Autor Tema: Preticanje preko pune linije  (Pročitano 22657 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
Odg: Preticanje preko pune linije
« Odgovor #60 poslato: Septembar 25, 2011, 04:55:04 posle podne »
mislim da bi bilo lepo da se neki "kolega" javi i napise nesto kada su ovakve teme, znamo da ih ima na forumu.

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #61 poslato: Septembar 25, 2011, 05:17:30 posle podne »
ma nemoze ti nista bre,veruj mi,ako nisi snimljen kamerom mozes da ih  sex na sudu

tako je mene zaustavio motorista na batajnickom drumu,tada sam vozio keca-zastavu i kaze on meni ubaci u prvu i povuci rucnu i kreni da vozis,ja sam odbio jer nema pravo da trazi to,tako kidam auto
i on me posalje,tj isli zajedno na vanredni tehnicki u nekoj skoli tamo blizu,ja mislim saobracajna neka,izljubio se pandur sa ovima sto rade na tehnicvkom,sve ih zna
a ja 7 dana pre toga zamenio na kecu,sve plocice,diskove,sajlu itd,komplet sve
i ovaj sto radi na tehnickom sidje u kanal i kaze mi pa tebi ovde sve novo oko kocnica,rucna,ja kazem da
i u izvestaju mi napisali za rucnu zadnji levi tocak malo popusta  bonk a sve novo stavljeno,samo da uzmu pare
i ja popizdim,i kazem panduru sad ces da me zapamtis,odem 3 ulice ispod i uradim jos jedan tehnicki na kojem je sve ispalo odlicno,i vratim se kod pandura i dam mu onaj papir i kazem mu sad mi slobodno pisi a ja imam dokaz da je sve ispravno i vidimo se na sudu
i proslo evo vec 2-3 godine nije nista nikad stiglo

izvinjavam se zbog offa,znam da nema veze sa temom preticanje preko pune linije ali morao sam da napisem,bas zbog policije,u istoj sam situaciji bio kao stefan
  champ1

Van mreže srbin007

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #62 poslato: Septembar 25, 2011, 06:51:24 posle podne »
imao sam par slucajeva, npr radar kod galenike. Zaustavili me i uzeli dokumenta, upisali u neki rokovnik podatke i pored zaokruzili, recimo, 116km/h i sve to zajedno uokvirili izlomljenom zatvorenom linijom i time ogranicili od ostslih koje su zaustavljali i tefterili. secam se da sam tada rekao policajcu da moze slobodno da mi pise da sam isao 300 umesto 116...trazio sam tada da dam iyjavu u ns umesto u bg, i tako je i bilo i pole izjave mi je stiglo resenje iz bg da nisam kriv za taj prekrsaj.

Po novom, kao i po starom, poenta je traziti zapisnik, uneti sto vise primedbi i dodati da ces svoju izjavu dati na sudu i sve to BEZ POTPISA. e kad dodjes na sud onda sve to ponovis i jos dodas svasta ali ne sudijinim recima negu svojim. znaci ti diktiras sta da kuca. onda posle ne primas 3 poziva pa te osude. e tu je kljuc. tu moras u roku od osam dana zalbu. e onda oni prsnu jer mora sve ponovo. kad opet odes na sud sudija ce traziti suocenje. kad dodje suocenje (POCELI SU DA DOLAZE I SVAKI IMA UNAPRED ZAKAZAN DATUM i tog dana ima po 30 suocenja) policajac obicno nema pojma niocemu nego kaze da stoji iza zapisnika, a ti onda uzmes zapisnik i svoju izjavu i stavis papir izmedju i napises veeeeeeliki znak jednakosti ! E onda nastaje frka u sudnici jer si ih upalio a ne znaju da tek sledi ulje na vatru. e tu trazis materijalni dokaz, sliku video, svedoke redjas iz svog auta iz auta iza tebe, iz busa koji je bio pored i bio pun tvojih rodjaka (krenuli ljudi na svadbu)... tu stize resenje o nedostatku dokaza ako vec ne zastari...
ili jos bolje da ne zastari nego da je sudija uporan bio i vredan pa te opet osudio a ti znas da je preskocio korak. e onda se zalis visem sudu i tu je kraj.

http://www.youtube.com/watch?v=evzIhx6jnKo&feature=related

Niko ne moze da zna sta to sapuce vetar, niko ne moze da zna sta nosi grom iz vedra neba! Nevreme se sprema...
...jer to je zemlja hranila, to je majka rodila, to je snaga branila ,to je vera vodila.

nuestra fuerza es vuestra enigma

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
« Odgovor #63 poslato: Septembar 25, 2011, 08:23:22 posle podne »
u hag pravo :)

Van mreže crni_vlada

• Full Member
  • Auto: Octavia 1.9 TDI
« Odgovor #64 poslato: Septembar 25, 2011, 08:42:02 posle podne »
Teško da ćeš se izvući bez odlaska kod sudije,realno a ako ti ne dođe ima da pevaš i  beer...
Meni se desilo zbog iste stvari da me zaustave,uzeli dokumenta i zapisali podatke,ništa mi nisu dali da potpišem i rekli mi ma nećemo mi ništa,vidimo dobar si momak,student biggrin..i meni posle 2 meseca dođe plava koverta,ćale kada je video kada me nije  batine..otišao kod sudije,žena mi rekla ovo je očigledno,daću ti najmanju novč. kaznu bez uzimanja dozvole a pretekao sam 2 automobila preko pune :rolleyes: jel se slažeš ili da idemo na suđenje..ja prihvatio jer teško da bih mogao bolje da prođem,doduše to je bilo pre ovih kaznenih poena mahac
Druže Brano,Škoda kakva je takva je ona je moja :)

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #65 poslato: Septembar 25, 2011, 10:27:31 posle podne »
-crni_vlada Sve sudije imaju andjeosko lice i puno briznosti za probleme okrivljenog i teska srca kaznjavaju i posto vec moraju onda nek bude minimalna. Poenta kaznjavanja je u relativno jedftinom, a cestom kaznjavanju. Zato svi dobijaju te minimalne i onda mi srecni, a oni kao naivni.
-Po novom rec sluzbenog lica je malte-ne amin. Sustina novog zakona je naplata tako da tesko ce se odreci zalogaja koji im je vec u ustima.
-Srbin007 zaboravio si da napises da za svaku zalbu moras da platis taksu oko 900din
-Stefi
74) preticanje je prolaženje učesnika u saobraćaju pored drugog učesnika u
saobraćaju koji se kreće kolovozom u istom smeru,
po definiciji ovde nisi izvrsio prolazenje, ali si presao punu liniju

ali clan 55 kaze sledece
Vozač ne sme vozilom da započne preticanje ili obilaženje:
.
.
.
15) na način da prelazi vozilom preko neisprekidane uzdužne linije pri čemu
koristi saobraćajnu traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog
smera.
Znaci moze da te  sex zbog ovog zadnjeg.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže crni_vlada

• Full Member
  • Auto: Octavia 1.9 TDI
« Odgovor #66 poslato: Septembar 25, 2011, 10:45:02 posle podne »
Ma kriv sam bio 100 posto,glupo je vaditi se,ja zadovoljan kako sam mogao da prođem i sada dobro pazim da li ću preteći preko pune linije,džep najviše boli  biggrin
Druže Brano,Škoda kakva je takva je ona je moja :)

Van mreže srbin007

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #67 poslato: Septembar 25, 2011, 11:02:19 posle podne »
druze ja dizem armirani stub iz rupe koja je tu na cosku kod komsijine kuce a zamisli mi problema 900 dinara na svu ovu skupocu po novom zakonu. EPILOG: nov put u celom naselju i kazne samo placam kad mislim da treba da platim.

to i treba da  sex sudije . zna se za koga je NAPLATA

Niko ne moze da zna sta to sapuce vetar, niko ne moze da zna sta nosi grom iz vedra neba! Nevreme se sprema...
...jer to je zemlja hranila, to je majka rodila, to je snaga branila ,to je vera vodila.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #68 poslato: Septembar 25, 2011, 11:20:26 posle podne »
Nisam ja mislio da si ti siromasan vec da par zalbi pokriva skoro visinu kaznu, a ako se zalis bez preterano jakog argumenta platis i kaznu i zalbu.
A realno jako tesko je izdejstvovati neplacanje.

Van mreže srbin007

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #69 poslato: Septembar 25, 2011, 11:34:57 posle podne »
Ma ta zalba je retka pojava ali dobra kada si u jakom prekrsaju. Inace, ja sam omalovazavan godinama na sudu i iz toga sam izvukao mnogo. Sada, jednostavno, treba cudo da se desi da bih platio kaznu.
Evo, npr, slucaj zatamnjenih stakala... Da li mi treba atest i za suncane naocare? ali to je vec off ali vredi da neko procita

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
  • Auto: mk1
« Odgovor #70 poslato: Septembar 26, 2011, 01:57:43 pre podne »
Nisam ja krenuo da obilazim, tipa da sam presao u drugu traku i to, vec sam se samo malo vise zaleteo (tj vratio u nizu pa pun) i kad sam video sotonu kraj puta ja nabo refleksno kocnicu

On je meni dva-tri puta rekao nisi pretekao nikoga,al samo zato sto si mene video

e sad ako on i smisli zapisnik, pa u njemu napise ovako nesto sudija ce njega da gleda ko budalu,al ako nafiluje necu se lako izvuci

sto se takse od 900din tice -jeste ona visoka,al kazna za preticanje na punoj liniji je od 15000 do 45000 +oduzimanje dozvole
...za taksu mozda i dam, al lopovima za kaznu nema sanse, nek odrede br dana i cao
da naplate od mene "evropsku" kaznu ce moci tek kad mi daju "evropsku platu" i "evropske puteve"

« Poslednja izmena: Septembar 26, 2011, 02:00:50 pre podne od strane Stefan91 »

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #71 poslato: Septembar 26, 2011, 08:02:13 pre podne »
pa vec imas EU platu... vidi bracu Rumune i Bugare
presao si tockom punu liniju to mu je izgleda dovoljno da ti pise kaznu
razumi ga, on mora dnevno da ispise odredjen broj kazni, takva mu je direktiva
ako to ne uradi nista od pohvale i unapredjenja jer sefovi mu nisu zadovoljni
 + odredjen broj kazni za koje ce da okrene glavu u drugu stranu uz malo novcanu nadoknadu, a u svrhu popunjavanja kucnog budzeta

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #72 poslato: Septembar 26, 2011, 09:15:17 pre podne »
Zato ti i kazem da ga ne nafiluje jer ce ga sigurno nafilovat bas iz ovog rzloga koji si naveo (sudija ce ga gledat kao budalu).

Pretekao 2 auta na isprekidanu liniju, ovi iz "popularnog passat-a" (kod nas presretaci sa kamerama ko nije upucen) pravili guzvu vozeci 60 dje je 80 kako bi nekog nacerali da pretekne pa da mu prisiju kaznu (taj neko sam bio ja  biggrin). Rotirke i godnjenje kao da sam kriminalac.

epilog: pretekao si 3 auta na isprekidanu liniju - vozacka pa-pa, vidjecemo se na sudu, jedva cekam i sl svima dobro poznate recenice  biggrin

stize rjesenje, ja ne ulozim zalbu pismenu

stize poziv na sud a u tom rjesenju koje je stiglo uz poziv pise: pretekao 3 auta na punu liniju, ugrozio vozila iz suprtonog smjera (iako ni jednog vozila nije bilo kilometrima naprijed).

nakalemio sve sto jeste i sto nije uz napomenu da na sud zbog ne ulozene zalbe idem samo da mi presude  lollol

policajac moze da nakalemi sta hoce i kolko oce, ako si ovca pa precutis prizna se njegov nakalemljeni zapisnik a ne original koji ti imas (u ovom slucaju nemas) te stoga bih radije posao i ispitao situaciju u policiju jer se lako moze desit da zbog gluposti 3 mjeseca budes penzioner (ovaj ocu rec pjesak  biggrin).

Kolko puta dnevno svako od nas presjece neku krivinu dje je puna, mislim to rade ljudi u cijelom svijetu, prvi put cujem da zbog nagazene pune neko pise kaznu (zakonski gledano presao si u suprotnu traku i ima pravo da te rebne ali stvarno je nehumano, mislim vrh necijeg dizanja one rabote).
« Poslednja izmena: Septembar 26, 2011, 09:18:41 pre podne od strane Miro MNE »

Van mreže kami

• VW Početnik
« Odgovor #73 poslato: Septembar 26, 2011, 08:38:24 posle podne »
nikako mi to nije jasno za preticanje na punoj liniji.... gde je policajcu dokaz da sam preticao na punoj?? moze on bilo kog vozaca da zaustavi  i kaze preticao si na punoj, pisi kaznu (ako naidjes na takvog) i sta da radim onda..???

Van mreže nemanja2468

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.9 TDI, Golf 2 1.3
« Odgovor #74 poslato: Septembar 26, 2011, 09:21:22 posle podne »
ma bre ljudi samo svedoci spasavaju stvar. nikad nisam preteko u nekoj krivini i gde je opasno ali kao sto sam prethodno reko relacija na kojoj cesto putujem i bukvalno znam svaku rupu ima i deonice na kojima linije veze s vezom nemaju, gde je pravac oni stavili punu a gde je pregib i nista se ne vidi oni opicili isprekidanu i ko prvi put prolazi tu bez problema moze da napravi saobracajku. navedete da su kola bila puna iako nisu bila i da se lik iza vas zaustavio i da vam je dao podatke da hoce da svedoci da niste napravili prekrsaj (naravno taj lik je neki vas prijatelj u cijem se autu vozilo jos 3 osobe i njih isto navedete za svedoke) i ne odustajete od svoje price. taj saobracajac dnevno napise 20 kazni i dal mislite da on zna sta je bilo i kako je bilo. ako nema sliku ili snimak on nikako ne moze da dokaze da vasi svedoci lazu tako da nemate oko cega da se cimate. inace stvarno sam protiv bahate voznje i preticanje gde je preglednost ravna nuli jer tako ne ugrozavate samo svoj zivot vec i zivote drugih ljudi, ako hocete da se ubijete nadjite drugi nacin. pre mesec dana sam hteo da poginem zbog lika koji je poceo da me pretice gde se nista ne vidi i naravno iz suprotnog smera naidje lik i da ja nisam otiso na bankinu verovatno nebi nijedan od nas ostao citav, jos ovaj sto poceo da me pretice vozio vw sarana njih 6,7 unutra i samo je mogo da pobije ljude za nista, takvom treba oduzeti dovolu i obesiti ga. inace stalno kazem da cu kada idem za selo da slikam sve te deonice i da posaljem onom retardiranom Alvirovicu i svaki put me mrzi da stajem ali krajem nedelje bih trebalo opet da idem pa cu definitivno da se zaustavim da slikam ili cu da upalim digitalac da snima ceo put pa posle da iz snimka izdvojim slike.

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
« Odgovor #75 poslato: Septembar 26, 2011, 09:32:08 posle podne »
nikako mi to nije jasno za preticanje na punoj liniji.... gde je policajcu dokaz da sam preticao na punoj?? moze on bilo kog vozaca da zaustavi  i kaze preticao si na punoj, pisi kaznu (ako naidjes na takvog) i sta da radim onda..???

...moj slucaj je jos gori
par puta mi ponovio da nisam napravio prekrsaj,al da sam hteo

Van mreže LEMI

• Youngtimer
  • VW Klub Prijatelj
  • Master Member
  • KORREKT
« Odgovor #76 poslato: Septembar 26, 2011, 10:12:41 posle podne »
Mnogo ste se raspisali oko nicega... zapisnik se pise zbog sudije, a ti ga uzmi ili nemoj kod njih je upisano...
i sve zivo slikaju i zapisuju tako da pazite dobro sta radite gde ostavljate kola itd itd

to za svedoke je cista glupost, sto kaze Devil, ja mogu i coveka da zgazim, al ako sam doveo svedoke pun autobus koji ce da kaze da nisam onda cu da prodjem bez kazne....

a sto se tice suocenja, po novom zakonu MORAJU da dodju, u suprotnom se protiv njih poteze neki k. od komisije i imaju poene ko i vozaci ako se ne pojave na suocenju jer time bukvalno pobijaju sve kazne i izbijaju pare iz budzeta naravno...

pamet u glavu i sto kaze Wele bez suludih prekrsaja

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
« Odgovor #77 poslato: Septembar 26, 2011, 10:24:42 posle podne »
meni bi bilo ekstra da postoji snimak,al u tom slucaju ne bi mi ni pisao kaznu
jer prekrsaj nije napravljen

ja imam lemi dilemu dal ce me uopste zvati, jer prekrsaj nisam napravio sto mi je i zandar potvrdio, zapisnik nije pisan vec je nesto piskarao u rokovnik
al mi je rekao da ovcekujem poziv od sudije za prekrsaje

Van mreže jettavp5

• Old.Jr Member
  • **
    • Eurodubs
  • Auto: VW Golf Mk2
« Odgovor #78 poslato: Septembar 27, 2011, 02:04:23 pre podne »
Kao budući pripadnik policije hteo bih par reci na ovu temu, posebno oko zapisnika...
Jako mi je zao sto se zbog neiživljenih i neprofesionalnih kolega, koji su došli u policiju s konca i konopca i glume Miću Šafta, stvorila slika kakva jeste, naravno čast izuzetcima...
Ja volim da kažem, hoćemo mi u evropu, al neće evropa u nas...  angry2
Osnovna stvar koju policajac treba da saopšti svakom licu zatečnom u prekrsaju su njegova prava i vrsta prekšaja koji je lice izvršilo, a saobraćajci to nekako uvek "zaborave", msm na deo sa pravima, o kom prekršaju je reč i sami znate...  lollol
Šalu na stranu...
Najbitnije pravo u tom inicijalnom delu cele priče je pravo na uvid u zapisnik!
Šta bi to značilo, osl sastavlja zapisnik po svakom postupku i zapisnik predstavlja dokaz o toku i sadrzini radnje postupka...
Sastavljen zapisnik se daje na uvid prisutnim licima nakon čega oni mogu uložiti primedbu na isti...
Primedba se evidentira, zapisnik se može i ne mora potpisati, a potisuje tako da se svaka strana zapisnika, ako ih ima više, potpisuje, i
lice zatečeno u prekršaju preuzima svoju kopiju zapisnika...
E sad malo zakonske podloge koju je teško pohvatati, al ukratko ovo bih izdvojio...
Član 305.
Nadzor nad odvijanjem saobraćaja na putevima, neposrednu kontrolu,
regulisanje saobraćaja i preduzimanje posebnih i drugih mera na uspostavljanju
bezbednosti saobraćaja, kontrolu učesnika i vozila u saobraćaju, kontrolu privremene
saobraćajne signalizacije na mestu gde se izvode radovi ili su nastale prepreke koje
ugrožavaju nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja, u pogledu poštovanja ovog
zakona i propisa donetih na osnovu ovog zakona, po pravilu obavlja Ministarstvo
unutrašnjih poslova.
Član 311.
Stav 1.
Ovlašćeno lice koje obavlja nadzor prema odredbama ovog zakona sastaviće
zapisnik o izvršenom nadzoru i primerak ovog zapisnika  će uručiti pravnom licu ili
organu, preduzetniku, odnosno fizičkom licu kod kojih je izvršen pregled.

Član 322.
Verodostojna isprava kojom se dokazuje izvršenje prekršaja, jeste u smislu
ovog zakona:
(Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima)
1) video ili foto zapis na kome se jasno mogu videti: vozilo kojim je izvršen
prekršaj, registarski broj tog vozila, i bitna obeležja prekršaja,
2) tahografski uložak ili drugi zapis sa tahografskog uređaja,
3) zapisnik o izvršenoj kontroli učesnika u saobraćaju sačinjen u skladu sa
Zakonom o opštem upravnom postupku, u pitanju su čl.65. čl.66. čl.67.
4) zapisnik o izvršenom uviđaju saobraćajne nezgode, odnosno uviđajna
dokumentacija,
5) zapisnik o nadzoru izvršenom na osnovu ovog zakona,
6) zapisnik o izvršenom kontrolnom tehničkom pregledu,
7) zapisnik o izvršenom merenju mase i osovinskog opterećenja,
8) izveštaj o analizi krvi i/ili drugih telesnih materija na sadržaj alkohola i/ili
drugih psihoaktivnih supstanci u njima.
Prema članu 68. st.1. Zakona o opštem upravnom postupku dozvoljeno je dokazivati tačnost zapisnika.
I na kraju, istina je da se stvari često svode na svedoke i gluposti, al praćenje procedure često olakšava celu priču...

Van mreže Skodamaniak

• Master Member
« Odgovor #79 poslato: Septembar 27, 2011, 08:52:55 pre podne »
eto covek objasnio svaka cast

znaci ti nisi dobio primjerak zapisnka tj primjerak vjerodostojne isprave kojom se dokazuje izvrsenje prekrsaja - slobodan si kao 'tica  biggrin