Autor Tema: siber  (Pročitano 3005 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mladen03

• Golf babaroga
  • Old.Jr Member
  • **
  • Pol: Muškarac
siber
« poslato: Oktobar 01, 2008, 10:52:08 posle podne »
Poznata stvar... Ustvari donekle je dobro, ali bi ja vec da saniram kvar. Kada pada kisa, ma kakav god pljusak bio, voda nece prodreti unutra, ali kada odem u perionicu (sa cetkama - masinsku) siber pisa na jednom delu, samo zvoni... Procitao sam svojevremeno (kad mi nije trebalo) u reviji Sat+ da postoje majstori koji se bave iskljucivo siberima (ugradjuju nove i popravljaju stare), pa vas pitam dal ko zna nekog da mi preporuci i ko bi uopste time mogao da se bavi, limari? Trebao bih da kupim i kedere nove za oko vrata, gde bih to mogao da nabavim? Samo molim vas, ako sam u mogucnosti da biram - radije bih negde blize Novom Sadu...
Usput, da ne otvaram novu temu, imam mali problem sa lerom... Tacnije, ler gas mi je dobar i na benzinu i na plinu, ali mi je potreban malo jaci saug gas kada je jos hladan i ne zagrejan... Znaci, ujutru redovno pali na benzin izprve, ali ako ga ostavim da radi "na leru" tako kad ga upalim jos dok je hladan ugasi se nakon dvadesetak sekundi kad vec pocne da stuca. Ali kad se zagreje ler mu je taman. Ko to moze da poprvai, karburator servis, ili...?
I Tito je zeleo golfa

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
Odg: siber
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 01, 2008, 11:15:11 posle podne »
pa ni jedan limar ti nece znati lepo da namesti shiber, skoro svaki propusta sto zbog namestanja sto zbog dotrajalosti. video sam u nekoj emisiji dal sat + tako nesto da imaju neki koji ugradjuju shibere i da ih popravljaju, e sad ne znam kolike su im cene. ako menjas karburator najbolje je da stavis nov. moj cale je karburator od golfa 3 radio u servisu i nije mu dugo trajao i platio je vise nego nov. takvo je barem moje misljenje.

Van mreže mladen03

• Golf babaroga
  • Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 01, 2008, 11:21:17 posle podne »
MA ima ovde karburator servis nego te pitam dal je to njegov posao? A za siber sam 100% siguran da ima u Beogradu, gledao sam u toj emisiji, ali ne znam tacno...
I Tito je zeleo golfa

Van mreže balaz

• VW Početnik
  • Auto: Mk3 ABF
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 01, 2008, 11:31:36 posle podne »
Za siber imas odvodne kanale napred i nazad. One znaju da se zapuse,pa kad ne odvodi vodu, onda curi unutra. Te odvodne kanale produvaj nekako kompresorom, i mislim da ce ti biti u redu. Tako je barem meni bilo. A za kedere ima jedna prodavnica na Temerinskom putu u Novom Sadu, Gumatic, pitaj njih.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 02, 2008, 01:19:12 pre podne »
Za ler gas proveri di li ti je ispravan saug. Predpostavljam da ti je elektronski. Meni se to isto desava jer mi ne radi saug. Crkao mu je onaj vakuum.

Van mreže stdeyan

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 02, 2008, 01:10:51 posle podne »
Za siber imas odvodne kanale napred i nazad. One znaju da se zapuse,pa kad ne odvodi vodu, onda curi unutra. Te odvodne kanale produvaj nekako kompresorom, i mislim da ce ti biti u redu. Tako je barem meni bilo.

isto bilo i kod mene, cureo na sve strane.
 kad sam skidao nebo ,ocistio sam sve kanale(kod mene je bas bilo svega,lisca, prasine...), skinuo i oprao keder sibera, podmazao , vratio na svoje mesto i sad ne curi  :rolleyes:

ne kazem da ce kod tebe pomoci ,ali mozes da probas !

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 02, 2008, 05:39:28 posle podne »
Eh koliko sam puta moj raskolopio i sklopio ali nikada vodu nije pustao. voda ulazi samo ako kanali za odvod nisu cisti.

Van mreže balaz

• VW Početnik
  • Auto: Mk3 ABF
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 02, 2008, 07:45:44 posle podne »
Posle kad izduvas kanale otvori siber i sipaj iz kante polako vode na kanal sa strane i gledaj dali Ti curi voda dole. Nazad je odvod ispod zadnjeg branika, a napred nisam siguran.

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 02, 2008, 07:58:22 posle podne »
na karburatoru ti je otisao dozer vakuuma koji pod sauhom nema snage da povuce dovoljno klapnu zato sto mu je otisla membrana.kad ti se to desava obavezno na auspuhu izbacuje crni dim.taj deo kosta --1200din mala privreda ili 2000 pierburg koji je 3 puta bolji.u karburator servisima to rade samo ako si u mogucnosti popricaj sa njima da prvo nabavis pierburg jer ovi drugi znaju da brzo propadnu.ruke su za to oko 700din
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 02, 2008, 08:55:00 posle podne »
A jel znas gde bi to moglo da se kupi?

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 02, 2008, 09:01:55 posle podne »
imas u auto lajnu u severnom bulevaru, imas u sarajevskoj govorim za bg. za te 2 znam

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 02, 2008, 09:16:40 posle podne »
Jel imas neki broj telefona da pozovem da vidim da li imaju?

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 02, 2008, 09:27:59 posle podne »
AUTO LINE
Telefon :   011/3290-100
promenili su lokal pa ne znam da li vazi ovaj br. oni su severnom bulevaru (to ti je blizu bogoslovije)

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 04, 2008, 03:24:55 posle podne »
ja sam to kupovao u prodavnici u resniku jer im to majstor stalno narucuje i oni drze dosta tih delova za karburatore.sto se tice karburatora uvek je isplativo raditi karburator jer nije mala stavka dati 160evra za nov+majstoru za ruke da ga zameni i nasteluje.toliko kosta na buvljaku na BP e sad original ili ne neeeeznam,ali nezelim da nazovem autokomerc i da me gadjaju sa nekom cifrom za original od koje ima da mi pozli.kad se radi potpuna revizija npr.u bgd-u u preciznoj mehanici ako znate gde je to kosta oko 100evra i to podrazumeva POTPUNU REVIZIJU karburatora koja je prava stvar--niko odatle nije izasao nezadovoljan.a drugo je to sto svaka shusha izigrava majstora i dere narod big_boss
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže jevta

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 05, 2008, 10:48:57 pre podne »
Mom ortaku je rikno siber jer je lim oko njega istrulio.Isekli su za po 1cm i stavili mu drugi siber stakleni na kip u nekom servisu na Karaburmi.Siber je ruzan ispod njega oces da ocelavis a sve to ga je kostalo 160 jura (PRE DVE GODINE) pa ti razmisli!!!!!!!!!!