@gedora - Ne znam sta cu !, ja" tako nesto razmisljam kao i vi, to mi ima smisla. Auto je iz uvoza(nemacka) iskreno sam mislio da je neko svojevoljno menjao opruge i amorte ,pa sam se iznenadio kada su mi po broju sasije rekli da je fabricki spusten

. Misljenja su razlicita, neki majstori kazu da moze standard amort na ove opruge, fizicki se montira bez problema,...jeste im veci hod ali kazu ..neces ga voziti po njivama pa da ga zabaci u vis ,da izvuce stap do kraja. Uf! Kolega je danas menjao na svom Passatu ,pa cu skinuti jedan , cisto da im izmerim hod, pa ako je velika razlika - u problemu sam.Gde ih i nabaviti i po kojoj ceni??? a , nisam u mogucnosti da kupujem 4 x opruge na standard i 4 x amorte

. Za sada zadnji su procurili. Kolega je montirao Blistajn oko 3.700din po komadu.Uostalom kako i da trazim odgovarajuce ?
@Miro MNE - Kolega vozi standard , tako da definitivno tvrdim da je tvrdji i u voznji i na volanu, ali isto tako bolje lezi na putu,krivinama,nema ljuljanja itd... standard prica.
- Da imam love,bez razmisljanja bih trazio krace amorte,ali posto sam nacuo da su poprilicno skuplji , pokusavam ako je realno moguce i podnosljivo resenje, da montiram standard-jeftiniju varijantu. Zato Vas i pitam za misljenje.Hvala na vremenu i savetima.
@gedora P.S Duzan sam odgovor i izvinjenje sto nisam javio... Tandem pumpa.Bili ste u pravu, nije do nje.Ocistio sam rezervoar i pumpu iposle par hiljada proverio i sve cisto ko suza.Hvala!