje od pola godine,,,

Mogu da pricaju sta god, ali i miselin alpine je odlicna guma za snijeg, ali samo za snijeg,,,inace dohvati li se asfalta odeeeee,,,slijece kao nenormalna iako je preko 12000 komad...
Za sada sam prezadovoljan fulda supremo crystal gumama,,,zimske,,,uz masnu bandijeru idu,,,a evo ne mogu da ih poderem vec skoro 40 000 km,,,,i kostaju u bosni oko 4800 komad 195/50/15

inace sava eskimo je bila odlicna guma ali je tesko sada naci da valja nesto se pokvarilo kod njih....

dunlop sport, sp plus,,odlican guma za asfat, ali kisa ,,,,i klizaju....

moj savjet,,,,fulda,,,,kompromis cijena kvalitet fenomenalni,,,a kod mene gume inace jako kratko traju,,,
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 17, 2008, 09:47:05 posle podne »
evo primer....moj cale je kupio winteru gume pre 3 godine(mozda i malo vise) i prosao je oko 80 000 kilometara i jos uvek su kao nove.... ja sam isto kupio skoro za zimu winteru i sara mu je mozda 1 mm manja nego moja....a inace imam i letnje neke na dy i uopste nisam zadovoljan........sta kazes na to dandy?

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 17, 2008, 11:24:32 posle podne »
Mozda covjek nece ici na reli! Ja sam kupio nove Tigar Hitris - kisna guma i zadovoljan sam, dobro se pokazala, jedina mana za voznju po suvom - prilicno je meka, ali za normalnu voznju odlicna.
Miselin, sta tu ima da se komentarise, osim NAJBOLJA GUMA. Barum Bravuris dobra ljetna guma, nije skupa. Za zimu, Sava S3, Debica Frigo (koristim ih vec 6-7 godina, nigdje me nisu ostavile).

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 18, 2008, 01:32:02 pre podne »
Ja sam isto uzeo nove Tigar Hitris,sta ja znam nisu lose za 14'' felne. Jednom sam vozio tatin auto kada je kupio sa polovnim Michelin gumama,bile su neke za vodu...znam da sam se odusevio kada sam proleteo kroz veliku baru...znaci voda je letela na stranu,a auto se nije ni malo zaneo...dok sa Tigrovim gumama se bas nisam tako proveo.

Ali ipak volim vise nove Tigar gume nego polovne bilo koje strane. Nikada nisam imao problema,vec svakih 50.000km stavim nove i pun gas. Svaka guma otvrdne vremenom,ja sam sada menjao samo zbog toga,sara je bila extra,ali dzaba kada su tvrde ko kamen...auto oseti svaku rupu,sve zvoni i lupa... dalje da ne pricam.

Van mreže doxy87

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 18, 2008, 07:35:30 pre podne »
videcu sta cu da kupim, postao sam sad kupio alu felne, pa nisam bas pri parama da kupim nove gume. Jel zna neko od Vas ko ima da prodaje polovne gume 205/55 16" ?

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 18, 2008, 12:24:15 posle podne »
Moze da se nadje,ima ovde kod mene neki lik koji donosi od preko gume,ali nikako da odem do njega.

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 18, 2008, 12:37:11 posle podne »
imas kod svakog vulkanizera polovne gume.... a nove ako kupujes pitas nekog da ti da na rate....tako sam ja kupio gume na rate.

Van mreže doxy87

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 18, 2008, 06:43:44 posle podne »
Rogi, a jel znas odprilike koliko kosta kod tog lika guma 205/55 16??

pekar

• Gost
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 18, 2008, 06:57:31 posle podne »
Ja kod mene vozim gume prima,i mogu reci zadovoljan sam sa njima biggrin,za leto su masina kada je vreo asvalt LEPE SE ZA PUT,nemogu reci da se ne trose,trose se sasvim je normalno,jer svaka guma sa V oznakom se trosi brze nego ostale,vozim ih vec nekih dve godine i sasvim  je malo sara mrdnula,stim sto volim u krivinama da ga ganjam. i ja sam bio skeptican sto se tigra tice,medjutim od kako ih je uzeo Miselin ekstra su popravili kvalitet. A sto se tice snega tu nemaju sanse to se i po ravnom zaglavljuje,cuo sam da vintera ubija kako gazi sneg,ali nisam ih probao tako da za njih nemogu nista reci. driving

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 18, 2008, 07:53:46 posle podne »
Vozio sam zimus kadeta sa Winterom i mogu vam reci da T-200 bolje gazi sneg od Wintere.

Van mreže doxy87

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 18, 2008, 10:13:35 posle podne »
Pa imam ja nekog druga, i ima prodavnicu guma, pa moze da mi proda tigar hitris za 4200din.  Jel to skupo??

Van mreže tasa

• Full Member
  • Auto: passat b6 2.0tdi
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 18, 2008, 10:16:06 posle podne »
Ma wintera je tesko sr*nje za sneg, bezi od toga. Pre nego sto sam stavio to cudo na kola, imao sam pirelli w 190 wintercontrol, za tu gumu imam sve reci hvala, extra guma, a i cena joj je sad extra. Nakon te gume, dobijem neku ponudu, i uzmem winteru, posle prvog snega i onoga sta mi je uradila, momentalno sam skinuo 4 nove gume. Nakon toga ug7+, sta reci, goodyear. A sto se tice testova za zimske gume mozete videti na ADAC-ovom sajtu. Lepo ljudi kazu sta valja, a sta ne, a i to sam se sam uverio.

http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/default.asp?ComponentID=4919&SourcePageID=8762
Dzaba ti 100 konja, kada je magarac za volanom :-)))

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 18, 2008, 10:30:46 posle podne »
Pa imam ja nekog druga, i ima prodavnicu guma, pa moze da mi proda tigar hitris za 4200din.  Jel to skupo??
To je ta cijena, ja sam placao 55 evra bas tu dimenziju koju trazis.

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 19, 2008, 10:33:06 pre podne »
a sta mislite o yokohama AVS Winter.nesto se mislim da ih kupim nisu skupe ali me zanima i kvalitet
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže doxy87

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 19, 2008, 07:48:25 posle podne »
Neznam ja kakve su te Yokohama.
Mislim da su dobre, trebalo bi da su bolje od tigrovih.
A koliko kostaju te gume?

I sta mislite, da li da stavim napred letnje gume, a nazad zimske, ili da na alu felne stavim sve letnje, a na celicne da stavim sve zimske??

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 19, 2008, 07:50:27 posle podne »
ja sam tako radio letnje sam stavljao napred a zimske nazad.... i kad je dosla zima samo sam zamenio..... meni je hvala bogu sve bilo ok.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 19, 2008, 08:46:04 posle podne »
ili da na alu felne stavim sve letnje, a na celicne da stavim sve zimske??

Ako si u mogucnosti to bi ti bilo najbolje resenje.