Autor Tema: Problem sa klimom Golf 4  (Pročitano 8688 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Grale

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Problem sa klimom Golf 4
« poslato: Septembar 24, 2011, 12:02:31 pre podne »
Prošle godine sam servisirao klimu, a sad i ove godine u julu mesecu u LAV servisu. Danas sam otišao da proverim u dotični LAV servis klimu, jer mi nešto slabije hladi. Proverom se utvrdilo da u sistemu ima ispod 200 grama freona od maksimalnih 775 grama. Majstor koji je radio servis klime pre 2 meseca je samo zamenio zaptivače-gumice, a sad kad je podigao vozilo je video fluorescentnu boju na cevčici kondentatora i posumnjao je da tu curi, ali nije bio siguran. Odmah mi je rekao, da dalju proveru želi naplatiti. Ispraznio je iz sistema freon, napunio vazduhom od 8 bara i gledao i nije opet mogao utvrditi da li je cevčica šuplja. Rekao je da bi trebao da skine branik, masku i kondenzator da taj rad košta najmanje 5000 din ako je samo cevčica kondenzatora u pitanju. Mašina je prošla test nepropusnosti i nije mogla nigde da nadje curenje.
Kakav je to majstor da svojom nestručnošću i aljkavim radom želi ponovo uzeti pare. Servis klime podrazumeva detaljan pregled cele instalacije, a ne punjenje klime 100 puta i uzimanje para.
Šta je onda GARANCIJA. Hoće pare da uzmu po nekoliko puta, neće moći ove noći.
Šta da radim dalje, molim za pomoć neko ko je stručan....

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
Odg: Problem sa klimom Golf 4
« Odgovor #1 poslato: Septembar 24, 2011, 02:00:44 posle podne »
Prijatelju, promasio si deo foruma. Postavi temu u Odrzavanje i servisi , a tamo  predstavi svog golfa, daj neku sliku  ;)
« Poslednja izmena: Septembar 24, 2011, 02:10:37 posle podne od strane Peca_Nis »
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #2 poslato: Septembar 24, 2011, 02:05:04 posle podne »
da mu ne platis naravno...ako si radio servis pre dva meseca, logicno je da su sve ispitali, ako ti nisu punili klimu tad, onda palti samo dopunu freona i toe to...

Van mreže Grale

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Septembar 24, 2011, 02:19:08 posle podne »
naravno da mu neću platiti, a nije mi rešio problem... Klima i dalje ispušta negde a dalje provere dotični majstor iz LAV AUTA na Žarkovu koji je radio servis klime pre 2 meseca želi naplatiti.... šta da radim, imam li mogućnosti da se obratim tržišnoj inspekciji i kažem kako aljkavo rade i uzimaju pare.... LAV auto je u pitanju, moja greška jer sam u prethodnom postu rekao LAV servis
Molim za pomoć....

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #4 poslato: Septembar 24, 2011, 02:23:02 posle podne »
ma samo ga ti pusti da on to odradi, a posle mu reci da na lovu za servis moze da zaboravi...al u obavezi si da platis dopunu freona, ukoliko to nisu uradili na servisu pre par meseci...ovo nemoj da mu placas...

Van mreže @aca@

• Sr. Member
  • Auto: mk4, pasat b5 1,9tdi
« Odgovor #5 poslato: Septembar 24, 2011, 02:32:09 posle podne »
pusti ga da ti uradi pa mu reci da ce mu bog platiti lollol lollol
govorim tiho i nosim psa sa sobom

Van mreže Grale

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Septembar 24, 2011, 02:49:57 posle podne »
uradio je pre 2 meseca servis klime, praznjenje i punjenje gasa 775 grama je stalo, a sad posle 2 meseca nema u sistemu ni 200 grama... i menjao je gumice,  platio sam servis 6.100 dinara, sad opet mi se pojavio problem negde curi a majstor hoće da naplati aljkav i nestručan rad, kao da nije on radio a firma je LAV AUTO... bruka i sramota

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #7 poslato: Septembar 24, 2011, 03:33:27 posle podne »
traži menadžera
>
zapreti inspekcijom
>
informiši inspekciju
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže crni_vlada

• Full Member
  • Auto: Octavia 1.9 TDI
« Odgovor #8 poslato: Septembar 24, 2011, 03:39:06 posle podne »
Tačno,tako kako wele kaže,ne upuštaj se u komunikaciju sa njim više,odmah menadžera zovi ;)
Druže Brano,Škoda kakva je takva je ona je moja :)

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #9 poslato: Septembar 24, 2011, 03:42:00 posle podne »
Da ali sta ako se u medjuvremenu nesto desilo , on moze da kaze da je pre 2 meseca bilo OK, tvoja rec protiv njegove , a ta varijanta uradi pa necu da ti platim je mozda malo rizicna, ne znas sa kakvom budalom imas posla. Moj ti je savet da zaboravis na to, ubuduce izbegavaj taj servis , preteraj zimu pa na prolece se javi nekom drugom

Van mreže Grale

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Septembar 24, 2011, 04:27:03 posle podne »
Koliko ja znam reklamacija se uvažava i 6 meseci imam pravo na garanciju usluge koje su mi radili, imam račun i izveštaj o rađenom redovnom servisu. A to što dotični majstor aljkavo i nestručno radi posao servisera auto-klima i hoće još para je bezobrazluk.
A šta je onda GARANCIJA?

Van mreže crni_vlada

• Full Member
  • Auto: Octavia 1.9 TDI
« Odgovor #11 poslato: Septembar 24, 2011, 04:34:47 posle podne »
Ma idi ti kod njih i insistiraj da ti srede to,ne možeš ništa da izgubiš
Druže Brano,Škoda kakva je takva je ona je moja :)

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #12 poslato: Septembar 24, 2011, 06:51:07 posle podne »
Koliko ja znam reklamacija se uvažava i 6 meseci imam pravo na garanciju usluge koje su mi radili, imam račun i izveštaj o rađenom redovnom servisu. A to što dotični majstor aljkavo i nestručno radi posao servisera auto-klima i hoće još para je bezobrazluk.
A šta je onda GARANCIJA?

nije ti sigurno ispraznio gas iz instalacije pa ti ponovo sipao drugi  ;)
nije ni on veverica da se razbacuje gasom,nego ga usisa nazad u bocu i vakumira instalaciju i taj isti gas ti vrati ponovo u auto,i doda 100-200g njegovog ako je hvalilo,jer freon se ne menja i nema vek trajkanj 10-15god pa da se menja,on moze da traje 10 puta vise od toga  godina i vise i uvek da bude u istom stanju,jer to je rashladni fluid
on ti daje garanciju na ono sto je radio na autu i sto je napisao na racunu,ako ti je punio freon onda imas pravo na zalbu jer on je punio naslepo i ako je video da hvali,znaci pre toga je trebao da utvrdi zasto hvali pa tek onda da napuni kad resi problem curenja freona,ne ovakoda se rasipa gasom koji nije uopste jeftin
imas pravo na inspekciju ako imas racun,pokazes racun sta je radjeno i opet se isti problem pojavio i mozes da ga zezas,garancija na tu uslugu traje 6meseci
ja sam radio auto klime dugo,i radim kucne klime i vece sisiteme i belu tehniku i znam da za takav deo posla mora da postoji odredjena garancija

champ1

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #13 poslato: Septembar 24, 2011, 10:48:21 posle podne »
usluga mora da pokriva 6 meseci intervencije
nijedan menadzer nece da rizikuje posetu inspekcije

Van mreže Grale

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Septembar 25, 2011, 02:56:03 posle podne »
Aco, on je to na slepo punio sistem jer ga nije proverio uopšte, mašina je to sve uradila.... A ja sam u LAV AUTU na prijemnom odelenju prijavio pre 2 meseca da mi curi klima  i da hoću da mi se reši problem i uradi servis, no međutim napisao sam u prethodnim odgovorima šta je uradio.... gledao je vizuelno delimično instalaciju sa mehaničarskom lampom i bez naočara, čak nije ni gledao kondenzator i cevi - potpuno neopremljeno je radio servis klime.... to je isto kao da ja gledam u mikroorganizme bez mikroskopa i naravno da neću videti ništa... i zato ću da odem sutra kod menadžera i prijaviću njegov nestručan rad.... ako mi ne izadje u susret prijaviću inspekciji... Hvala vam na savetima, znao sam je da hoće da me prevari, ali neće moći jer sam po struci  dipl.inž. mašinstva i u tehniku se dobro razumem.

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Bora 1.9 TDI
« Odgovor #15 poslato: Septembar 26, 2011, 10:07:57 pre podne »
Pominješ GARANCIJU, pa kakvu garanciju zaista imaš? Ako nije napismeno sa specifikacijom na šta se odnosi onda je to teško dokazati. Usmene garancije su nepouzdana stvar jer majstor uvek može da izvrda i kaže kako se to odnosilo na ovo ili ono ali ne i na ono što ti misliš. Očigledno da ti servis nije odradio kako treba.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #16 poslato: Septembar 26, 2011, 02:22:13 posle podne »
racun je garancija

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #17 poslato: Septembar 26, 2011, 02:50:22 posle podne »
Da bi se majstor za klimu uverio u svaku komponentu i spoj u sistemu da je ispravan i da ne pušta morao bi da potroši poprilično vremena i da ti do dobrano naplati. Meni su u specijalizovanom servisu rekli da će mi dati garanciju na 2 godine za ispravan rad samo ako im platim 15 hiljada pregled celog sistema i zamenim svaku komponentu koju nađu za neispravnu. U te pare su istina ulazili i zamena isparivača i sušača (delovi nisu uključeni u cenu) kao i punjenje sistema. Koliko ljudi je spremno da izdvoji ovolike pare za sigurno otklanjanje kvara? Majstori to znaju i onda naplaćuju manje ali manje i urade.

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #18 poslato: Septembar 26, 2011, 02:53:08 posle podne »
tebe su odrali ko zeca ako si radio kod njih servis klime  ;)
  champ1

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #19 poslato: Septembar 26, 2011, 03:07:55 posle podne »
Dijagnostiku mi je odradio jedan drugi "majstor" i to je stvarno bio uradio dobro. Pošto je bio jako zauzet a za zamenu isparivača treba skoro ceo dan raspitivao sam se na drugim mestima i onih pomenutih 15 hiljada je cena koju mi je ponudio jedan specijalizovani servis. Naravno, kod njih nije postojala mogućnost da mi samo zamene isparivač i sušač već moraš da im platiš kompletnu dijagnostiku (koja meni nije bila potrebna) pa zato i nisam išao kod njih. Jedan drugi majstor mi je tražio 100 evra samo za zamenu pomenutih komponenti, bez punjenja sistema. Na kraju mi je moj prvi "majstor" ponudio da mi sve odradi za 8 hiljada, uključujući i punjenje. I tu se ja prevarih i odlučih se za njega bonk. Ostatak priče je više za Riplija...