Poz drustvo,pocelo mi se desavati na golfu 4 tdi 85kw da prestane da vuce a cuje se turbina da zvizdi isto kao i kad vuce normalno...to sam prvo primetio kad sam bio na otvorenom putu i sa nekih 120-130km/h ubacio u 6-tu osetio sam da je prestao da vuce i obrtaji su poceli da opadaju,kad sam ugasio auto i upalio opet sve normalno...posto najcesce vozim po gradu nisam primecivao da se to oped desava,i veceras opet ali sad sam bio u 2-goj ispod 3000 obrtaja i kad sam ubacio u 3-cu nevuce tj.ide al kao bez turbine a ona se cuje nem pojma sta je!kad mi se desilo to prvi put odma sam ga proverio na dijagnostici jer mi zet radi dijagnostiku i nista nepokazuje,za svaki slucaj sam danas pre podne zamenuo vakum creva doduse ne sva uzeo sam 2,5m al nije bilo dosta ostali su mi samo oni kraci delovi da zamenim i zamenuo filter goriva misleci da je on prljav i eto opet mi se to desava,znaci turbina se cuje da zvizdi kako dajem gas ali nece da vuce i to od 2000 do 3000 obrtaja mu treba 5sec,kad sam ugasio i opet odma kreno dalje vuce ko blesav,nisam pametan sta da mu radim,dal da skinem egr da cistim il turbinu nem pojma ako je neko imao slican problem molio bi za pomoc.