Autor Tema: Jetta 2 Problem ler gas (gasi se)  (Pročitano 9846 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže slobodan023

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Jetta 2 Problem ler gas (gasi se)
« poslato: Avgust 18, 2011, 07:22:43 posle podne »
Pomagajte!

Imam problem sa svojim ljubimcem. Kao što sam već rekao u predstavljanju, vozim Jettu CL 1991. god. 1.6 benzinac, 51KW (u predstavljanju sam napravio lapsus i napisao 55KW pa nisam znao kako da ispravim).
Sve u  svemu, prvo je počelo tako što mi se auto kad radi u leru (na benzin) par puta ugasio. Recimo jedanput na dan. Odradim ja servis i sve u redu. Zatim sam ugradio plin i tu kreću moje muke. Prvi dan kad sam ga probao sve super, auto ide dobro na plin, međutim, kad sam hteo da probam da vozim na benzin pa da ga vratim na plin, čisto da vidim radi li prekidač,  zaglavi mi se ventil od benzina i neće da zatvori. Ne mogu da ga vratim na plin. Odem kod majstora on otvori ventil i vidi u ventilu zaglavljenu prljavštinu od benzina. Kad je to sredio, auto mi se nekim čudom rašteluje na plinu i sad štuca. Od tad a sad je već nedelju dana niko ne može da ga našteluje. Tu priči nije kraj, tad je pobrljavio i na benzin. Počeo auto kad ga upalim da sam „turira“. Kao da mu neko stiska gas „do daske“ i pušta i prilikom puštanja se i ugasi. Odem kod majstora koji mi održava auto on kaže karburator crko. Promeni mi karburator (pierburg mislim da je 2EE) i ja probam, auto radi kao kad sam ga doterao iz Nemačke (2000. godine). To je trajalo jedan dan. Opet sam ga vozio na plin i kad sam prebacio na benzin, pre nego što sam ga ugasio, jedva sam ga upalio posle. Sad mi auto u leru na benzin radi očajno, na jako niskim obrtajima i jako nemirno, čak se i gasi, na plin još i radi nekako. U vožnji ne osećam nikakvu razliku na benzinu u odnosu na ranije, sve dok ne moram da stanem auto ide dosta dobro, čim stanem na nekoj raskrsnici, ako ne držim gas on se ugasi. Majstor sada misli da je moguće da mu je crko onaj njegov kompjuterčić što upravlja ler gasom i aut. saugom. Vakuum creva i ona guma ispod karburatora su dobri (Guma je i menjana kad i karburator), struja je proverena i kažu da je sve uredu.

Da li je neko imao iskustva sa ovim i koje je rešenje? Ne bih sad da menjam i taj kompjuter pa da mi stave neki ko zna kakav a da se posle ispostavi da nije ni to.

Izvinite sad što sam krenuo od „Kulina bana“, hoću samo da što bolje objasnim problem.
Unapred hvala svima!

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
Odg: Jetta 2 Problem ler gas (gasi se)
« Odgovor #1 poslato: Avgust 18, 2011, 07:30:17 posle podne »
dobro dosao u klub lollol,buraz nema sta da razmisljas i da ides kod majstora,crko ti je vakuumski regulator,to je oanj beli veliki deo na karburator u koji ulazi dzek veliki,sa prednje strame karburatora,mrzi me sad postavljat sliku,znaci on je srce tog karburatora,inace 2ee je izuzetan sto se tice potrosnje isvega ostalog,ali taj djavo kad pocne da zeza ,katastrofa,to su prvi simptomi,nemiran ler,poskakivanje obrtaja gore dole i cas mogu da odu na 2000 obrtaj pa da padnu i da se auto ugasi itd,veoma je tesko naci taj deo,ja cak i na ebay nemogu da ga nadjem,ima nov koji kosta 300 evra lollol,pricam ti iz iskustva ker ja imam golfa sa tim karburatorm,prezadovoljan samnjime ,potrosnja do 9 litara po lokali,na otovrenom 6 do 6.5.ali...tri sam regulatora zamenio i opet pocne da zeza,sad sam bio kod majstora ion jensto prespojio,sta vec ,vec mesec dana radi relativno ok da kezm,ali zima kad dodje on se najvise manifestje,mislim na kvar jer on regulise i sauk,znaci samo vakumski regulator nadji iispravan ,polovan i resio si problem,izvinite na duzini posta al cisto da pomgnerm koliko mogu
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže slobodan023

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Avgust 18, 2011, 07:37:44 posle podne »
Ali, to je sad vec drugi karburator, prvi je radio tako, kad su mi stavili drugi auto jedva radi u leru i gasi se.

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #3 poslato: Avgust 18, 2011, 07:40:04 posle podne »
pa i taj drugi je 2ee koliko sam razumeo?

Van mreže cvijander

• Master Member
  • Auto: Golf 2 Tas+Mexico
« Odgovor #4 poslato: Avgust 18, 2011, 07:40:15 posle podne »
Ja mogu samo da ti preporucim na zrenjninskom putu imas majstore i za plin i za karburator ,e sad to je ,ako ne uspes da vec nadjes neko resenje beer.

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #5 poslato: Avgust 18, 2011, 07:42:19 posle podne »
ja mogu da kazem da ako je 2ee taj karburator ne moze niko da napravi garant jer njemu je jedini kvar na tom j...m regulatoru i samo se on kvari a njih u srbiji niko ne reparira,samo polovan dobar ili nov

Van mreže slobodan023

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Avgust 18, 2011, 07:43:25 posle podne »
Da, 2EE. Mislim, ja sam laik po ovom pitanju ali otisao sam kod coveka i on mi je dao isti karburator kao moj. Meni zabunu stvara to sto je auto kad sam ga preuzeo od majstora radio gotovo perfektno i onda sutradan opet problem. (Drzi vodu dok majstori odu!  biggrin )

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #7 poslato: Avgust 18, 2011, 07:46:11 posle podne »
i ja sam prosle godine isto tako nasao isti polovan,veruj ,sto kazes radio dan i opet isti problem jer kod 90 posto tih karburatora koji su malo ostojali van vozila taj djavo crkne,jedino da imas srece da naletis na tek doteranog stranca ,kojeg mozes upaltit i odmah da skines a evo ti slika tog dela http://cgi.ebay.de/Drosselklappenansteller-Pierburg-2E-E-2EE-VW-Vergaser-/230661820013?pt=DE_Autoteile&hash=item35b4840e6d
zaokruzeno

Van mreže martinvet

• Jr. Member
  • *
  • Auto: vw golf 4
« Odgovor #8 poslato: Avgust 18, 2011, 08:25:36 posle podne »
Vozi ga na plin i ne vracaj na benzin,to ti je najjeftinije resenje. Ja ga imam isto,na plin radi ok,na benzinu se gasi u leru,vozim ga samo na jakom minusu na b. ovako jednom mesecno prebacim malo na b.da se seti sta je to. driving
Zasto prosto,kad moze komplikovano!

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #9 poslato: Avgust 18, 2011, 08:32:51 posle podne »
e to jedobro kod vas plinadzija,imate uvek alternativu biggrin

Van mreže slobodan023

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Avgust 18, 2011, 08:37:59 posle podne »
Problem je sto nece majstori ni da probaju da ga nasteluju, kad cuju kako radi na benzin kazu mi "sredi ga na benzin a onda cu ja da ga nastelujem da radi na plin kao sat". Tako da sam sad u nebranom grožđu. Kažem, na plin još i radi nekako ali ja ne želim da moj auto radi nekako nego da radi kao što je radio do pre mesec dana.
« Poslednja izmena: Avgust 19, 2011, 12:04:10 posle podne od strane slobodan023 »

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #11 poslato: Avgust 18, 2011, 08:41:55 posle podne »
brate ,taj karburator ni nema stelovanje kako su meni rekli,samo je bitno da su svi vakuumi dobor postavljeni ,da vakuumska creva nisu porozna da ne uvlace fals vazduhi da su dzekovi kojih on ima mali milion boodala,budu cisti,zasticeni od vode ,da nisu korozirali isamo se psotavi i dalje kompjuter,sonda odradjuju posao i ako je regulator ok,onda ce da prede,ti opet proveri ta silna vakuum creva i instalaciju,posebno mase,a mozes probati ineki drgi kompjuter od istog sistema,mozda je i do njega,mala verovatnoca ali probaj

Van mreže martinvet

• Jr. Member
  • *
  • Auto: vw golf 4
« Odgovor #12 poslato: Avgust 18, 2011, 10:15:43 posle podne »
brate ,taj karburator ni nema stelovanje kako su meni rekli,samo je bitno da su svi vakuumi dobor postavljeni ,da vakuumska creva nisu porozna da ne uvlace fals vazduhi da su dzekovi kojih on ima mali milion boodala,budu cisti,zasticeni od vode ,da nisu korozirali isamo se psotavi i dalje kompjuter,sonda odradjuju posao i ako je regulator ok,onda ce da prede,ti opet proveri ta silna vakuum creva i instalaciju,posebno mase,a mozes probati ineki drgi kompjuter od istog sistema,mozda je i do njega,mala verovatnoca ali probaj
tako je...
Zasto prosto,kad moze komplikovano!

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #13 poslato: Avgust 18, 2011, 10:19:34 posle podne »
ma nadji regulator ispravan i resio si problem garantujem,e sad taj regulator je jakooooo tesko naci u top stanju,a ima lik u bosni koji ih reparira,cak iprodaje ceo karburator repariran za 120 km ili 60 evra u banjaluci,ako imas tamo nekog mogu ti dati broj

Van mreže slobodan023

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Avgust 19, 2011, 12:08:23 posle podne »

Nisam mislio na karburator da steluju nego na plin. Stuca mi auto dok vozim na plin.

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #15 poslato: Avgust 19, 2011, 12:14:32 posle podne »
 e za to nek se jave plinadzije.... :rolleyes:

Van mreže acakololec

• Full Member
  • Auto: CharlesPiews
« Odgovor #16 poslato: Avgust 19, 2011, 02:19:12 posle podne »
Druze imam isti auto sa istim karburatorom i isto sam najebo kao i ti.  lollol
Jedini spas je da zamenis karburator. Ja sam po savetu Gedore i jos nekih clanova foruma moj karburator 2EE zamenio karburatorom 2E3 sa golfa II 1.3. Karburator je mnogo jednostavniji. Ja sam puko 70 eura da bih popravio moj 2EE karburator, zamenio sam kompjuter i tu vakum pumpu koja kontrolise ler gas ali sve je trajalo par meseci pa opet crkla ta vakum pumpa. Kako odem kod nekog majstora i kazem da imam problem sa karburatorom i podignem haubu on kaze to neznam da popravim. Moj savet je samo zamena karburatora ali nikako ne stavljaj od zastave.

Pre par dana sam kupio ono srtedstvo za cuscenje karburatora i izgubio ceo dan u pranju i ciscenju tog 2EE karburatora u nadi da ce proraditi, jer je zaista dobar, ali badava. Cim sam upalio kola on je poceo sam da daje gas i nikako da spusti ispod 1500 obrtaja. Okacicu kasnije slike.

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #17 poslato: Avgust 19, 2011, 05:05:04 posle podne »
nema to veze sa prljavstinom,kazem samo regulator dobar i sve jereseno,a ja nikad nisam pomislio  da menjam moj 2ee,posebno ne za karburator od 1,3,em auto neuporedivo slabije ide ,em vise trosi,jer 2ee je sampion sto se tice potrosnje,ko dizel je  biggrin,jedno ta boljka  vakum ga zeza ali postoji i resenje iskljucivannje tg vakuuma,jedino zimi neces imati sauk i moraces malo duze da zgrevas auto,posle je sve ok,provereno kod moga drugara na jetu tako radi,ali ja opet to ne volim,volim da sljaka sve fabrikana

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #18 poslato: Avgust 19, 2011, 06:11:42 posle podne »
Samo da znate da postoje 2 vrste tog karburatora. 2-EE i 2E-E. Sistem prikljucaka se razlikuje osim ploce koja ide na usisnu granu. mahac
Boban-Rus

Van mreže medium

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW GOLF MK2 1.3 LPG
« Odgovor #19 poslato: Avgust 20, 2011, 03:23:50 posle podne »
Mene je zezalo slicno.
Stalno mi se gasio na benzinu, dok je na plinu radio ok.

Isao sam u Pancevo u karb servis.
Osistili su ga u ultrazvucnoj kadi, promenili ler diznu za benzin, podesili ler gas na benzinu, pa potom na plinu.