Autor Tema: carina ???  (Pročitano 1246 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: opel
carina ???
« poslato: Oktobar 23, 2011, 06:29:59 posle podne »
pozdrav ljudi , imam pitanje .  da li neko mozda zna nesto o carini , naime ocu da kupim motor 1.8 139KS , pa me zanima koliko moze da me izadje carina za isti , sta mi je sve potrebno od dokumentacije . recimo da sam platio motor 200e ... ili sta mi je bolje da kazem ako me pitaju za cenu da kazem da sam ga platio manje itd.... kapirate sta ocu da pitam ... pomagajte  blow
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže moskwa

• Sr. Member
  • Auto: MK4
Odg: carina ???
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 24, 2011, 12:10:47 posle podne »
pokusaj da nadjes nekoga da ti zavrsi nesto , ako ne budes mogao prije carine skini nesto sa motora  i uvezi ga kao da je havarisan :) tak se makar radi sa mnogim autima i moze fino da se smanji cijena
Sto vozis jednom rukom? Prebrzo ulazis u krivine!! Ne pretici kad ovaj ispred tebe vozi 80! Dje zuris, hoce li te spasit' to sto cemo 10 min prije stic'? Previse se opustas i nije to to, neviras me! E sto te nece uhaviti' radar opet pa da mi kukas!" ♥ :) https://www.youtube.com/user/vr6DOTme

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 24, 2011, 03:55:57 posle podne »
A jel mora da ima "ulaz" taj motor, zar se ne prijavljuje prilikom ulaska u zemlju, pa onda ima neki određeni period u kome treba da se ocarini, posle toga ulazite u carinski prekršaj. Ja sam to tako razumeo da je bilo ranije.... ako neko ima preciznije informacije neka kaže...  ako mogu špedicije da završe da se ne pravi izlaz-ulaz u zemlju bilo bi bolje...
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 24, 2011, 07:49:47 posle podne »
moze i spedicija da ocarini motor naravno ona koja ima carinsko skladiste , od papira treba kopija saobracajne i original , ako nema originala saobracajne onda treba da postoji kupoprodajni ugovor overen u zemlji gde je motor poreklom , posle treba da se plati carina i pdv-to zavrsava auto kuca odnosno spedicija ...

mada drugar jedan moj je uzeo motor od fijata za juga kada ga je ubacivao i nije imao nikakve papire za taj motor jer ga je kupio na otpadu i nije imao covek nista da mu da pa cak ni racun na otpadu da je dobio  clap ... , i uspeo je da ga ocarini i registruje sa 1.6 100-105KS  na 1.3 i 74KS i to sve regularno kaze da je sve to platio tipa 150-200e vise se i ne seca ....

e to je meni problem covek ne moze da nadje nikakve papire pa sada ne znam sta da radim , pitao sam danas u jednoj auto kuci napricase mi svasta a opet sam druge zvao sasvim druga prica ...  bicedobro

nemam pojma , ako se upustim dalje u problem napisacu posle detaljno sta i kako u ovim slucajevima , a ako nesto u medjuvremenu zna neka  coilleo2tj
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže Badmotorfinger

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 25, 2011, 01:03:17 pre podne »
da li je opet neka sarena laza ili ce stvarno ukinuti carinu ili neke slicne dzabine ???
Get on your way
You might surprise your self

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 25, 2011, 01:03:58 posle podne »
ovoliko sam saznao do sada za motor 1.8 16v KR stranac

ukoliko je motor u zemlji a nema nikakve papire mora da se vraca na carinu da bi se napravio ulaz to kosta otprilike do 60e na granici na taj iznos se plati carina i pdv sve oko 100e s tim da na granici treba da se dostavi racun tipa kupio sam ga u bosni pa ti neki rodjak tamo napise hemiskomk na papir ''bona prodao mu ja motor''  bonk

ukoliko je motor u zemlji a ne zelite da ga vozite na granicu mozete da ga predate u carinsko skladiste bilo gde u beogradu zatim da stoji kod njih neko vreme na proveri i dokumentacija se zavrsava ...
-samo sto to sve kosta oko 200-250e , a slozicemo se za motor koji je placen 150-200e to je mnogo  angry2

treca varijanta je...  coilleo2tj bas ta , malo u stranu ...

a izgleda cetvrta i najbolja ! -kupicu motor sve mi se cini sa domacim papirima za 100e vise , necu razmisljati i lupati glavu da li ce neko da me  batine ...
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|