Pomagajte!
Imam problem sa svojim ljubimcem. Kao što sam već rekao u predstavljanju, vozim Jettu CL 1991. god. 1.6 benzinac, 51KW (u predstavljanju sam napravio lapsus i napisao 55KW pa nisam znao kako da ispravim).
Sve u svemu, prvo je počelo tako što mi se auto kad radi u leru (na benzin) par puta ugasio. Recimo jedanput na dan. Odradim ja servis i sve u redu. Zatim sam ugradio plin i tu kreću moje muke. Prvi dan kad sam ga probao sve super, auto ide dobro na plin, međutim, kad sam hteo da probam da vozim na benzin pa da ga vratim na plin, čisto da vidim radi li prekidač, zaglavi mi se ventil od benzina i neće da zatvori. Ne mogu da ga vratim na plin. Odem kod majstora on otvori ventil i vidi u ventilu zaglavljenu prljavštinu od benzina. Kad je to sredio, auto mi se nekim čudom rašteluje na plinu i sad štuca. Od tad a sad je već nedelju dana niko ne može da ga našteluje. Tu priči nije kraj, tad je pobrljavio i na benzin. Počeo auto kad ga upalim da sam „turira“. Kao da mu neko stiska gas „do daske“ i pušta i prilikom puštanja se i ugasi. Odem kod majstora koji mi održava auto on kaže karburator crko. Promeni mi karburator (pierburg mislim da je 2EE) i ja probam, auto radi kao kad sam ga doterao iz Nemačke (2000. godine). To je trajalo jedan dan. Opet sam ga vozio na plin i kad sam prebacio na benzin, pre nego što sam ga ugasio, jedva sam ga upalio posle. Sad mi auto u leru na benzin radi očajno, na jako niskim obrtajima i jako nemirno, čak se i gasi, na plin još i radi nekako. U vožnji ne osećam nikakvu razliku na benzinu u odnosu na ranije, sve dok ne moram da stanem auto ide dosta dobro, čim stanem na nekoj raskrsnici, ako ne držim gas on se ugasi. Majstor sada misli da je moguće da mu je crko onaj njegov kompjuterčić što upravlja ler gasom i aut. saugom. Vakuum creva i ona guma ispod karburatora su dobri (Guma je i menjana kad i karburator), struja je proverena i kažu da je sve uredu.
Da li je neko imao iskustva sa ovim i koje je rešenje? Ne bih sad da menjam i taj kompjuter pa da mi stave neki ko zna kakav a da se posle ispostavi da nije ni to.
Izvinite sad što sam krenuo od „Kulina bana“, hoću samo da što bolje objasnim problem.
Unapred hvala svima!