Autor Tema: ESP.Pomoc!  (Pročitano 45575 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Audi A4 B8
Odg: ESP.Pomoc!
« Odgovor #60 poslato: Oktobar 25, 2011, 11:35:10 posle podne »
Krenem do B.Baste preko Debelog brda , napojlu +30C, cvile gume a lampica samo blica li blica  biggrin driving
Six

Van mreže Tuner

• Sr. Member
  • Bajina Bašta
  • Auto: FOX TDI Octavia TDI
« Odgovor #61 poslato: Oktobar 26, 2011, 12:05:02 pre podne »
Meni se aktivirao samo zimi po snegu, nikad nisam divljao na suvom ili po kiši. Spasao me nekoliko puta na Debelom dozvoli brdu...
Ex YU RALLY (Rally Serbia) 2009 by Tuner ...  http://www.youtube.com/watch?v=6777S9pVHoE

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #62 poslato: Oktobar 27, 2011, 11:21:00 posle podne »
@Tuner - Kakvo je stanje sa lampicom ?? ... meni evo 3-dan,za sada sve Ok", nekih 300km  biggrin
Six

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #63 poslato: Oktobar 27, 2011, 11:24:30 posle podne »
ma tebi je majstor prevezao tu lampu da ti se gasi sa paljenjem motora da se odmori malo i od tebe i od pasata beer

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #64 poslato: Oktobar 27, 2011, 11:50:13 posle podne »
 lollol   beer
Six

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #65 poslato: Oktobar 29, 2011, 03:50:06 posle podne »
Izgleda da nije dobro prevezao :(
Da li neko ima taj dzek za senzor ispod sedista , poslednja sansa. ... Pocinjem sa bensedinima blabla
Six

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #66 poslato: Oktobar 29, 2011, 04:14:06 posle podne »
seci pa lemi, gledaj samo da ostane ista duzina

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #67 poslato: Novembar 08, 2011, 12:44:12 pre podne »
Ima li neko u blizini otpad  ?, nisam jos uspeo da nabavim .ebeni dzek za senzor, pa da i to eliminisem,kao moguci kvar,jer me lampa jos uvek zeza ... badmood
Six

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #68 poslato: Novembar 08, 2011, 08:06:31 pre podne »
seci pa lemi, gledaj samo da ostane ista duzina

Van mreže zelezni

• VW Početnik
  • Auto: Passat b5.5 1.9 tdi
« Odgovor #69 poslato: Novembar 21, 2011, 01:08:49 posle podne »
Pozdrav svima!
Imam isti problem kao Six. Pali mi se lampica ESP i to uglavnom pri voznji na otvorenom. Pri gradskoj voznji se ne pali nikada ali nikada. Za ovih 6 meseci koliko je auto kod mene isao sam 4 puta na neki da kazem duzi put. Lampica se palila svaki put. Auto nema nikakvih smetnji u radu radi kao i kad lampica ne svetli. Jedino sam primetio da mi volan ne stoji ravno. Da li to moze da bude problem?
Da kazem da je auto passat b5.5 1.9 tdi

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #70 poslato: Novembar 21, 2011, 06:04:58 posle podne »
 badmood
Sta kaze dijag... ?
Da li si ista pokusao povodom problema ?, Optika nema veze sa tim.Ja evo jos ne mogu da nabavim dzek za senzor, gde god se obratim -  badmood, a ne bih da lemim, ne savetuju mi zbog senzora. Interesantno, kako sam malo cigerom, stegao pinove, evo par dana ne pali, ali samo gradske voznje, kako krenem dalje  badmood. Ja se jos uvek nadam da je dzek problem , a naravno ,javim kada i to resim, pa ce mo videti.
Six

Van mreže Tuner

• Sr. Member
  • Bajina Bašta
  • Auto: FOX TDI Octavia TDI
« Odgovor #71 poslato: Novembar 21, 2011, 10:35:27 posle podne »
Meni ne pali dok ne počne da trokira na plinu, malo ga isturiram i opet ugasi. Da li je moguće da je u raspršivaču plina ostao vazdušni čep prilikom ispuštanja antifriza pa da zato nekad zatrokira i to bude posledica paljenja ESP lampice?
Ex YU RALLY (Rally Serbia) 2009 by Tuner ...  http://www.youtube.com/watch?v=6777S9pVHoE

Zrnojed

• Gost
« Odgovor #72 poslato: Novembar 21, 2011, 10:43:28 posle podne »
Pa cim trokira motor,mora da pali lampicu,ljudi! Postoje parametri koji moraju biti ispunjeni da bi ESP funkcionisao kako treba,jedan od njih je i minimalni br obrtaja,tako da,Stig-Tuneru,tebe  sex motor,a ne ESP.  ;)

Six,zaletuj te zice,i ne zaj...j se vise sa tim! ;)

Van mreže zelezni

• VW Početnik
  • Auto: Passat b5.5 1.9 tdi
« Odgovor #73 poslato: Novembar 22, 2011, 08:45:42 pre podne »
Kacio sam ga na dijagnostiku ne pokazuje nista nema nikakvih gresaka. To sam radio kada lampica nije sijala jer cim ugasim motor ona vise ne svetli. Raspitivao sam se kod dva majstora ni jedan mi nije dao neko resenje uglavnom misle da su neki kontakti u pitanju.
Six a zasto te ti kontakti ne zezaju kada si u gradskoj voznji nego samo kada si na nekom duzem i otvorenom putu?
Moras priznati da bas i nema neke logike. Ako je taj dzek kao sto ti mislis on bi zezao i u gradskoj voznji. To je moje misljenje, a voleo bih da nisam u pravu.

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #74 poslato: Novembar 22, 2011, 02:13:39 posle podne »
@zelezni - Cudno za dijag.. , a da oteras kod nekog drugog na dijag... !?, Nema veze to sto ti resetujes , mora da ostane prijavljena greska.Nesto mora da pokaze da ga .ebem.
Tako i meni u problemu sa kablovima dizni, jedna pokazala  ,druga ne -gresku. Promeni dijag... , bas me zanima.
Mislim da je kabel, jer kao sto sam i pisao, dijag.., pokazuje gresku na senzoru, a kada sam isti zamenio sa kolegom, kod njega radi..znaci senzor je Ok". Pogledaj kakvi su ti pinovi na senzoru i na dzeku! ? ...
(senzor ispod zadnjeg sedista)
A,aaa... nema pravila, jedno vreme mi je palio i po gradskoj voznji i to po par puta za vece, a razlike sam primetio bas kada njakam dzek(pinove). 1-vi put kada smo ih stegli 7-8 dana je bilo sve Ok'.Evo sada par dana radi kako treba, mada jeste cudno ... Ljudi ,u lokalu i prigradskoj voznji se desi da napravim i po 30-40km bez gasenja auta ali stani -kreni i sve Ok", a izadjem na otvoreno i posle 60-70 km ,nekada i manje, upali lampu, i tada kada izvucem dzek, upali mi i lampu Abs-a, kada dzek vratim Abs ugasi a Esp lampa i dalje gori(to sve bez gasenja auta,naravno),kontam da ne gasi Esp bez reseta. .ebem li ga... Zajebancija.
Meni je majstor rekao,ako nije do tog dzeka ,da je greska u centrali esp-a i da moram da menjam comp Abs-A  badmood
... Jos malo cu se strpiti oko nabavke dzeka, jer kazu mi  neki ljudi-elektricari, da nisu za lemljenje jer se toplotaprenosi na senzor pa da se nesto ne .j.be.
« Poslednja izmena: Novembar 22, 2011, 02:16:05 posle podne od strane Six »
Six

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #75 poslato: Novembar 22, 2011, 02:17:15 posle podne »
@ Tuner ..Delim misljenje sa Zrnojedom u tvom slucaju.
Six

Van mreže saleproka

• VW Početnik
  • Auto: Golf plus
« Odgovor #76 poslato: Novembar 22, 2011, 07:49:05 posle podne »
Pozdrav  i od mene i ja imam problem sa ESP lampicom na mom golfi 4 sdi (3.vrata).Cistio sam senzore( ako sam uopste potrefio gde se nalaze).Letos je po vrucinama gasio lampicu ali sad kada je hladno konstantno je upaljena.Iskreno treba mi da radi sve kako treba posto mi je ulica u kojoj zivim mnogo strma a i vozim malu bebicu stalno....POMAGAJTE KAKO DA RESIM ESP ILI MI DAJTE NEKU SEMU GDE STOJI SENZORI... bonk bonk bonk
« Poslednja izmena: Novembar 22, 2011, 07:50:52 posle podne od strane saleproka »

Zrnojed

• Gost
« Odgovor #77 poslato: Novembar 22, 2011, 08:13:09 posle podne »
Six,o kakvoj toploti pričaš? blink
Ja ne razumijem kako neko može tako bezobrazno da laže?!(mislim na majstora) Pa oni misle da su ljudi goveda, sex te,i treba ih  batine
Pa nećeš brenerom da variš,nego da zaletuješ žice,to traje 3 sec,tako da nema šanse da toplota može da dođe do senzora.

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #78 poslato: Novembar 22, 2011, 09:57:04 posle podne »
@zrnojed .ebaj ga"
Tako mi rekose 2-ca, a iskreno, malo sam ja" i p..ajzla , jest da je ispod sedista ,ali volim da je sve po Ps-u  boodala
Kazem , evo duze vreme nije palila ali to nije resenje, ako ne nabavim dzek , sam cu da uradim  bicedobro.
Six

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #79 poslato: Novembar 22, 2011, 10:02:00 posle podne »
@saleproka Drugar, za pocetak - dijagnostika. Ne vredi odma da se nagadja ... redom pa suzavas problematiku,sta drugo!? ili u servis , bacis kljuc,pijes kaficu i mazis novcanik.
Six