Autor Tema: Golf II ,motor 1.9 TD  (Pročitano 2277 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže borko83

• Old.Jr Member
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B 5.5 1.9 TDI
Golf II ,motor 1.9 TD
« poslato: Oktobar 09, 2008, 05:12:05 pre podne »
Upravo ubacujem motor 1.9 TD u moju ljubav,e sad,vec sam pitao i trazio kada je neko pisao o ubacivanju trojkinog motora,ali moram da pitam jer ne pise nista o tome>Posto je moj bio 1.6 GTD,da li mogu da zadrzim anlaser i alternator sa mog motora  ili moram i to da ubacujem u kompletu sa ovim novim motorom.Da li moram da mijenjam nesto u nosacima motora ili mogu moje da zadrzim.Ovo pitam zato sto mi majstor kaze da to moze sve moje da ostane ali mu i vjerujem i nevjerujem pa reko da pitam pametnije  big_boss....pozzz

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
Odg: Golf II ,motor 1.9 TD
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 10, 2008, 12:02:17 posle podne »
treba da se menjaju nosaci ako mozes od trojke jer su jaci. ovako ces morati da menjas na 10k....a za ostalo sto si pitao nemam pojma :) valjda neko zna bolje od mene

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 11, 2008, 12:16:03 pre podne »
A koji ces menjac, od dvojke ili trojke, to ti uslovljava koji anlaser ide jer trojka nema onu biksnu u zvonu.

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 11, 2008, 08:27:11 pre podne »
i vidi za alternator koji ide na taj motor iz trojke,odnosno koje snage u A pa ako je tvoj slabiji zameni jbg.slabo stojim sa dizelima ali mislim da bi to trebalo da se poklapa a ljudi inace cesto stave sa 2 na 3 jer im je jeftinije
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže borko83

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Passat B 5.5 1.9 TDI
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 15, 2008, 01:58:48 pre podne »
e ostavicu moj mjenjac jer je kraci i samim tim bolje ubrzanje,mozda manja max brzina ali ona mi i nije toliko bitna,

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 16, 2008, 07:34:08 pre podne »
Moje misljenje je uvek kraci menjac. Jer gde ces ti sa golfom 2 da juris 200 na autoputu? Meni na 140 pa mi cim. Ne znam po meni je bolje da imam sto bolje ubrzanje nego max. Naravno ti ces odluciti sta stavljas.

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 16, 2008, 09:52:31 posle podne »
stavjao sam ja od passata, ali 1,9 tdi, ,,,,,i mnogo je bilo komplikacija, ali evo sta ti je potrebno,,,,za taj motor,,
mjenjac uzmi od g2, ostavi svoju g2 korpu i lamelu,,,nosaci motora su isti, ali ces malo poginuti ako pokusas da ubacis motor sa montiranom prednjom gredom, jer ce remenica od radilice koja pokrece servo, da udara i kaci desni most,pa moras postaviri motor na zadnje nosace, onda podvici gredu sa prednjim nosacem motora,,,
izduvna grana mora da se prepakuje, jer g2 ima C zakacke, a g3 ima sa srafovima....
ostalo je isto, posto je mjenjac od g2 ide i anlaser od g2, alternator i mora od g3, ili da promijenis remenice vodene pumpe, radilice i prebacis sve sa g2....
ako ubacujes mjenjac od g3, onda moras i poluosovimu kratku da ubacis od g3,,,ja sam recimo morao da stavim poluosovinu od seat ibize,,,koja je za 1 mm kraca od g3, ali dzaba kad mi je lomilo zglobove pa sam morao....
e sad....mjenjac od g2 sam jako brzo sasuo sa ovom motorom, tako da je sada mjenjac od seat toleda,,,,,i on radi,,,ali sam mu prejebao sinhron na 2 brzini,,,jbg,,,
ako jos st amogu pomoci, tu sam,,...
eh da ,,,raskaci i zacepi egr, uko liko je motor sa egr-om,,,i vidi da ne zajebes instalaciju za termodavace
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 16, 2008, 09:55:27 posle podne »
e to je pravi odgovor. bravo dandy

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 16, 2008, 10:44:34 posle podne »
eh da ,,nosaci od trojke pasuju,,,zadnji, ali ne pasuje prednji,,,pa i ne pokusavaj da ga ubudzis
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs