Autor Tema: Passat 74kw - Tandem pumpa.  (Pročitano 19570 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Audi A4 B8
Passat 74kw - Tandem pumpa.
« poslato: Oktobar 22, 2011, 11:34:36 pre podne »
  Poslednjih 5-dana , samo ujutru(auto stoji u garazi) ,upali na zub i pocne da trese i trokira, dijagn... ne ocitava nikakvu gresku,posle se smiri i ceo dan ok', U prva 2-3 dana kratko trzanje i u ropku od 1-an min prodje ,a  sada i po 4-5min. Dignem gas na 2.500 - 3.000/obrtaja, ali ne prima gas kako bi trebalo i trese i pod gasom. Kazem posle ceo dan sve uredu. Predpostavke su da je crkla Tandem pumpa!?
Pitanje: 038145209 C je oznaka pumpe (mislim da je Bosch) ... Da li mora pumpa iskljucivo po broju ili moze od bilo kog motora od 74kw ??? Ima covek iste brojeve ali je oznaka - A ,na kraju i Lukas-ova je. Hvala.
Six

Van mreže shvexoman

• Master Member
Odg: Passat 74kw - Tandem pumpa.
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 22, 2011, 01:07:38 posle podne »
nemoj to da menjas dok ne ispitas, kad je tandem pumpa u pitanju obicno duze vergla i muci se da upali, kod tebe upali pa onda ne moze da slozi, a tu moze da bude svasta nesto

Van mreže Dekica

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 22, 2011, 01:15:22 posle podne »
Mogu da budu i gumice na diznama. Ima li belog dima kad upali?

Van mreže Dekica

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 22, 2011, 01:16:37 posle podne »
Inače tandem pumpa od drugog bi trebalo da odgovara, i nije toliko teško da se zameni, pa može da se proba, da se reši ili eliminiše kao uzrok.

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 22, 2011, 04:59:06 posle podne »
@shvexoman - Svasta nesto  bonk bonk , na primer ??? , na dijagn... ne prijavljuje nikakvu gresku!
Evo i jutros , upali na zub pa mucenje, ja ga odmah ugasim(resetujem) pa opet upali na zub i trese i upali lampu Esp-a .. (inace ima u temema da imam i taj problem-ali mislim da nisu vezani, ili ??? ) ... i tako je mucio 10min , vec postigao i radnu temperaturu i ja ga opet ugasim - upalim i evo 40-ak Km vozim i sve Ok".
 Da , evo u garazi je druga polovna i nije Lukas ,vec Luk-ova. i ja mislim da menjam,pa eliminisem tu stavku. uh"
Golf 4 isto 74kw, 230Hkm presao sa njim - kuno sam se u njega a ovo ..... bonk bonk
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2011, 05:02:28 posle podne od strane Six »
Six

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 22, 2011, 05:07:22 posle podne »
@Dekica - nema belog dima, cak sta vise ,kada ga bas osurim crni se javi,ostavi garez na betonu. A da su gumice ili nesto sa diznama, zar nebi pokazala dijag...
Six

Van mreže Dekica

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 22, 2011, 05:35:31 posle podne »
Ovo što ti se pali lampica ESP može da bude povezano, kad imaš prekide u radu motor ide u tzv safe mod i pali ti se lampica za ESP. Ko ti je radio dijagnostiku, možda je nešto prevideo. Treba proveriti memoriju grešaka procesora motora i ABS-a, da se vidi zašto je palio ESP. Često se dešava da se lampica ESP pali kad nisu dobri kablovi koji upravljaju radom dizni, pa dolazi do prekida u radu (trokiranja).
Inače dijagnostika ne može da proveri da li su gumice i tandem pumpa u redu, to je čista mehanika i proverava se na drugi način.

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 22, 2011, 05:55:09 posle podne »
@Dekica ... ima u temi problem oko esp-a ... ali da kablovi prave problem ,osetilo bi se i tokom voznje i videlo na dijag..., znaci samo kada dugo stoji ili ti jutarnje paljenje, posle Ok!, a tokom voznje ,kada upali esp lampu , auto lepo radi , ne osetim trokiranje ili bilo sta sumnjivo pri radu motora.
Six

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 22, 2011, 08:36:35 posle podne »
tandem pumpa je mehanicka pumpa koju vrti bregasta i nema te dijagnostike da utvrdi njeno stanje. problem koji imas nema veze sa tandem pumpom. mozes probati i tu luk pumpu koja ti je inace najkvalitetnija t.p. imas problem ili sa citacem paljenja impulsgeber ili sa diznama  mahac

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 22, 2011, 10:55:33 posle podne »
Ma dizna neka na hladno baguje, kakva tandem pumpa. Da je ona u pitanju imao bi stalno problema pogotovu na vecim obrtajima kad nabija pritisak. Nego proveri detaljno dizne i kontakte na njima. mahac
Boban-Rus

Van mreže faki85

• Sr. Member
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 23, 2011, 03:24:25 pre podne »
+1

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 23, 2011, 03:36:05 pre podne »
Bas me krenulo kako ne treba. Evo dodjoh kuci s posla jer mi zakazao relej prekidaca zmigavaca,ako sam se dobro izrazio. Ono sto tik -tak kada rade zmigavci ... sam od sebe poceo da se pali gasi,odnosno klikce.Uf, pa sta je ovo jel vozim VW ili sta ...
Postujem misljenja i ima smisla ali mi malo ne ide u glavu ,ako je dizna ili taj citac paljenja , zasto ne pokaze na dijag... , zato i sumnjah na  tandem pumpu , inace naravno znam da mehanicke ne pokazuje dijag...
Danas u 13h definito kod majstora za Esp ... a pitam se sta ako jeste dizna i zbog nje i esp pali... "ebem ti zivot i moj posao.
Six

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 23, 2011, 03:39:37 pre podne »
A" ... majstor koji radi samo VW i do sada  8-god , nisam imao primedbe, kaze da tandem pumpa od stajanja izgubi pritisam i da zato tako radi dok ne nagura...
Nego ,dok ja to ne resim ... par dana .. da li ima nekih posledica po auto sto tako radi 10ak min ?
Six

Van mreže faki85

• Sr. Member
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 23, 2011, 03:43:32 pre podne »
ovo sto se tebi desava je jedan problem koji vuce ostalo za njim
na vw kada nesto rikne zna da popali vise lampica

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 23, 2011, 04:07:57 pre podne »
nisam imao bas losa iskustva sa VW a vozimm ih 9-god.
Six

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 23, 2011, 09:22:36 pre podne »
Resenje tvojih problema www.polovniautomobili.com

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 23, 2011, 11:58:09 pre podne »
a-haha.... bas gledam i ne mogu da se odlucim ,izmedju X-6 i 520. Nisam ni smeo da napisem da sam mislio ,pre kupovine passata da uzmem Bmw 320-ku :).
Salu na stranu, volim ja VW, i zato vi odmarajte a ja se spremam da vozim VW kod "lekara".Mozda danas nesto resim.
Six

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 23, 2011, 04:39:40 posle podne »
Ljudi stanje je sledece. Upravo od elektronca.Onaj 1-vi izgleda ne zna da koristi sta ima. :(
Na dijag... je pokazao:
412f prepoznato prekidanje sagorevanja u cilindru 3
469C Ventil za Unit Injektor cil. 3 - Greska u strujnom kolu.

Znaci : , trebam da menjam i diznu i kabel u 3-em cilintru.
PITANJE: da li dizna moze da se ocisti ili mi je bolje da kupim polovnu ? Cuo sam da je 1-an majstor pricao da od 10 dizni sto zezaju , 8 se ocisti i rade Ok". Vas Savet je ???
Sto se tice Esp-a, Pri prvom paljenju ,upali lampu zbog dizne, to je jasno ali na dijag... , je pokazao senzor bocnog proklizavanja, i kada je gledao na dijag... u stanju mirovanja auta on ocitava nesto  0.19 ,pa 0.20 u plus i minus , sto kaze da ne bi smelo da se desava i da je u tom senzoru integrisan i broj obrtaja i bocnog proklizavanja. A dok je lampa non - stop gorela , njega sam menjao i ugasio je Esp.Kaze da, mala je sansa da, ako kada resim diznu bude palilo Esp, eventualno zamenim senzor, a ako bude opet zezalo ,da je centrala Esp-a koja se nalazi u Gl.compu Abs-a i da nju moram da menjam :(.Kaze da nema tog variranja u stanju mirovanja, bio bi ubedjen da je dizna problem svega, a ovako ...
Six

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 23, 2011, 04:48:53 posle podne »
Ja najpre mislim da je problem samo u kontaktu. Uzmi lepo ocisti i skupi malo one pinove da boje nalezu na na diznu. Ocigledno da prvi majstor neume da se koristi dijagnostikom. Ako posle skupljanja pinova i ciscenja dizne neda pozitivnog reziltata onda menjaj diznu. Uzmi polovnu uz garanciju da je ispravna. Da bi anulirao neispravnost kablova do dizne dovoljno je da postavis sa nekog drugog cilindra (zamenis im mesta). mahac
Boban-Rus

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 23, 2011, 05:29:36 posle podne »
kupi drugu diznu i vidi kad ide somborski bus za bg da posaljes litar stoka. mani se vojvodjanskih vw majstora baba zaba ovog onog majstora koji rade vw odkad je poceo uvoz u srbiju itd.