Autor Tema: Passat 5.5(karavan) -SPUSTEN;Amortizeri???  (Pročitano 10648 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Audi A4 B8
Passat 5.5(karavan) -SPUSTEN;Amortizeri???
« poslato: Oktobar 17, 2011, 11:59:37 pre podne »
Zdravo! Kao sto pise u naslovu,Passat 5.5 2003god. (karavan), febricki spusten.PITANJE: Zadnji amortizeri su  mislim pred zamenom, 1-an je procureo pa videcemo koliko ce se voziti... Prijatelj je zvao Auto-Comerc i po broju sasije su mu odmah rekli da je Passat spusten i da idu posebni amortizeri za njega :( :( :( Da li mogu da postavim obicne- standardne ? i ,koja je razlika?.Opruge sam gledao i imaju na sebi oznake = 1-na Narandzasta i 3-ri Plave tacke.??? ,a amortizeri ,su Crvene boje,ako to sta znaci. Unapred Hvala!
Six

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
  • Auto: vw passat
Odg: Passat 5.5(karavan) -SPUSTEN;Amortizeri???
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 17, 2011, 03:58:50 posle podne »
daj neku sliku sa tim fabrickim kracim amortima
hahaha Stoske poligloTka hahaha Gde Stoske glotkne tu trava ne raste :)

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 17, 2011, 10:21:23 posle podne »
Fotografije samog Passata ima u "Automobili clanova" ,Passat 5.5 - SIX
 a fotku opruga cu postaviti, ali slabo se vide,slikano na dizalici od dole.
Six

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 18, 2011, 07:41:19 posle podne »
Pasuju bez problema, skines spustene stavis obicne, sve lagano saraf na saraf bez brige, ali me zbunjuje sto kazes da ima crvene amortizere - fabricki su "bezbojni" tj crni nemaju fabricki amortizeri nikakvih oznaka u bojama, tako da ne bude da je fabricki imao sport.set, pa je to nekome biolo ipak mnogo visoko pa je stavio neki jos nizi - sportskiji  ;)   e onda zavisi ko je ugradjivao i kakav je amortizer ugradjivao i jel nesto tom ugradnjom prepravio pa sad ne moze fabricki novi da se ugura.

Inace fabricki spusten Passat nit je tvrd na volanu nit je neudoban  ;)

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 18, 2011, 10:32:13 posle podne »
inace ti spusteni pasati imaju i krace amortizere a ne samo opruge i koliki ce biti hod klipa kratkog amortizera sa oprugom koja je visocija? znaci ako hoces da mijenjas amortizere i stavljas standard stavljas i standard opruge. isto vazi i za kratke (spustene)

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 18, 2011, 11:51:59 posle podne »
@gedora - Ne znam sta cu !, ja" tako nesto razmisljam kao i vi, to mi ima smisla. Auto je iz uvoza(nemacka) iskreno sam mislio da je neko svojevoljno menjao opruge i amorte ,pa sam se iznenadio kada su mi po broju sasije rekli da je fabricki spusten :(. Misljenja su razlicita, neki majstori kazu da moze standard amort na ove opruge, fizicki se montira bez problema,...jeste im veci hod ali kazu ..neces ga voziti po njivama pa da ga zabaci u vis ,da izvuce stap do kraja. Uf!  Kolega je danas menjao na svom Passatu ,pa cu skinuti jedan , cisto da im izmerim hod, pa ako je velika razlika - u problemu sam.Gde ih i nabaviti i po kojoj ceni??? a , nisam u mogucnosti da kupujem 4 x opruge na standard i 4 x amorte :(. Za sada zadnji su procurili. Kolega je montirao Blistajn oko 3.700din po komadu.Uostalom kako i da trazim odgovarajuce ?
@Miro MNE - Kolega vozi standard , tako da definitivno tvrdim da je tvrdji  i u voznji i na volanu, ali isto tako bolje lezi na putu,krivinama,nema ljuljanja  itd... standard prica.
- Da imam love,bez razmisljanja bih trazio krace amorte,ali posto sam nacuo da su poprilicno skuplji , pokusavam ako je realno moguce i podnosljivo resenje, da montiram standard-jeftiniju varijantu. Zato Vas i pitam za misljenje.Hvala na vremenu i savetima.
@gedora P.S Duzan sam odgovor i izvinjenje sto nisam javio... Tandem pumpa.Bili ste u pravu, nije do nje.Ocistio sam rezervoar i pumpu iposle par hiljada proverio i sve cisto ko suza.Hvala!
Six

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 18, 2011, 11:58:54 posle podne »
Ili sve u standardu postavi ili sve to sto ti je sad na autu. Znam da neces po njivama, ali sta da se desi da natrcis na neku rupu ili negde moras da obidjes bankinom gde ima prilicno nagiba. Auto je podugacak i ja na tvome mestu nebih kombinovao. Pogledaj mozda nadjes nesto i polovno ako nemozes novo. Znam da su mnogi isli na spustanje kod Gorana i da ta varijanta nije mnogo skupa koliko sam ja procitao po temama. Vidi da dodjes do njegovog broja, mozda i on nesto ima. mahac
Boban-Rus

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 19, 2011, 12:01:54 pre podne »
Pokusavam da postavim fotke ato mi bas i nije jaca strana :9 , ... malo vremena ...
Six

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 19, 2011, 12:14:55 pre podne »
Six lose si me razumio, fabricki VW sport paket nije mnogo tvrdji od fabrickog obicnog sto me navodi na sumnju da nemas fabricki spusten auto vec spusten sa nekim tuning dijelovima - tim prije jer je amortizer crven

znaci stoji da po br. sasije imas fabricko sport.ogibljenje ali po svemu sto si opisao kao da amortizer nije fabricki - to sam htio da kazem

nego nebitno, u svim opisima dodatne opreme kod VW-a stoji da je opruga neizmjenjena a amortizer kraci - ne znam jel to tacno - uglavnom fabricki sport.paket kod passata je -15/20mm u odnosu na serijsku visinu, po meni mozes iskombinovati (privremeno ili na kraci period) oprugu koju sad imas i novi amortizer ali ako je i opruga kraca auto ce ti ostat nizak, znaci rijesices (mozda) samo udobnost. Opruge na otpadima nece bit skupe ali postoji velika vjerovatnoca da je nedje pukla ili je na drugi nacin ostecena, tako da za sad ostavi provjerenu tvoju za koju znas da je ispravna dok ne skupis pare za novu.

I ako ti je problem visina auta uzmi kompplet sve od paketa zalose puteve (+25mm) pitaj u ovlascenom kolko je to para i sta sve moras da uzimas.

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 19, 2011, 12:19:12 pre podne »

Ovo je zadni amort i opruga.

Ovo je prednji amort i opruga

Six

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 19, 2011, 12:27:44 pre podne »

Cak je i ona u nekoj zelenoj varijanti :9 , ala sam maler... a samo sam hteo standard , ali kada sam kupovao preko neta ,nisam primetio  bonk
Six

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 19, 2011, 12:38:35 pre podne »
@Miro MNE - Hvala u svakom slucaju. Znam da se @Gedora ne bih slozio samnom, ali bice izgleda upravo ta varijanta, zbog finansiskih razloga. Znaci ako je moguce, montiracu standardan amort na vec postojece krace opruge a kada budem u prilici, kupicu i standard opruge(na zalost-polovne)...jer, sada je problem zadnji deo a verujem uskoro i prednji, a sve u kompletu, za mene bruka para.Ok" znam koliko je odrzavanje ovakvog auta ali ovo je ne predvidjena zaj...cija :(Uz to da napomenem da predjem mesecno oko 5.000km, ne zelim se igrati sa zivotom ali ..zato mi znace komentari.Hvala jos jednom.J.B.G ljudi znate i sami , lako je kada je novcanik debeo :), a ceka me prvo problem sa Esp-om, tema je aktuelna :(
Six

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 19, 2011, 12:41:25 pre podne »
Za ESP sam ti napisao tamo. Cesto se senzori poremete pri skidanju i montazi homokinetickog. to moras proveriti obavezno.
Boban-Rus

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 19, 2011, 01:35:47 pre podne »
@boban 68 - Hvala ! , javim , nadam se brzo jer to moram da resim.
Six

Van mreže dag81

• Sr. Member
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 19, 2011, 07:27:07 posle podne »
I ja sam na 1.8 T imao crvene fabricki. Monroe su oko 22.000din sva 4, bar bila pre nekih mesec-dva, bila neka akcija kad uzmes sva 4.

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 19, 2011, 09:55:19 posle podne »
@Dag81 - U N.Sad-u ? koja prodavnica i sto me najvise zanima ,kako ,po kojoj sifri ili kako vec da trazim amorte ? , jel (karavan) tvoj?
Six

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 19, 2011, 09:57:11 posle podne »
bolje ti je za 220eu da kupis na otpadu amortizere  nego da das za to djubre monroe

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
  • Auto: vw passat
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 19, 2011, 10:06:04 posle podne »
evo meni monroe sinoc procureo  angry2  fals tezak ..
hahaha Stoske poligloTka hahaha Gde Stoske glotkne tu trava ne raste :)

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 19, 2011, 10:42:08 posle podne »
Pa bas ih i ne hvale""", mada po meni je to sve isto smece :( ... Zna se sta valja al slabo ko od nas to i kupi :(... Ja bih uzeo Bilstein , samo da imam standard opruge :(, kazem kolega juce montirao 3700din po komadu zadnji (karavan)
Six

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 19, 2011, 10:45:03 posle podne »
bilstein daje godinu dana garancije (makar ovamo kod nas sto je mnogo bolje nego da garanciju nemas). E sad Bilstein je malo tvrdji od monroa i svakako uzmi novi, sto znas u kakvom je stanju polovni, s tim se ne bih igrao, radije polovnu oprugu nego polovni amortizer  ;)