Autor Tema: Problem sa klimom Golf 4  (Pročitano 8689 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

mladen3103

• Gost
Odg: Problem sa klimom Golf 4
« Odgovor #20 poslato: Septembar 26, 2011, 03:10:31 posle podne »
nisu ga odrali takav pregled svagdje kosta,
koliko znam kod sebe dok sam imao cetvorku r134a staje 525(+-20)grama,
provera sistema se ne vrsi duvanjem sistema na 8 bara,nego vakumiranjem
i dzanjem sistema na vakumu pola sata,a ako pusta onda se puni obojenim freonom i pali sistem da vidi gdje ce pokazati,
a zatim klasika i ulje svasta nesto,tako su meni rjesili dok je nisam ubio,mislim cetvorku  lollol

Van mreže Grale

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #21 poslato: Septembar 26, 2011, 05:11:51 posle podne »
ne može pregled instalacije da košta skuplje od freona i ko to naplaćuje skuplje taj dere bome. Raspitajte se malo od stručnih ljudi auto klima i čućete, opet ima prevaranata puno i žele što manje da urade a da naplate dobro. A za garanciju navodno, ne osećaju se odgovorni. E malo sutra, meni je račun Garancija i punovažna je 6 meseci.
Aco, bio sam danas da potražim glavnog menadžera firme, nije bio u firmi. Pozvali su nekog zamenika koji nije menadžer i koji se baš ne razume u problematiku. Ostavio mi je njegov kontakt i ja sam ga pozvao i rekao - hoću da mi se reši problem? Mašina njihova koja radi test nepropusnosti vakumiranje pa punjenje je pokazala pre 3 dana kad sam bio da nepropušta nigde, no to nije objektivno jer se videla fluoroscentna boja na cevčici kondenzatora i pretpostavka je da tu pušta.  I sam glavni menadžer je potvrdio da ne može mašina da pronađe pukotinu.  E za sutra smo se dogovorili da se nadjemo i predložio mi je svakako kompromisno rešenje.
Pitanje sad za stručne ljude: Da li sam ja dužan da platim popravku instalacije? oni se ograđuju na ono što su prvi put radili da za to garantuju a opet kad su prvi put radili napisao sam u prethodnim postovima da je majstor delimično izvršio pregled sistema i nije gledao kondenzator i njegove elemente? Da li je firma obavezna da napuni sistem freonom o svom trošku?
Tehnologija- servisa auto klima ako korisnik prijavi curenje,  podrazumeva detaljan pregled cele instalacije sa adekvatnom aparaturom i nema tu diskusije. Što u ovom mom slučaju majstor nije  tako postupio - profesionalno već neopremljeno, delimično, površno i pisao sam u prethodnim postovima kako.

Van mreže crni_vlada

• Full Member
  • Auto: Octavia 1.9 TDI
« Odgovor #22 poslato: Septembar 26, 2011, 06:04:44 posle podne »
Nisu oni dužni da ti popravljaju instilaciju o njihovom trošku,najviše što možeš da očekuješ je da ti oni nakon saniranja kvara (bilo u njihovoj režiji,ili ti negde drugo da uradiš) ponovo servisiraju,tj provere i napune sistem,gratis naravno,jer njihovom greškom je previđeno da pušta na tom mestu..
Druže Brano,Škoda kakva je takva je ona je moja :)

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #23 poslato: Septembar 26, 2011, 07:32:44 posle podne »
nisu ga odrali takav pregled svagdje kosta,
koliko znam kod sebe dok sam imao cetvorku r134a staje 525(+-20)grama,
provera sistema se ne vrsi duvanjem sistema na 8 bara,nego vakumiranjem
i dzanjem sistema na vakumu pola sata,a ako pusta onda se puni obojenim freonom i pali sistem da vidi gdje ce pokazati,
a zatim klasika i ulje svasta nesto,tako su meni rjesili dok je nisam ubio,mislim cetvorku  lollol
to sa bojom  pomaze u vecini slucajeva ali ne uvek
najbolje se ispituje sapunicom ili naocarima,ima da se kupi bas prava sapunica u spreju za takve stvari,ja sam imao dosta puta da mi se desilo da curi na hladnjaku ili na izlazu iz kompresora,na hladnjaku nema sanese da pokaze boja,nego uzmes istrljas ceo hladnjak sapunicom i vidis gde curi,e sad zavisi od rupe,negde moze da se zakrpi a negde ne
drugo on vakumira sistem i drzi sistem 5min pod vakumom,ako je sistem ok on izbaci na displeju neki broj,nebitno koji,zavisi od auta,ako ne onda izbaci Eror
trece ako korisnik prijavi curenje gasa,ili oni sami vide da gas hvali on treba prvo da utvrdi zasto taj gas hvali i gde je iscureo,pa onda tek da napuni kad sanira problem curenja a ne da se rasipa freonom,,sto je on radio tamo jer nije njegovo i zabole ga ona stvar,ide na firmin trosak
on je tebi dao garanciju za sipanje freona u sistem-dopunu,racun ti je garancija
ako na racunu pise da je naplaceno provera sistema,dopuna gasa jer je hvalio-curi e onda mozes da ih  sex
ako pise samo dopuna e onda ti moras da platis tu popravku instalacije,ako nadju gde curi a freon treba da ti dodaju gratis
  champ1

Van mreže Grale

• VW Početnik
« Odgovor #24 poslato: Septembar 26, 2011, 10:39:29 posle podne »
taj majstor kako je to ispitivao tako sam mogao i ja i bilo ko sa ulice da ispituje - odokativnom metodom i mehaničarskom lampom, to nije videlo majstora -  i tako aljkavo kad radi posao, dešava se da opet na nekom drugom mestu se pojavi curenje sistema i da treba sve to platiti. Pregled sam platio i to mi je refundirano u računu. Dešava se da je tačkica toliko sitna u sistemu da se gotovo ne vidi boja i da trebaju dobre naočare i sapunica da otkriju potencijalno curenje i reše problem.
Nije ispoštovao tehnologiju kako se radi, ukoliko mi ne reše problem o svom trošku dovešću im inspekciju - pa će  sledeći put više da poštuju svaku mušteriju koja im je poverila auto za popravku i odgovornije će morati raditi svoj posao. Ili će naučiti kako se radi posao i rešavati probleme, ili će propasti.

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #25 poslato: Septembar 27, 2011, 09:43:15 posle podne »
+1  tapsac
  champ1