stavjao sam ja od passata, ali 1,9 tdi, ,,,,,i mnogo je bilo komplikacija, ali evo sta ti je potrebno,,,,za taj motor,,
mjenjac uzmi od g2, ostavi svoju g2 korpu i lamelu,,,nosaci motora su isti, ali ces malo poginuti ako pokusas da ubacis motor sa montiranom prednjom gredom, jer ce remenica od radilice koja pokrece servo, da udara i kaci desni most,pa moras postaviri motor na zadnje nosace, onda podvici gredu sa prednjim nosacem motora,,,
izduvna grana mora da se prepakuje, jer g2 ima C zakacke, a g3 ima sa srafovima....
ostalo je isto, posto je mjenjac od g2 ide i anlaser od g2, alternator i mora od g3, ili da promijenis remenice vodene pumpe, radilice i prebacis sve sa g2....
ako ubacujes mjenjac od g3, onda moras i poluosovimu kratku da ubacis od g3,,,ja sam recimo morao da stavim poluosovinu od seat ibize,,,koja je za 1 mm kraca od g3, ali dzaba kad mi je lomilo zglobove pa sam morao....
e sad....mjenjac od g2 sam jako brzo sasuo sa ovom motorom, tako da je sada mjenjac od seat toleda,,,,,i on radi,,,ali sam mu prejebao sinhron na 2 brzini,,,jbg,,,
ako jos st amogu pomoci, tu sam,,...
eh da ,,,raskaci i zacepi egr, uko liko je motor sa egr-om,,,i vidi da ne zajebes instalaciju za termodavace