Autor Tema: GOLF 2, benzinac 1.3, radna temperatura motora?!  (Pročitano 18498 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nikolat

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: GOLF 2 1.3 1988
GOLF 2, benzinac 1.3, radna temperatura motora?!
« poslato: Oktobar 23, 2011, 05:24:09 posle podne »
Tek sam sad primjetio kada je zahladnilo da mi je radna temperatura motora i poslije duže vožnje uvijek negdje oko kraja bijele skale što je malo i čini mi se da motor ne postiže radnu temperaturu. Koliko znam, radna temperatura benzinca je nekih 90 stepeni. Da li je to do termostata ili je nešto drugo?! To me najviše brine jer stalno vozim kratke relacije pa sam primjetio i veću potrošnju (oko 10l)

Unaprijed hvala

Van mreže berkhof

• VW Početnik
Odg: GOLF 2, benzinac 1.3, radna temperatura motora?!
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 23, 2011, 05:36:28 posle podne »
Ima vec nekoliko tema o ovom problemu... Ne valja ti termostat 99%

Van mreže Sasa90

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 2 1.3
« Odgovor #2 poslato: Novembar 25, 2011, 04:27:48 posle podne »
Ajde da ne otvaram novu temu,pošto ih već ima poprilično.Naime i ja imam taj problem.Bio sam kod majstora i on kaže da kupim novi termostat.Ali kad sam bio u prodavnici kaže mi čovek da za G2 sa 1300 kubika postoje 2 termostata,mali i veliki.Kako ja da budem siguran koji je kod mene?Inače 88 je godište,motor ima MH oznaku,ako šta pomaže

klliker

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Novembar 25, 2011, 05:46:09 posle podne »
Posto imam identican problem sa Passatom mogu odgovorno reci da nisam siguran da je termostat u pitanju. Ja sam ga zamenio ali je problem ostao. Zatim, neki su me nagovorili da, nema veze sto sam ga zamenio ali ni taj novi ne valja. Bio sam skeptik ali i bezobrazan prema sebi pa sam zamenio i taj novi sa opet novim, tako sam dobio na kraju "dva nova termostata i jedan stari problem". Znaci , bar kod mene, termostat nije u pitanju i nece me niko nagovoriti da ni ovaj ne valja. Ono sto cu dalje da uradim je da cu zameniti termoprekidac na hladnjaku posto sam sumnjicav da mi on ranije nego sto treba daje komandu ventilatoru. Ako ne bude ni to idem dalje ali problem cu sigurno resiti.  blink
Moram dodati i cinjenicu, na ovom forumu mi jako smeta cinjenica da,  kada se postavi neka tema gotovo listom javljaju se "pojedina gospoda" sa komentarima "pogledaj u pretrazi, bilo je vec nekoliko tema o tome" bez da ti ukazu na iole nekakvu pomoc, necu ulaziti u tematiku da li su to i u stanju, a narocito mi smeta onaj dodatak "prvo se predstavi" . Kako kome, ali meni je to smesno. Mislim u redu je predstaviti se, ipak, ako sam to u startu prevideo nije u redu da se u resavanju postavljenog problema javi nekoliko ljudi i opominju te zbog toga bez i jedne reci da pomognu u resavanju problema. Bilo bi u redu da u tom propustu moderator putem PP obavesti zaboravnog clana da je potrebno "predstaviti se". Valjda ce sa tim predstavljanjem problemi nestati i na autu  ;). Ja kada pokrenem pretragu konstatujem da je bilo dosta reci o problemu ali gotovo nigde ne vidim da je neko na kraju opisao kako je resio problem sto me dovodi u zabludu izgubljenog vremena.
I da dodam da cu gotovo sigurno u svojoj temi opisati resenje problema, pa valjda nekom i pomogne. clap

Van mreže Sasa90

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #4 poslato: Novembar 25, 2011, 06:54:18 posle podne »
Ok zemo,kad otkriješ šta je u pitanju,ti javi.Ja se nadam da je kod mene samo termostat u pitanju,ako nije čekam tebe da popraviš svoj  biggrin
A doduše stvarno zna da ide na živce kad neko sugeriše da se koristi pretraga,itd.To je posao administratora

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #5 poslato: Novembar 25, 2011, 07:36:35 posle podne »
Kao prvo na nekim forumima ne mozes da postavis temu ako se ne predstavis. Tako je namesteno i to verovatno nikome ne smeta jer to MORA da se ispostuje. Da ste procitali temu OBAVESTENJE ADMINISTRATORA videli bi ste sta treba odraditi pre postavljanja prve teme. Tu imate pravila foruma, pravila malih oglasa, lepo objasnjeno kako "nakaciti" slike na forum itd.

Sto se tice pretrage.
Forum postoji dovoljno dugo tako da su ako ne svi onda je za 80% problema koji se javljaju na G2 vec postavljano pitanje.
Koristiti pretragu nije tesko a moze nekom pomoci da resi problem brze nego ako postavi temu.

Van mreže Xenon

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Novembar 25, 2011, 08:50:52 posle podne »
Kliker neznam o kome je passatu rijec ali reci mi par stvari da li si uspjeo da ozdracis sistem posle zamjene termostata?Jel ti termostat na kucistu vodene pumpe?

Van mreže Sasa90

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #7 poslato: Novembar 25, 2011, 08:57:14 posle podne »
U redu je to Ivane,naravno da na svakom forumu treba da postoji neki red i pravilnik i da se članovi tog foruma pridržavaju toga.Nego malo je glupo kad ti drugi ljudi,koji su samo članovi,nemaju nikakve veze sa upravom foruma,pričaju da to uradiš.Na to je i Klliker mislio.Ali dosta o tome,udaljili smo se od teme

leponiko25

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Novembar 25, 2011, 09:00:39 posle podne »
Odgovor za (Sasa90)...
Ja kad sam menjao termostat na Golfu 2 1.3 87 iso je neki sa dva prikljucka. Imas sa 2-3. To znam. Sto se tice velicine to mi nije poznato, ali znam da imas dva razlicita. Jedam koji pali na 82 cini mi se i jedan sto pali na 90 i nesto. Ako menjas obavezno kupi ovaj sto pali na 80 i nesto zato sto je auto star i bolje je manja temperatura. Da se ne opterecuju cevi.
Ja sam bio prvo stavio ovaj sto pali na 94 (valja je 94, nisams siguran) i tad mi je otiso hladnjak. Majstor je reko da je to zato sto je stvljen ovaj koji pali kasnije, tek na 90...

« Poslednja izmena: Novembar 25, 2011, 09:08:37 posle podne od strane leponiko25 »

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #9 poslato: Novembar 25, 2011, 09:03:51 posle podne »
 i ja imam problem sa temperaturom zimi,tesko se dize iz bele a i kad dodje na pola ,sto izadjem van grada odamh pada nisko,znam samo da moram i skidati servo pumpu da bih zamenio termostat i odlazem to vec duze vremena wacko
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže Sasa90

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #10 poslato: Novembar 25, 2011, 09:06:19 posle podne »
@leponiko25 Hvala na informaciji,imaš  beer na moj račun  biggrin
@kadi Isti problem kao i kod mene.Čuo si šta treba da radiš,a sad kad ćeš,to sam vidi biggrin

Van mreže aleksandar_dimic

• VW Početnik
  • Auto: Golf 1.3 89 god.
« Odgovor #11 poslato: Novembar 26, 2011, 09:36:42 posle podne »
Ja sam zamenio termostat i resio problem, radna temperatura je na oko 90 C.

Van mreže fantazi

• VW Početnik
  • Auto: golf II
« Odgovor #12 poslato: Novembar 26, 2011, 10:45:13 posle podne »
isti problem i kod mene,ali mi je cudno da se  tako ponasao i letos,dok su temperature bile visoke,iz onog belog dela na pocetku skale ne izlazi nikako. jos sam letos menjao onaj poklopas termostata jer mi je tu curila voda i termostat mi je cini mi se od 87 stepeni. jedan lik mi rece da moze i sat da laze,dal je modzda i to u pitanju jbg...

Van mreže Sasa90

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #13 poslato: Decembar 01, 2011, 12:45:24 posle podne »
Samo da javim da je problem rešen.Termostat je bio u pitanju.Ovaj što sam ja kupio otvara na 87 stepeni,ali...
Pošto u Srbiji ništa ne može odmah da se uradi kako treba,ja opet nemam grejanje u kabini boodala
Mali hladnjak za*ebava.Kad sam bio kod majstora uopšte nije grejao,a kad sam krenuo kući odjednom je proradio i dobro grejao,pa opet prestao.Zapušen je negde,to ću sledeći put kad budem išao kod njega da sredim.I jes da nema veze sa temom,ali sam i pločice sad zamenio biggrin

Van mreže MateiNho

• Не чини другима што не желиш себи.
  • Master Member
  • Auto: HEMAM
« Odgovor #14 poslato: Mart 27, 2012, 09:02:28 posle podne »
ajde da ne otvaram novu temu bzv. pa evo postavljam pitanje ovde..

danas smo malo vozili autic i pratio sam radnu temperaturu bila je ok, golf se vozio, vetar ga je hladio, tako da i nije mnogo ona skala unutra pokazivala. tj nije bila na pola (nije postigao radnu temperaturu zato sto ga hladio vetar u voznji) naravno kada smo stali ona pokaze normalnu radnu temperaturu.. e sad u toku voznje bilo je sve normalno, skala pokazivala kako treba, stali smo na semafor. ja sam skrenuo pogled sa km sata za par sekundi i od jednom sledeci put kad sam pogledao radna temperatura je bila na 0 tj. skala je pala skroz?? (jos smo stajali na tom semaforu.) posle toga, jedno 1,2,3min. voznje radna temperatura se vratila na "normalu" tj. skala je opet proradila, zanima me jel neko ima ideju mozda sta se desilo? sta moze da bude uzrok toga? u pitanju je golf 2 1.6dizel..
tamnaa stakla, sve za tebe beejbe

Van mreže nikolat

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #15 poslato: Mart 27, 2012, 09:47:02 posle podne »
Kod mene isto. Prosto nekada kazaljka ostane zakucana i ni da mrdne. Da li je problem u instalaciji sata ili temperaturnom senzoru nemam pojma ali me živo zanima

Van mreže Sasa90

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #16 poslato: Mart 27, 2012, 11:26:48 posle podne »
To nekad i meni zna da se desi.Što kažeš ti padne na nulu,pa se posle kojeg minuta sama vrati.To im je verovatno nešto urodjeno biggrin

Van mreže nikolat

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #17 poslato: Mart 28, 2012, 07:14:45 pre podne »
Ma nekada padne na nulu i ostane zakucana tako. Užasno me nervira.

Van mreže dejan golf3

• VW Početnik
  • Auto: golf3 1,8 benzinac monopoint
« Odgovor #18 poslato: Mart 28, 2012, 11:14:39 posle podne »
termostat 87 stepeni.termo prekidac 87 stepeni najvise .tacan termo davac po boji se zna koji i peva kuca brate.ja to imam radna temp.mi bude izmedju 85 i 90 ,ventilator mi ukljucuje tacno na 92,tako vozim godinama i to radi kao sat.vanjska temp.me ne zanima dal je leto ili zima od kako sam to uskladio nemam stim prob.termostat menjam svake god.u ovo vreme ne zanimame dal je dobar ili nije.to je moja teorija,ne kazem da sam u pravu ali tako mi je mirna glava. :rolleyes:

Van mreže pera1988

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2 1.3˝90 MeganePh2 1.5dci
« Odgovor #19 poslato: Mart 29, 2012, 10:47:53 posle podne »
Da i ja kazem nesto za Dnevnik  biggrin
Meni se ventilator ukljucuje kada se kazaljka podigne na prvu tanku liniju. Valjda je to ok. Grejanje je super, radi vodeni termostat. U pitanju je takodje MK2 1.3b

Pozz
Volim sve što voli i mlada.